Thália, szerep nélkül - XI. Színészek és Színházbarátok Bálja

Képgaléria megtekintése2012.01.15. - 15:15 | Büki László 'Harlequin'

Thália, szerep nélkül - XI. Színészek és Színházbarátok Bálja

A világot jelentő deszkákat táncparkettre váltotta január 14-én a Soltis Lajos Színház társulata - a celldömölki Vasvirág Hotelben tizenegyedszer rendezte meg a Színészek és Színházbarátok Bálját.

A társulati tagok vadóc, bohém és romantikus produkciókkal lepték meg a publikumot: Lang Letícia, Boznánszky Anna, Ziembicki Dóra, Sipos László (Sipi), Károly Bálint és Mihácsi Veronika zenés előadása volt az est kulturális antréja. Nagy Gábor, a társulat direktora pohárköszöntőjében kiemelte a színház fontosságát, elmúlt évi sikereit, és méltatta támogatóit, mint a nyugodt alkotómunka egyik legfontosabb letéteményeseit.  

Ennek apropóján kedves gesztusként köszöntötték dr. Sirató Ildikót, az Országos Széchenyi Könyvtár Színháztörténeti Tárának vezetőjét, és Söptei Józsefné alpolgármester asszonyt, a Vasvirág Hotel tulajdonosát. Az eseményt - rangjához méltóan - megtisztelte a városvezetés, élén Fehér László polgármesterrel, és a szép számban megjelent képviselő-testületi tagokkal.

Az est meglepetésvendége Szvorák Katalin népdalénekes volt, aki két dal erejéig varázslatos pillanatokkal emelte a bál egyébként is fergeteges hangulatát. S hogy a népdalok sora ennyivel ne érjen véget, arról Soltis Lehel színész, a színháznévadó Soltis Lajos fia gondoskodott: az éjféli tombolahúzás előtt konferanszié-belépőként hívta fel magára a figyelmet egy "szelvény-előkészítő" népdal eléneklésével.

Ilyen felütés után evidens, hogy a sorsolás is emelkedett, már-már "házibulis" hangulatban telt, a folytatásban pedig - ahogy már előtte is - a Scatman John-tól Chuck Berry-ig, Neotontól Varga Viktorig terjedő repertoárral bíró mulatásfaktor-felelős, Bendzsó gondoskodott a báli hangulatról.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás