Túlélni az érzelmi analfabéták világában – Prof. Dr. Bagdy Emőke az MMIK-ban

Képgaléria megtekintése2011.12.10. - 17:00 | vorinori - Fotók: Dart

Túlélni az érzelmi analfabéták világában – Prof. Dr. Bagdy Emőke az MMIK-ban

Okosnak, intelligensnek, felvilágosultnak, mondhatni mindentudónak gondoljuk magunkat, de tény: nincs olyan iskola jelenleg, ami nemcsak az értelmi tudásunkat biztosítja, hanem az érzelmit is. Belegondoltunk már abba, hogy tele vagyunk érzelmi analfabétákkal? Tudjuk vajon, hogy a ki nem mondott haragtól akár rákosak is lehetünk? Hogyan kell legyőzni a sértettséget és megbocsátani? Ezeket a témákat feszegetve nem kisebb névvel, mint Prof. Dr. Bagdy Emőkével zárta őszi évadát a népszerű Nyitott Akadémia Szombathelyen.

Hasonlóan a tavalyihoz, a pszichológia egyik legnagyobb hazai szakértőjének idei előadásán is teltház várta az energikus, életigenlő, hihetetlenül magával ragadó személyiségű professzor asszonyt, aki ezúttal megbocsátásról, elengedésről és újrakezdésről beszélt.

Nemcsak a lélek, hanem a test is „mérges"

Bár már a Biblia is ír a megbocsátás fontosságáról, a téma valamiért elfelejtődött az idők során, és csak az ezredforduló környékén kapott újra nagy jelentőséget a sérelmek, harag nélküli élet és az ehhez vezető út. A tudomány 3 szegmense, a pszichiátria, az egészségpszichológia és a transzperszonális pszichológia összefogásával vált és válik napjainkban is egyre központibb témává maga a megbocsátás. De vajon mit okoz a ki nem mondott harag? Hogyan tudunk túllépni rajta? Miért fontos ez?

Bagdy Emőke szerint a „mérges" szóban már eleve megtaláljuk a dolog kulcsát, hiszen nemcsak átvitt, lelki értelemben kell tekintenünk e szóra, hanem szó szerint is. Mert aki mérges, annak nemcsak a lelke, hanem a teste is meg van „mérgezve". Ha én nem bocsátottam meg magamnak, vagy valaki másnak, esetleg tőlem nem kértek valamiért elnézést, akkor a testünkben destruktív folyamatok indulnak el. Ha hihetetlenül kifinomultan működő agyunk úgy „dönt" és úgy „érzi", hogy az adott sérelem nekem fontos és negatív, akkor arról bizony az egész testem értesülni fog, és döbbenetes, de egy negatív hormonkoktél áramlik ilyenkor a testembe, az összes sejtembe, és szó szerint lerakódik a méreg. Ha szorongok, ha szomorú vagyok, vagy megbántott valaki, akkor az egész lényem éli ezt meg, és nemcsak a testem vagy a lelkem egy kicsiny része. A sejtjeimre folyamatosan lerakódó stressz pedig egyszer csak elkezdi nem bírni a nyomást, és összeomlik a nagy egész. Ekkor lehet, hogy csak azt tapasztalom, hogy hullik a hajam, de legbelül tudom: valami nagyon nincs rendben. A dolog nem áll meg itt, és ha nem sikerül megtalálni a megoldást a mentális higiéniára, akár keringési panaszok, vagy rákos folyamatok is elindulhatnak bennem. Félelmetesnek hangzik, nem? Az volt az érzésem a lendületes professzor asszony magával ragadó stílusban előadott elméleteitől, hogy a közönség nagy része ekkor kezdett el igazán bepánikolni. Pedig még csak 15 perc telt el, de máris sokak szemét sikerült felnyitni.

A racionális bal, kontra az időtlen jobb agyfélteke

Nos, hölgyekurak, pánikra természetesen semmi ok, mert igaz, hogy nagyon el vagyunk rontva, viszont ha akarjuk, megtisztíthatjuk lényünket a méregtől. Általában két dolog tűnik elsőre nehéznek az előző mondatból: akarni és megtisztítani. Nem könnyítjük meg ugyanis saját dolgunkat, mert a racionális bal agyféltekénk sérelem esetén azt mondja: felejtsd már el! Ekkor azt hisszük, hogy ha nem gondolunk rá, nem beszélünk róla, akkor megoldottuk, elfelejtettük, jó munkát végeztünk, készen is volnánk. De valójában az történik, hogy egyrészt homokba dugjuk a fejünket, másrészt pedig - és ez a nagyobb probléma - , áttessékeljük sérelmeinket a jobb agyféltekébe, vagyis az érzelmi agyba. Ami sajnos időtlen, nem érzékel időt, így a sérelmek beszorulnak oda örök időre, és, bár nem tudunk róla, de testi problémákat okoz egészen addig, amíg ki nem mozdítjuk onnan valahogy. Adott tehát a feladat: fel kell szabadítani a traumákat, vissza kell vezetnünk őket az érzelmi tudatból a tudatos tudatba, hogy végül a beszédközponton keresztül a felszínre törhessenek és kiszakadjanak belőlünk. Ezt akár takarító folyamatnak is hívhatnánk. Bagdy Emőke szerint elsősorban emlékezési folyamatokkal segíthetjük elő a valódi ok tudatosítását, mivel a jobb agyfélteke, ahova a trauma beszorult, relaxált állapotban szeret működni, és képek formájában „gondolkodik", mint például az emlékképek. Ez esett meg a pszichiáter asszony egy pánciensével, akit kiskora óta pszichoszomatikus tünetek gyötörtek, és az okát nem sikerült kideríteni. A relaxációs, emlékképekkel dolgozó terápia során aztán a hölgynek váratlanul egy réges régi emlék jutott eszébe: Még egészen kicsi gyermek volt, amikor születésnapjára kapott egy babát. Kistestvére elkérte tőle, de ő nem adta oda. Ekkor a testvére a házból kifutott az útra, elütötte egy autó és meghalt. Ő pedig -most már- emlékezett rá, hogy akkor zokogva mondta: „én öltem meg a testvérem, amiért nem adtam oda a babát!". Hirtelen előjöttek a régi érzések, újra feltépődtek a sebek, átélte a bűntudatot, elkezdett emlékezni a rég eltemetett (érzelmi agyba zárt) traumáira, és elképesztő, de megszűntek a testi tünetei.

Fél óra kell a boldogsághoz?

Ha a haragunk tudatos, de nem tudunk elbánni vele, akkor sem szabad a szemet szemért, fogat fogért elvben gondolkodni, mert ez egy olyan kóros folyamatot indít el, ami többet árt, mint használ. Ehelyett inkább rá kell vennünk magunkat arra, hogy a másik szemszögén keresztül vizsgáljuk az esetet (és így saját magunkat is), hátha találunk a másik álláspontjában olyat, amit egy kicsit el tudunk fogadni, és elindulhatunk a megbocsátás felé vezető úton. Ha belépünk a sértő fél helyébe, döbbenetes felismerések tanúi lehetünk. Nehéz az „ellenfél" objektívén keresztül kémlelni egy olyan helyzetet, amiben saját magunkat érezzük sértettnek, de akármennyire rossz ötletnek tűnik is, a végén rájövünk, hogy megérte. Meg kell, hogy értsük: a cél nem az, hogy jóban legyünk azzal, aki megbántott, hanem az, hogy felülemelkedjünk a sértettségünkön, hogy még véletlenül se indulhassanak el a fent leírt megbetegítő folyamatok a testünkben. Nem kell, hogy jogosnak találjuk a sértést, a lényeg az, hogy átéljük, megértsük annak valódi okát! Nem gondolnánk, de az is tökéletes megoldás lehet, ha a másik féllel leülünk beszélgetni, és mindketten fél-fél órát kapunk, amikor a másik hallgat, mi pedig elmondhatjuk neki, mi az, ami rossz esett. Banális megoldás, gondolhatjuk, de ki az, aki ezt már kipróbálta? Tessék megtenni, és a végeredmény jobb lesz, mint vártuk. De tényleg csak fél-fél órát, mert ha tovább csináljuk, annyira begerjedünk, hogy abba sem tudjuk hagyni! Mondta a nem kevés humorérzékkel megáldott professzor asszony.

Ölelj át valakit, és egészségesek lesznek az erei!

Így karácsony előtt mindenki takarít, a lakásnak tiptopnak kell lennie, ragyognia kell, sütünk, főzünk, minden tökéletes, na de ki foglalkozik azzal, hogy mi van benned? Pedig csak akkor vagyunk képesek örömre, ha először kitakarítunk valami negatívat! Ha a fent említett módszerekre nincs szükség, a takarítást megoldhatjuk a család, barátok szeretetével is. A szeretet, amellett, hogy jó érzés, olyan gyógyító erővel rendelkezik, hogy képes elindítani az öröm folyamatát. A szeretet jótékony hatással van a testünkre is, ugyanis tágítja az ereket, megakadályozza a mérgek lerakódását és harmóniát teremt. Ma, amikor tele vagyunk értelmi tudást biztosító iskolákkal, nincs lehetőségünk arra, hogy megtanítsák nekünk az érzelmi tudást. Rengeteg az érzelmi analfabéta, és mára elfelejtettük, hogy kik vagyunk, mik vagyunk, miért vagyunk itt, ezen a földön, és mi a dolgunk egymással. Elfelejtettük, hogy kölcsönös egymásrautaltságban se élni, se halni nem tudunk mi emberek egymás nélkül.

Elmegyünk egy földön fekvő ember mellett az utcán, és hagyjuk a földön megpusztulni. Mi történt velünk? És miért nem tudjuk észrevenni, hogy ha szeretetet adunk, akkor mi magunk is jól járunk? Aki felsegíti azt a földön fekvő embert, szól hozzá két jó szót, abban endorfin, hétköznapi nevén boldogsághormon termelődik, ettől az immunrendszeren át egy csomó minden más erősödik. Ez az evolúciós ajándékunk azért, hogy egymásra odafigyelve, szeretetben élünk. Illetve ez lenne...

Közeleg a karácsony, és mindazok, akik hallhatták Prof. Dr. Bagdy Emőke előadását, biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy éreznek, mint én: hogy igazi ajándékot kaptak. Csak remélni tudom, hogy átment az üzenet. Prof. Dr. Bagdy Emőkének pedig annyit üzennék, hogy még mindig futkos a hideg a hátamon az élménytől!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Rózsi Horváth 2011.12.12. - 13:42
Az egész nagyon tetszet!!!!!
Szántó zsuzsánna 2011.12.12. - 18:11
Én csak azt nem értem,hogy mindenki az érzelmeket hiányolja de amikor magának kellene "ÉREZNI" elfelejti mi is az!
dr. Bagdy Emőke egy nagyszerű ember és a Balogh Bélával együtt nagyon szeretem Őket !
Én már régóta mondom,hogy Magyarország azért vezet a rákbetegségben a világon mert itt az elmúlt 70 évben legalább háromszor kellett identitást váltani és az nem megy!
A ki nem beszélt és fel nem oldott harag össznépi lelki csomagunk. S ettől veszélyes az amit most is csinálnak a politikusok!
Én legalább is ezt gondolom.
Villányi Tivadar 2011.12.12. - 19:58
Nagyon szeretem Őt !

Aki hallotta már Dr. Bagdy Emőkét beszélni, akár élőben, akár csak tv-ben, tudja miről beszélek.
Olyan mértékben árad belőle a szeretet, a nyugalom, magabiztosság, hozzáértés és segíteni vágyás, hogy nem értem, -miközben hallgatom- miért nem kérik fel a médiák, hogy próbálja helyreállítani ennek a nemzetnek a lelki békéjét, - ráadásul mindezt FŐMŰSORIDŐBEN, ha kérhetem és napi szinten- szemben a lélekromboló, agyelszívó mai médiatrenddel (nem akarok műsorcímeket írni).
Ez a drága ember hónapok alatt egy boldog országot teremtene itt!...és igenis legyen ráerőltetve, ha kell a népre!...pár nap után innák minden szavát!
Szilágyi Vera 2011.12.12. - 20:34
Kedves Vorinori! Bocsi, de Bagdy Emőke nem pszichiáter, hanem pszichológus!
Erzsike és Laci 2011.12.13. - 07:59
Sok szeretettel ajánlom így advent idején....közeleg a karácsony.....
Legyőzni a sértettséget.....megbocsátani Jézusért és önmagunkért, az egészségünkért......

Puszi: M.
Laskói Ibolya 2011.12.13. - 13:58
Köszönöm.
Révész Istvánné 2011.12.13. - 14:50
Abban a szerencsében volt részem, hogy egy 3 napos pszichofitness stresskezelő tanfolyamon vehettem részt melyet dr. Bagdi Emőke vezetett. Csak osztani tudom a hozzászólók véleményét, hogy hiteles, kiegyensúlyozott, lelkes, szakmáját kiváló szinten művelő rendkívüli ember. Azt üzenem mindenkinek amivel Ő útra bocsájtott bennünket a tanfolyam végén, mindenki kezdje önmagával. Amennyiben ezt meg tudjuk tenni akkor hátha boldogabb, mosolygósabb lesz a környezetünk, és mi magunk is szeretetet, boldogságot, kiegyensúlyozottságot sugárzunk. Nekem még nem sikerült, de dolgozom rajta.
kohlhoffer éva 2011.12.13. - 15:45
Én is szívesen hallgatnám akár naponta a tanácsait !
Palásti Szabó János 2011.12.13. - 16:40
Ma már sokan tudják, hogy a negatív lelki hatások - testi betegségeket generálnak. Mégis minden tevékenységünk arra mutat, hogy a negatív hatások ne csökkenjenek; csak a termelés hatékonysága, a tőkeerő nőjön. Az ember keveset számít, pótolható. A mentálhigiéne, a szeretet, a törődés, netán a transzcendens lelki nagyság nem mindenhol dobogós.
Révész Istvánné 2011.12.14. - 08:47
Teljesen egyetértek az előttem szólóval, örülök, hogy ezt egy férfi is így gondolja. Bizony-bizony a lélek rendeli a zenét, a test fizeti az árát. Emőke, fantasztikus személyiség, úgy telt el a 3 napos tréning, hogy egyáltalán nem fáradtunk el, csak energiával töltődtünk. Pedig megdolgoztatott lelkileg, fizikailag.
Andréné Gerdán Anna 2011.12.14. - 14:06
Ajánlom így "karácsony táján"különösen mindenki figyelmébe!Megbocsájtást,sértettség feloldását,szeretetet,hisz ezt az egészségünkért és mások egészségéért is tesszük!
Krajczár Stefánia 2011.12.15. - 07:49
Saját tapasztalatom szerint, nagyon sok igazság rejlik a szavai mögött!!
Minden negatív esemény után át kell értékelni az élet további folytatásához való hozzáállásunkat. Nem könnyű feladat, de ha akarjuk, akkor megy!
Dr. Cseres Pál 2011.12.15. - 10:26
Lelki béke egyenlő egészség ! Ezért beteg ez az ..... (Te tudod ) ! Rendkívüli előadás lehetett, nagyon tetszik a cikk. Javasolnám, hogy a selejtes (Való Világ, ócska krimik, Összeesküvők !) helyett ilyen jellegű műsorok kerüljenek vetítésre főműsoridőbe ! Zsuzsanna
Pálffy István 2011.12.15. - 11:26
Nem tanulni,hanem megélni kell az érzéseket-érzelmeket! Nem elfojtani,hanem "kiadni"magunkból! Sajnos az urbanizáció és a megélhetési harc arra kényszerít bennünket hogy elfojtsuk a vélt vagy valós sérelmeinket! Nem merjük véleményünket elmondani a másiknak,pedig sokszor szeretnénk beleordítani mások arcába az igazunkat!És ez lenne az igazi gyógymód! Ha kimegyek egy elhagyatott helyre és ott kiordítom magamból a sérelmeimet vagy haragomat,az csak "pusztába kiáltott szó" marad!(ez egy ajánlott stressz oldó gyakorlat!)Az ember energia! Változó rezgésszámmal!A vita és az egymással való beszélgetés nem csak hangokból áll,hanem rezgésből is! Nem véletlen az a megállapítás hogy "egy hullámhosszon"vagyunk,vagy vannak! Ezért én megbocsátani gondolatban nem tudok és nem is akarok! EGÉSZSÉGTELEN! Megbeszélem a vélt vagy valós sérelmeimet bárkivel,bármikor,ha kell hangosan-kiabálva,tudtára adva a véleményem és elfogadva az ővét,ha ésszerű vagy kézzel fogható! Mert ez egészséges a léleknek és a testnek! Ezt ajánlom mindenkinek! Szeretettel! Pálffy István.
Koncz Ferencné 2011.12.16. - 11:05
Amellett, hogy magával ragadó, mindenki számára érthető, kellemes egyéniség, nagyon jó, gyakorlati életviteli-életvezetési tanácsai vannak. Amiről beszél, az az emberközpontú szemlélet, amiben mindegyikünket ráébreszt arra, hogy figyeljünk oda, mi zajlik a bensőnkben, környezetünkben, mit kell tennünk a belső harmónia és a társas /családi kapcsolatok kiegyensúlyozottságáért. Az adventi időszak különösen is alkalmas a megbocsájtás, szeretetteljes beszélgetés elindítására. Egyébként én is szívesen látnám és hallgatnám Emőkét legalább heti 1 alkalommal a tv-ben!
Molnár Valéria 2011.12.16. - 19:56
Már csak a cikket olvasva is sok gondolat indult el bennem,sajnálom, hogy nem hallhattam az előadást. Sok munkaadónak, felettesnek, vezetőnek és minden olyan embernek meg kellene hallgatnia ezt az előadást, akik naponta megsértik, megbántják embertársaikat, mert azt hiszik megtehetik, de egy dicséret, elismerés nem telik tőlük, pedig pénzbe sem kerülne.
Bíró Lászlóné 2011.12.17. - 20:53
Nagyon köszönöm Emőke! Kétszer már sikerült élőben végighallgatnom az előadását Tiszafüreden, minden alkalommal megkönnyebbültem és tisztábban láttam a körülöttem zajló eseményeket, s a történéseket, aminek én is részese vagyok. Nagyon nagyra becsülöm és csodálom Őt. Nagyon köszönöm annak is ,aki erről az előadásáról tájékoztatott. Bíróné Erzsi.
Kiss Mária 2011.12.20. - 19:41
Sajnos csak TV-ben hallottam Őt, de fantasztikus jó embernek érzem. Jó lenne, ha sokkal többen hallhatnák előadásait, szükségünk lenne rá.
Zsike 2011.12.23. - 20:18
Sziasztok!

Imádom a Professor Asszonyt. Ha lehetőségem van minden előadását meghallgatom, sajnos csak a televízióban. Sajnálom, hogy csak karácsony előtt olvasnak és hallgatnak az emberek ilyen beszédeket.
Kedves Palásti Szabó János!
Én tudom mit jelent a negatív lelki hatás, ugyanis a főnököm és annak "barátnője", aki vezető társam volt, módszeresen tettek tönkre, vették el önbizalmamat, racionalizmusomat és érzelmileg tönkretettek. Ott kellett hagyni imádott munkámat, mert olyan erős közlekedési fóbiám lett, amely 2 év után most kezd visszaállni a régi kerékvágásba.
BOLDOG KARÁCSONYT ÉS SZERETETTEL TELI ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Rábai Judit 2012.01.12. - 12:00
Végigolvasva, az én hátamon is futkosott a hideg! Nagyon tettszett, és minden szavával csak egyetérteni tudok.
Wirth Gyöngyi 2012.06.12. - 06:13
Még nem hallottam így beszéli mást a hivatásáról mint őt ! Látható és halható hogy tudja hogy miről beszél ,nem kell olvasnia papírról a szöveget.Ha minden területen, szakmában ilyen elhivatott emberek látnák el a feladatukat,én úgy gondolom, nem itt tartanánk!!!!!!
szebeni eszter 2012.07.14. - 12:44
Dr BAGDY EMŐKE - MAGYARORSZÁG PATIKÁJA ! MINDEN GYÓGYSZER
A TULAJDONÁBAN VAN, HOGY A LELKI-ERKÖLCSI GYÓGYULÁS BIRTOKÁBA KERÜLHESSÜNK ! ÁM MIKÉNT VOLNA EZ LEHETSÉGES,
HA BE SEM NYITUNK A GYÓGYSZERTÁRBA ? ? ? INTERNETEN HÁLA ISTENNEK ELÉRHETŐ, ÉS LEGALÁBB ENNYI ÁLDÁS JÖJJÖN ÁT A MONITORON ! SZEGÉNY HAZÁNK LAKOSSÁGÁNAK TÖBBSÉGE AZONBAN AZ OCSMÁNY CSATORNÁKBAN FÜRDETI MEG A LELKÉT, NAPONTA, MERT A MAMMONKÖVETŐK EZT KÖZVETÍTIK SZÁMÁRA, A REKLÁMMAL DÚSÍTOTT TÉVÉ-ADÁSBAN. VALAMI KÖZÖS, NAGY ÜZENET KELLENE ,,ILLETÉKES HELYRE",
HOGY NEKÜNK BAGDY EMŐKE SZELLEMISÉGE A HIÁNYUNK, KÖVETELJÜK ŐT MINDENESTŐL, MÉGHOZZÁ NEM IS KICSI, HANEM A LEHETŐ LEGNAGYOBB ADAGBAN...!
ISTÁN ÁLDJA MEG A PROFESSZORASSZONYT MINDEN GONDOLATÁÉRT, SZAVÁÉRT, HOGY EBBŐL A FORRÁSBÓL MÉG
SOKÁ BUZOGJON MAGYARKÉNT MEGMARADÁSUNK ELIXÍRJE !
Szabó Rózsa 2012.10.15. - 19:48
Nagyon okos dolgokról szól a cikk,de sajnos egyedül nem megy!Én másokkal szemben sokkal szociálisabb vagyok.Mindig igyekszem úgy tenni,viselkedni,mintha én lennék a másik helyébe.Akkor hogyan esne a hozzáállásom.Vallom, hogy csak akkor értjük meg az Indiánt,ha 1 hétig járunk a mokaszinjában.Nem itélek,szólok meg senkit,hiszen az élet olyan furcsa dolgokat produkál.Még az erősen ittas,földön fekvő embert is megszólítom, hogy tudok-e segíteni?Erre a volt párom kiosztott,hogy örüljek,hogy nem kaptam egy taslit.Száz szónak is egy a vége,ha megbízok elárulnak.,ha szeretek becsapnak,ha jószívű vagyok kihasználnak.És erre 59 évesen jöttem rá,amikor tucatnyi lelki trauma ért.Akár baráttal,akár társsal hiába igyekeztem megbeszélni.Vannak emberek,akik tudják,hogy mivel lehet megbántani a másikat,és szándékosan meg is teszik!Ez az én véleményem!Leírni könnyű bármit.De,köszönöm a tanácsokat.
Rózsika debi 2013.02.15. - 19:34
Csodállatosan szép volt nagyon tetszett ....!
Komaromi Margitka 2013.02.16. - 11:19
Végig olvastam a Dr.Bagdy Emőke előadását (nagyon szívesen hallgattam már korábban) ,de véleményem szerint hiányzik az emberiség nagyobb részéből az érzelem,hamar írinység,önzés váltja fel.
Pszichosokk 2013.03.12. - 12:28
"Okosnak, intelligensnek, felvilágosultnak, mondhatni mindentudónak gondoljuk magunkat, de tény: nincs olyan iskola jelenleg, ami nemcsak az értelmi tudásunkat biztosítja, hanem az érzelmit is. Belegondoltunk már abba, hogy tele vagyunk érzelmi analfabétákkal? Tudjuk vajon, hogy a ki nem mondott haragtól akár rákosak is lehetünk? Hogyan kell legyőzni a sértettséget és megbocsátani? Ezeket a témákat feszegetve nem kisebb névvel, mint Prof. Dr. Bagdy Emőkével zárta őszi évadát a népszerű Nyitott Akadémia Szombathelyen. "

Eleve az iskolák ahogy írtad azzal ellentétben nem fejlesztik az értelmi tudásunkat. Az érzelmit pedig egyáltalán nem. De a pszichológia, pszichiátria sem ezekre irányul.

"Hogyan kell legyőzni a sértettséget és megbocsátani?"
Ha például van egy szituáció és a főnök megalázóan beszél az alkalmazottaival, megsérti őket, akkor inkább az a kérdés, hogy lehet azt a főnöüköt elmozdítani a poziciójából, megfosztani a rangjától.
Időnként szükségük van az embereknek, főleg a vezető pozíciójuaknak rang váltásra, visszaminősítésre, hogy érezzék amit tettek nem volt jó.
Én nem tartom helyesnek a megbocsátást és ezt a mű szeretet ömlengést, burkolt agymosást.

Én azt mondom inkább egy ilyen helyzetben a dolgozók fogjanak össze és tegyék szabaddá magukat!

Gyűlölöm a pszichológusokat, pszichiátereket, mert tudom, hogy nem a legjobb lehetőségeket, megoldásokat keresik.
Ez a megbocsátos dolog egy ilyen belső önmanipuláció.
Megtanítják az embernek, hogy változtassa meg a saját érzéseit.
Ez egy jól bevett szokás náluk.
A közösség helyett az egyénbenb keresik a hibát és azt akarják megváltoztatni. Viszont mindegyikük pszichofóbiában szenvedő ember, aki retteg a másik ember érzéseitől. Az érzések pedig komoly gondolatokat szülnek és ettől zárkóznak el ezek a szakembernek kikiáltott ál szakemberek.

Különvélemény mindig van, csak nem szeretik. :)





Pszichosokk 2013.03.12. - 22:16
Az a világ amiben élünk folyamatosan a jóhiszeműek, tudatlanok, kétségbeesettek, kibárándultak ,csalódottak bajaiból profitált és nekik nyújtott különféle ál segítségeket a nagy szakemberein keresztül.
Az embereket folyamatosan az érzelmeiken keresztül manipulálják és rángatják dróton. Rájöttek, hogy egy pozitív érzéssel bármit el lehet ültetni az emberek fejében és ezt használja ki kedvesnek látszó drága Bagdy Emőke is. Mindig találnak ki valami újat. Szemletésképpen.
Kezdetben ott volt a politika. Sok idő kellett mire többen is rájöttek, hogy a problémájuk nem oldódik meg és nem is ezért lett kitalálva.
Vannak már pszichológusok, pszichiáterek is.
Az ő feladatuk az átlagtól eltérő viselkedés és gondolkodást képviselő emberek kezelése és a különbözőségeik megszüntetése. Ezt nevezik gyógyításnak. Habár mióta pszichológia a pszichológia még nem jöttek rá, hogy a betegségek hátterében valójában mi áll. Hoztak létre egy csomó elméletet, mert ha azt mondanák nme tudják tudatlannak tánnének a nép szemében. Inkább azt mondják erre nem tudjuk a választ, akkor ez a gének miatt van így és le van tudva.
Ez a neurotranszmitterek miatt van. Különféle mű fogalmakat hoznak létre, mű meghatározásokat, elterjesztik, szakembereket bérelnek, fizetnek nekik, külön képzéseke,t szakmákat hoznak létre és elhintik a köztudatban az egészet. A nép számára teljesen természetes az az állapot amiben él, mert sosem volt igazán választásuk, ugyanis az emberek programozva vannak és csak nagyobb nyomás hatására mozdíthatóak el a pozicióikból és szintén ilyen eszközök hatására lehet rájuk hatni, máskülönben nem veszik komolyan az embert és cédulázzák, címkézik, hogy ellehetetlenítsék.
Továbbá a netet moderátorok ellenőrzik és az ellenőrzés alól kibúvó, máshogy gondolkodó embereket tiltják, cenzúrázzák. Gyakran erre sincs szükség, hisz megteszik ezt helyettük saját embertársaik.

Gondolom a saját bőrén már mindenki tapasztalta hogy is bánnak azokkal, akik megsértik az általánosan elfogadott az embereknek burkoltan és hosszú időn keresztül beadagolt kényszeres és megszabott viselkedési normákat, gondolkodási szokásokat.

Mikor megnéztem David Icke videóját sok érdekes dologra jöttem rá.

http://www.youtube.com/watch?v=cdyuwZgZnsc
David Icke - A kényelmi zóna, avagy mit fognak gondolni rólam, ha... (magyar feliratos)
Pszichosokk 2013.03.13. - 23:51
"Ma, amikor tele vagyunk értelmi tudást biztosító iskolákkal, nincs lehetőségünk arra, hogy megtanítsák nekünk az érzelmi tudást. "

Helyenként egész jó a professzorasszony írása.
De azért pár dolog mellett nem tudok elmenni.
Sajnos abban a tévhitben él, hogy az iskolák tanítanak valami értelmi tudást.

Mint ahogy a toronyházak összeomlásakot történt egy teljesen más dolgot terjesztettke el a köztudatban mint a valóság.
Amerikának kellett a közel keleten lévő olaj és ezért kénytelen volt indítani egy támadást maga ellen és elterjesztette azt, hogy terroristák voltak és a vezérük Oszaba Bin Laden. Így már volt ürügyük a támádásra.

Ez később be fog kerülni a jövő történelem könyveibe.
Így tudják a történelmet azok a csoportok írni, akik kezőben kellő mennyiségű hatalom, pénz és kapcsolat halmozódik fel.
A történelem nem véletlenszerű történések, hanem forgatókönyvszerű, előre megtervezett és gondosan kivitelezett történésekből áll. Hogy el tudjuk képzelni szinte már filmbe illően. Valószínű, hogy az elműlt évszázadokban, évezredekben is hasonlóan alakultak a folyamatok és ami le van írva a könyvekben az nem más, mint a hatalom és az általa elterjesztett nézőpont.

Nézegettek oktatást kritizáló idézeteket és sok érdekes dologra bukkantam. A citatum.hu oldalon találni sok érdekes írást elég nagy gondolkodóktól.

„Nem a szavak megbecsülésére oktatnám tanítványaimat elsősorban. Azokból úgy is untig elég van. Arra oktatnám őket, hogy vessék meg az üres és hamis szavakat, mert később csak így becsülhetik azokat a szavakat, melyekben tartalom és igazság van.” Kosztolányi Dezső

„A nevelés a felnőttek szervezett védekezése az ifjúság ellen.” Mark Twain

„A suli az valami kísérleti laboratórium, vagy műterem, ahol semmi sem igazi, és olyan dolgokat mérnek rajtunk, ami egyáltalán nem számít.” Salinger Richárd

„Minden valóban nevelő célú testület elejétől fogva tudta, hogy valójában mindenkor és minden pedagógiában miről van szó: az abszolút érvényű parancsról, a vas szilárdságú kötöttségről, fegyelemről, áldozatról, az én megtagadásáról, az egyéniség erőszakos elfojtásáról.” Thomas Mann

indusztriális: ipari, nagyipari
„Az indusztriális pedagógia futószalagként működik. A futószalagra hatéves korában, amikor szalagérett, ráállítják a gyereket, és minden tanórán rászerelnek egy kis többlettudást irodalomból, fizikából, matematikából stb. Tizennyolc év múlva, mint diplomás álértelmiségi, lelép a futószalagról. Jogász, orvos, mérnök lett belőle. Jó gyerek az, aki megadóan hagyja, hogy a tudáselemeket fokozatosan rászereljék. Rossz, aki ágál, vagy számára túl lassú, vagy túl gyors a futószalag sebessége. Ezeket, mint lelki betegeket, pszichológushoz, pszichiáterhez, nevelési tanácsadóba kell küldeni.” Popper Péter

„A tanárok azoknak az embereknek valók, akik önként semmit sem tanulnának. Csakis az a tudás ér valamit, amelyet magunk szerzünk magunknak, velünk született érdeklődésből és szenvedélyes tudásvágyból.” Paul Léautaud

„Az iskolázatlan ember talán el tud lopni valamit egy tehervagonról, de az, aki egyetemre is járt, el tud lopni egy egész vasutat.” Theodore Roosevelt

„Az emberek tudatlannak születnek, nem ostobának; ostobává az oktatás teszi őket.” Bertrand Russell

„Az embernek eszébe jut, mennyi sivár munka létezik a földön: szénbányászat, az 50-es csavar beillesztése az 51-es anyacsavarba, csatornaásás, számok összeadása. A világ tele van érdektelen munkákkal, amelyek önmagukban nem okoznak örömöt. Úgy tűnik, az iskoláinkat is az élet unalmasságához igazítjuk. Azzal, hogy a gyerekeket arra kényszerítjük, hogy olyan tantárgyakra figyeljenek, amelyek nem érdeklik őket, előre arra kondicionáljuk őket, hogy később elvégezzék azokat a munkákat, amelyeket nem élveznek.” Alexander Sutherland Neill


„Néha azt gondolom, hogy a szigorú iskolák azért olyan népszerűek, mert a diákok onnan boldogan mennek haza a szünidőben. A szülők a gyerekeik boldog arcából az otthonuk szeretetét olvassák le, pedig legalább olyan gyakran az iskola iránti gyűlölet van benne.” Alexander Sutherland Neill


„Elsősorban azért nehéz őszintének lennünk a gyerekekkel, mert sokszor magunknak is képtelenek vagyunk igazat mondani. Hazudunk magunknak, hazudunk a szomszédainknak. Minden önéletrajz egy hazugság. Azért hazudunk, mert arra tanítottak minket, hogy elérhetetlen erkölcsi elvárásoknak feleljünk meg. (...) Ebből következően egész oktatási rendszerünk is tele van hazugsággal. Az iskolák továbbadják azt a hazugságot, hogy az engedelmeskedés és a szorgalom erények, s hogy a történelem- és a francia nyelvtudás műveltséget jelent.” Alexander Sutherland Neill


„A gyereknek az a dolga, hogy a saját életét élje - nem pedig azt az életet, amit aggódó szülei szerint kellene élnie, sem pedig azt, ami megfelel az oktató céljainak, aki azt gondolja, hogy ő tudja a legjobban, mi kell a gyereknek. Ha a szülők állandóan beleavatkoznak a gyerek életébe és folyton irányítják, csak robotokat nevelnek.” Alexander Sutherland Neill


„Az úgynevezett vallások jó része kimondatlanul ugyan, de ellenségesen viszonyult magához az élethez. Az igazi vallásnak azt kell tanítania, hogy az élet tele van Isten szemében kedves gyönyörökkel, hogy a cselekvés nélküli tudás tartalmatlan. Minden embernek meg kell értenie, hogy a szabályokat magoltató vallási tanítások jó része áltatás. A helyes tanítást könnyen föl lehet ismerni. Tévedhetetlenül meg lehet ismerni arról, hogy hallatán az ember úgy érzi, olyasvalami ez, amit voltaképpen mindig is tudott.” Frank Herbert


„Szép dolog kifaragni egy szobrot és életet adni neki; de még szebb kiformálni egy emberi lelket és megtölteni igazsággal.” Victor Hugo


„A legtöbb, amit a gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” Johann Wolfgang von Goethe


„Ha túlélő akarsz lenni ezen a világon, meg kell tanulnod gyorsan tanulni.” Chaim Potok


„Mi fiatalok, becsületesen, tisztán szeretnénk élni és dolgozni. Vannak céljaink, álmaink, elképzeléseink. Ezekkel a célokkal és álmokkal hagyjuk el az iskolát, és másnap az életben a felnőttek megmagyarázzák, hogy mindazt a szépet, amit az iskolából magunkkal hoztunk, felejtsük el, mert az ott tanult igazságokkal nem sokra megyünk az életben. Néha nem szavakkal magyarázzák ezt nekünk, hanem példamutatással. S ha mi tisztességesek maradunk, az sok esetben a felnőttek romboló példamutatása ellenére történik. A felnőttek, akik a fiatalokat nevelni akarják, előbb önmagukat neveljék meg. A nevelés alapja a példamutatás.” Berkesi András


„Az oktatás elismerésre méltó dolog, de nem árt, ha időnként eszünkbe jut, hogy amit valóban érdemes tudni, nem tanítható.” Oscar Wilde


„Az iskolának nevezett hely nem ad választ a nagy kérdésekre, egyedül abban segít, hogy elfogadjuk őket az élet valóságaként.” Orhan Pamuk






Pszichosokk 2013.03.14. - 00:45
"Elmegyünk egy földön fekvő ember mellett az utcán, és hagyjuk a földön megpusztulni. Mi történt velünk? És miért nem tudjuk észrevenni, hogy ha szeretetet adunk, akkor mi magunk is jól járunk? Aki felsegíti azt a földön fekvő embert, szól hozzá két jó szót, abban endorfin, hétköznapi nevén boldogsághormon termelődik, ettől az immunrendszeren át egy csomó minden más erősödik. Ez az evolúciós ajándékunk azért, hogy egymásra odafigyelve, szeretetben élünk. Illetve ez lenne..."

Teljesen igazat adok ebben neked Emőke.
Ami még ennél is durvább mikor rendőrök büntetik meg a hajléktalanokat, akik amúgy sem tudják kifizetni a pénzt.
Viszont az, hogy sokan lenézik a hajléktalanokat, nem segítenek nekik, az sokkal bonyolultabb dolgokra vezethető vissza és rengeteg oka van.
Ha már pszichológiát tanultál tudhatnád, hogy hazugsággal tömik tele az ember fejét. Ezt tanultad te is. Amit a szakma állít a pszichés betegségekről az féligazság. Azért, mert magát a tüneteket mondja el, de azt, hogy mi miatt jött létre azt már nem vizsgálja és így magát a baj forrását sem tudja megállapítani.

Egy pánikbeteg például miért az?
Nos egy átlag ember is pánikbeteg, mindenki pánikbeteg csupán az egészséges emberek még betegebbek mivel náluk a vészjelző tünetek a, figyelmeztető jelzések, maguk a tünetek mint a szapora szívverés, izzadás, nehéz légvétel, szorongás, izgulás, nyomás, feszültség nem jönnek elő az adott közegben.

Hogyan is várhatnánk el egy pszichológustól, pszichiátertől, hogy tudja azt mi a baja egy problémával küzdő embernek, amikor neki valószínű sosem volt olyan problémája. Teljesen irreális és úgymond már hiteltelen az, hogy egy olyan ember próbál meg kezelni, gyógyítani olyan embereket, akinek maga a betegség megértése nem megy, mivel nincs olyan problémája.

Ez olyan mintha egy gazdag embertől megkérdezném milyen érzés hajléktalannak lenni.
Ezt csinálja ma a pszichológia és a többi ál tudomány, ami amúgy teljesen legálisan üzemel, pedig hasonlóan csak egy jól kidolgozott bűnszervezet a számtalan közül. De ebben a rendszerben minden munkakör csupán egy bűnszervezet. Az iskolán át a dolgozó népig, a politikusig. Az egész rendszert egy jól kiépített hálózatnak mondanám. Egy maffiatársadalom, ahol a valódi értékek megszerzése helyett az értéknek álcázott értéktelenség megszerzése a cél és az erény.
Az emberiség önpusztító.

Ennek a rendszernek pusztulnia kell.
Az a baj, hogy kevesen mernek tenni azért, hogy szabadok legyenek.
Rengeteg ötletem van és élénkebb a fantáziám mint bárkinek ezen a Földön. Én ha kellő támogatást kapnék ezt az egégszet lerombolnám azért, hogy szabad legyek és az is szabad legyen, aki megérdemli.

De általában a nagy dolgok azért nem valósulnak meg, mert egyetlen ember sem áll az igazi kezdeményezések oldalára.
Érdektelenek az emberek és félnek, be***iak.

http://www.youtube.com/watch?v=-l94Leq6Itg
Replika - Amiben élünk ( Az élvezetek földjén)

Az a baj, hogy az igazsággal egy egész fórumot, blogot, témát ki lehet nyírni. Szeretném látni az emberek arcát, olvasni a gondolataikat, amikor amiket írok elolvassák. habár általában nagyon ostoba dolgokat vágnak a fejemhez. Habár az emberek kedvelt védekezése, amikor a saját érzéseiket másokra vetítik. Hagy ne mondjam el ez minek a címkéje.
Pszichosokk 2013.03.14. - 01:18
http://www.youtube.com/watch?v=KnGysO-eNhE&feature=related
Electronic Gospel - Babilon falai leomlanak

Érdekes, hogy maga egy dalszöveg mennyi igazságot tud közölni.
Pszichosokk 2013.03.14. - 01:36
Ezek is ilyen szabadító zenék.:)

http://www.youtube.com/watch?v=ZIkVRmgzGIo
Elgos - Szabadító

http://www.youtube.com/watch?v=CMTSaXNC-wM
Elgos - Kiálts a szélben (videoklip)

Marika Turákné 2013.04.14. - 15:08
Nagyon tetszett. Elgondolkodtatott és alkalmazni támadt kedvem.
Koszta Irma 2013.04.15. - 19:27
Nagyon tetszett a professzor asszony előadásáról irt jegyzet.Mindent elolvasok a tanításaiból,amihez hozzá jutok.Sokat tanulok belőle.Nagyon szépen köszönöm,hogy segít nekünk lelki és mindenféle bajainktól megszabadulni.Nagyon szeretem Őt,a kedves stilusát,a közvetlen vicces előadásmódját,megfogadom tanácsait és Isten áldását kérem munkásságára.
Katalln 2013.04.22. - 14:10
Az iskolában csak arra tanítanak meg, hogy lehet fizikailag túlélni, illetve agymosás folyik a másik oldalon a nacionalizmusra neveléssel. Azonban senki nem tanítja őket, hogyan kell emberhez méltóan élni. A tisztességre, a becsületességre, ami az érzelmi biztonságot nyújtaná, és egyben a megélhetést is. Nem a gazdagságot, de az emberhez méltó életet mindenki számára.
Katalin 2013.04.22. - 14:14
Az iskola a gyakorlati tudásról kellene, hogy szóljon, és nem pedig sok felesleges elméleti anyaggal tömni a gyerek fejét, aki később antiszociális személyiség lesz és a munkahelyen nem tud beilleszkedni.
Katalin 2013.04.22. - 14:47
A baj az, hogy a mai tanárok többsége a kommcsi rendszerben szocializálódott, és legtöbbnek nem a tudás átadása a lényeg, meg a gyerek szeretete hanem, hogy tele legyen a zsebe, és ne kelljen sokat dolgozni, a másik oédalon meg ott vannak a gyerekek, akik persze azt sem értékelik, hogy ingyen tanulhatnak. Bezzeg az afrikai vagy arab országokban , ahol kajájuk alig van ott tudják értékelni az ilyesmit. Egy afrikai a TV-ben egyszer azt mondta, hogy örül, hogy megtanult olvasni, hogy olvashassa a Bibliát, és nem azért, hogy meggazdagodjon, vagy jobb életszínvonalat tudjon biztosítani magának.
Molnár Beatrix 2013.04.30. - 10:32
A tisztelt Bagdy Emőke azt hiszem abban téved, hogy nincs olyan iskola jelenleg Magyarországon, amelyik az EQ-ra is figyel. Nagyon sok szeretettel meghívnám vendégnek egy pár hétre az Óbudai Waldorf Iskolába. Csak hogy a tapasztalatait bővítse:)
Kerepesi Magdolna 2013.06.24. - 22:51
Minden egyház felkent papjának ezeket kellene az embereknek, a hiveiknek tolmácsolni, az orvosoknak a betegségeket erről az oldalról is vizsgálni kellene. Dr B. Emőkének Őket is kellene TÉRITENI, mert ez igy Igaz.Az emlitett HiVATÁSOSOK nagyon rosszul felkészült "pszichológusok
Mészáros József 2013.06.29. - 19:37
Néha kissé kártékonynak tetszik lenni!
M.Ági 2013.10.14. - 20:20
Ez a nő egy csoda! Egy fantasztikus személyiség! A TV-ben volt egyszer egy előadás sorozata keddenként, már nem emlékszem melyik csatornán! Csodálatos élmény hallgatni Őt! Ittam minden szavát! Sajnálom, hogy még nem volt lehetőségem élő előadásán részt venni. Miért nem szerepel többet a médiában, miért nem kap lehetőséget, a bárgyú sorozatok helyett inkább az Ő előadása lenne többet műsoron. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb lenne hatása a gondolkodásunkra, az érzelemvilágunkra. Nagyon sokáig tartson lenyűgöző, felemelő előadásokat! Imádom! Most olvastam el lentebb Villányi Tivadar hozzászólását., teljesen ez a véleményem nekem is Dr. Bagdy Emőkéről és munkásságáról.
Keresztes Tunde 2013.11.24. - 18:10
Nagyon tetszik a professzor asszony eloadasa,en csak tudom,hogy mit erezhet egy illyen ember,aki haraggal fekszik es haraggal kel,de mar azt is tapasztaltam,hogy megprobalom kibeszelni magambol a haragom.
Schüller Hedi 2013.11.26. - 16:59
Kedves Címzett!
Lenne mód az előadásokat hanganyag formájában is meghalgatni valahol..nagy segítség lenne.. Köszönet!
BLH 2013.11.26. - 17:50
Hédi, ezt a professzor asszony vagy a Nyitott Akadémia oldalán (facebook vagy hivatalos weboldal) kellene megkérdezni, megnézni.
Üdv, Büki László főszerkesztő
Capybara 2013.11.28. - 07:25
Szép, szép, bár ezután az én szememben hiteltelenné vált. http://444.hu/2013/09/18/mit-uzennek-az-ekszer-nelkuli-oltonyos-nok/
Steve Janger 2013.11.28. - 13:41
Nagyon érdekesnek találtam a cikket, és szerintem illyet, és ehez hasonlókat minden nap kellene olvasni az embereknek, hogy ne csak a gyűlölködés, hanem a szeretet is gyökeret verjen a szivekben. Sajnos úgy látom én is, hogy a mindennapi hajsza, a túlélés megöli a szeretetet, és kedvességet az emberekben. Mindenki mérges, siet, nem ér rá, stb, stb. Ettől agresszívekké válnak, és oda a szeretet, és megértés. Tanúlhatunk belőlle.
Szaksz Ferencné 2014.01.24. - 21:12
CSODÁS! nagyon nyugtató. Jó lenne mindig mindent így gondolni, ahogy a prof. teszi.
Szaksz Ferencné 2014.01.24. - 21:12
Imádom!
Bokor Judit 2014.03.04. - 11:40
Hát, sajnos az én sérelmeimmel hiába tudnék az érintettekkel leülni beszélni.... egytől egyig képtelenek rá.... van, aki egyszerűen úgy látja, hogy amiket tett, az helyénvaló.... ő az édesanyám.... Apukám már nincs köztünk, de ő sem volt hajlandó meglátni amiről beszélek... 52 éves vagyok, de csak nyáron derült ki, a húgom ugyanezektől szenved, és kezelésre jár.....
Anyósomék pedig egyszerűen csak tényleg gonosz lelkek, a sógornőm vezetésével. Férjem évekig kezelték, hogy értelmes életet tudjon élni..... de beszélni velük lehetetlen.... csakhogy, ami velük a baj, azt folytatólagosan művelik.... nincs menekvés..... csak úgy tudunk a hatókörükből kikerülni, ha másik országba költözünk - amit meg is teszünk 5 hónap múlva. Ami pedig bánt, azt - tanácsra - kiírjuk magunkból.
Gyöngyi Horváth 2014.08.15. - 13:22
Ki kell zárnunk a politikát az érzelmileg lehúzó embereket az éltünkből és a hitbe kapaszkodva meg kell teremtenünk a saját :béke szigetünket!!!!Én ezen dolgozom má legalább 2-3 éve miután feladtam az emberek megmentési kisérletét.Vannak emberek akiken nem lehet segíteni így inkább a családomra és a hozzám hasonló gondolkodó emberekre öszpontosítom a figyelmemet és szeretetemet!!!Hisztérikák kerüljenek!!!
Tatár László 2014.08.30. - 20:24
Ez úgy érne valamit, ha az előadást feltöltenék a youtube-ra, hogy eljusson az emberekhez :(
Tóth Pálma 2014.10.23. - 16:40
Mert aki mérges, annak nemcsak a lelke, hanem a teste is meg van „mérgezve"...és ez a lényeg !
Lőrincz Zsuzsanna 2016.11.17. - 14:26
Szívesen részt vettem volna egy ilyen előadáson. Legközelebb mikor fog ilyen előadást tartani?
Pribéli Lászlóné 2016.11.22. - 16:35
Az én hátamon is futkos a hideg Bagdy Emőkét hallgatva. Minden szava igaz. Bizony, az egymás iránti szeretet, odafigyelés sok mindent megold, a megbocsájtás felemel, könnyüvé tesz lelkileg. Imádom a prof.asszony előadásait.

Pribéli Lászlóné 2016.11.22. - 16:39
Tatár Lászlónak: A Youtubeon fenn van a legtöbb -ha nem mind - előadása , meghallgatható. Csodálatos és figyelemreméltó mind!
Szilvia 2017.11.22. - 21:33
Evolúciós ajándék helyett úgy fogalmaznék hogy Isten ajándéka a szeretet. De amúgy nagyon tetszett a cikk sok hasznos es bölcs gondolat született meg.
waldo 2017.11.26. - 21:31
Szerintem bármelyik szupermodell megirigyelhetné Emőkét... Emőkét, aki lassan 5 éve lehet címlapon. Egyfolytában. Megszakítás nélkül. :) (Bocsánat...)
petrezsemlye 2017.11.26. - 21:47
A néni kirobbanthatatlan az algoritmusnak köszönhetően. ;)
Katica 2020.12.14. - 11:22
1 év után most sikerült félretennem azt az érzést hogy egy olyan ember osztotta meg velem ezt a videót aki kijelentette hogy én már nem tartozom az ő számára létező személynek, miután 2milliót kölcsönöztem neki. Se törlesztés, se kommunikáció azóta sem! Én vagyok az erőszakos aki követelőzik. Átfordítottam magamban a cikk elolvasása után, s belegondoltam az ő helyzetébe. Szeretném azt a 2* fél órát, hisz nincs vesztenivalóm! De hogyan, ha kitörölt az élete minden zugából? Hozzáteszem, kollégák vagyunk a cégnél, levegőnek (se) néz! Vezetőm segítségét kértem, azzal nyugtázott, ez a mi dolgunk, ő nem fog belefolyni. Privátban megköszönném ha bárki rámír hasznos tanácsokkal. Facebook: Varga Katica Avantika , hálásan köszönök minden ötletet, úgyis én döntök mit fogadok meg, nem fogok senkire mutogatni ígérem ,ha nem jött be amit ajánlott.Hála Emőkének!
NLné 2022.12.13. - 19:54
Emőkének nagyon igaza van! Az idén már el merte mondani az igazat, nem kellett takargatnia. A kereszténységnek el kell söpörni a többi mocskot, hogy csak a jó és a szeretet maradhasson a világban! Akik nem így gondolják, azokért nem kár ha elpusztulnak!!!
tepertőkrémes málnalekvár 2023.04.23. - 14:22
Gratulálok dr. Bagdy Emőke néninek, amiért megkaphatta a laposföld díjat! Az évtizedekkel ezelőtt elavult és túlhaladott nézeteivel a kormány szekerét tolja, hergel a homoszexuálisok ellen és betegnek állít be teljesen egészséges embereket.