Hörgés és dübörgés - Grindcore-Black Metal Fest Oladon (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2012.01.29. - 14:00 | Dart

Hörgés és dübörgés - Grindcore-Black Metal Fest Oladon (fotóriport)

A Komor Romok szombathelyi black metal zenekar, a Komárom-Esztergom megyéből érkezett melodic black-death metal zenét játszó Exodikon és a popradi Human Humus, egy kíméletlen grindcore csapat lépett fel január 28-án éjjel a Savaria Ifjúsági Centrumban. A Rememdium fennmaradt 3 tagjából álló Komor Romok kezdett, majd az Exodikon hajrázós show-ja után a felvidéki Human Humus a grindcore ősi, durva változatával pörgette fel a koncert végére a hangulatot.

A grindcore egy extrém zenei műfaj, amely az 1980-as évek közepén alakult ki. Gyökerei a legdurvább zenei műfajokból - mint a death metal, a hardcore punk, a noise és ipari zenék - eredeztethetőek.

Műfaji jellemzők 

A grindcore-t zeneileg a súlyosan torzított, mélyre hangolt gitárok, a gyors tempó, a blast beatek, valamint a hörgést vagy fejhangú visítást tartalmazó ének jellemzi. A stílus alapjait az olyan úttörő zenekarok tették le, mint a Napalm Death, az Extreme Noise Terror és a Carcass.

Főleg Észak-Amerikában és Európában terjedt el, olyan népszerű előadók révén, mint a Brutal Truth, vagy a Nasum. A dalszövegek témája a társadalmi és politikai problémáktól kezdve a véres-beles történetekig és a fekete humorig terjednek.

A grindcore hírhedt jellegzetessége az ún. „mikrodalok". Számos együttes készít mindössze pár másodperces számokat. A világ legrövidebb dalának Guiness-rekordját a brit Napalm Death tartja az 1 másodperc hosszú You Suffer című 1987-es dalukkal.

(Forrás:  http://hu.wikipedia.org/wiki/Grindcore )

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás