A Cafe Frei januári programjai

2012.01.03. - 14:15 | vaskarika.hu

A Cafe Frei januári programjai

Helyszín: Szombathely, Cafe Frei

Dátum: 2012.01.07 - 28.

Színházszerda, zenei programok, Kalandor-kör, mesefoglalkozás - a Cafe Frei januárban is várja a kávé és a kultúra szerelmeseit!

KALANDOR-KÖR

Az elmúlt évben sikeresen útjára indított KALANDOR-KÖR programsorozat tovább folytatódik. A Cafe Frei Szombathely és az Iseum Tours Utazási Iroda közös szervezésében minden hónap második hétfőjén 18 órától 19 óráig közéleti személyiségek mesélnek meghatározó utazásaikról.

Január 9., 18.00 - Szabó Győző (színész)

Január 9-én a KALANDOR-KÖR vendége SZABÓ GYŐZŐ színész lesz, akiről köztudomású, hogy igazi világutazó. A beszélgetést követően DVD melléklettel ellátott Supertravel című könyve dedikálására is sor kerül. A Supertravel számos utazás története, helyszínei többek között: Kína, Hongkong, Makaó, Ghána. Lesz miről beszélgetni!


SZÍNHÁZSZERDA

Az új színházi évaddal a Színházszerda is megújul. A jövőben kéthetente interaktív beszélgetésre várják a nézőket a Weöres Sándor Színház színészei.  

Január 18., 17.00 - Boldog Új Évet!

A tavaszi évad nyitóbeszélgetése Jordán Tamással

Január 25., 17.00 - Az én évadom

A Weöres Sándor Színház két művésze beszélget egymással önmagáról, próbákról, előadásokról, az évadról...a színházról. A beszélgetéssorozat újdonságai többek között:

A színház válaszol: Színházszerda nézői előre is feltehetik kérdéseiket a e-mail címen vagy a kávéház facebook oldalán (facebook.com/cafefreiszombathely); és

A színház kérdez: minden asztalon lesz egy boríték, benne egy, a színház által megfogalmazott kérdéssel.

ZENEI PROGRAMOK

Január 7., 20.00 - Rest in Peace

2005 fagyos telén két gimis kamasz srác azt gondolta, hogy ők most rockzenekarosdit fognak játszani. Első fellépésükre kerítettek egy basszusgitárost és énekesnőt, de a dob sajnos még cd-ről ment. Nem sokkal később azonban egy igazi hús-vér dobos csatlakozott hozzájuk és innentől menthetetlenül elindultak a rock 'n' roll egyirányú országútján. Azóta, énekesnő nélkül, de időnként szájharmonikával kiegészülve megállás nélkül játszanak rock és blues zenét a legjobb és legőszintébb előadók dalaival az ötvenes évektől egészen napjainkig. Közben saját számokkal is kiegészült a műsor, teret adva a srácok saját gondolatainak, mondanivalójuknak.

Eme Rest In Peace koncert kivételesen halkabb, akusztikusabb és kicsit talán intimebb is lesz, a hely és a közönség elvárásainak megfelelve. A Rolling Stones, G'N'R és Elvis dalok azonban gondoskodnak a megfelelő dinamizmusról és hangulatról. A líraibb számok pedig az érzelmesebb rock zene kedvelőinek szereznek majd kellemes perceket.   


Január 28., 20.00 - Zenekóstoló

Pulay Teréz (fuvola) és Völgyi Attila (gitár), a Bartók Béla Zeneiskola tanárainak közös koncertje. Műsorukban klasszikus és romantikus művek hangzanak el.

ZSIBONGÓ a Gyermekek Háza közreműködésével

Egyszer volt... - mesefoglalkozás

Barangolás a népmesék birodalmában. Gyermekmesék, magyar népmesék diafilmeken, mesehallgatás, körjátékok, gyermekdalok tanulása, közös éneklés és tánc, a mesékhez kapcsolódó kreatív kézműves tárgyak készítése.

Január 8., 10.00

Elhangzó mesék: Kolontos Palkó, A kismalac meg a farkasok, Holle anyó, Prücsök

Január 22., 10.00

Elhangzó mesék: A didergő király, Csipkerózsika, Az égig érő fa, Öreg néne őzikéje

A KÁVÉ VILÁGA - A VILÁG KÁVÉI

A kávé és ami mögötte van. Kéthavi rendszerességgel megtartott, kávékóstolóval egybekötött interaktív beszélgetés a kávékultúráról, kávéfajtákról, kávéházakról és mindenről, ami a kávéval kapcsolatos.

Január 17., 18.00

A beszélgetést vezetik: Borsics Attila és Pálfi András

Új hozzászólás