Cigaretta és nemzőképesség

2012.03.20. - 08:15 | Dart

Cigaretta és nemzőképesség

A férfiak számára központi téma a szex, nyálcsorgató statisztikusok szerint gondolataik háromnegyedét ez teszi ki. A maradék a foci, az ivás és a kaja... A fajfenntartás ösztöne génjeikbe kódolva vezérli tetteiket, sokszor a józan ész határain is túl. Logikus, hogy szeretnék minél tovább gyakorolni eme tevékenységüket, mégis közülük sokan dohányoznak nem foglalkozva a cigizés spermaölő, férfiasságot „amortizáló” hatásaival. Hogy is van ez? Folyton a szexen gondolkodnak, közben cigarettafüstöt tüdőzve nagy léptekkel haladnak az idő előtti impotencia felé? Ez nooormális?

A dohányzás rendkívül káros az erősebb nem szexuális egészségére. Erre bizonyíték, hogy a dohányosok körében egyre gyakoribb az impotencia. A tanulmányok szerint, a cigarettázó harmincas, negyvenes éveiket élő férfiak nagy százaléka küzd merevedési zavarokkal, vagy impotenciával, csak erről senki sem beszél szívesen. Ilyen mondatokat nem nagyon hallani:

- Figyelj haver, tegnap csődöt mondott a cerkám...

Ezek hálószobatitkok maradnak, legfeljebb a legközelibb barátnők osztják meg egymás közt, hogy csődörük kérdőjel maradt felkiáltó helyett... Merevedéskor - egészséges emberek esetében - nagy mennyiségű vér áramlik a pénisz irányába, majd az erek összeszűkülnek, megakadályozva a vér továbbáramlását, ezáltal erekciót okozva. A vérben jelen lévő nikotin összeszűkíti szegény cigarettázó artériáit, így kevesebb vért tud pumpálni a szíve, gyenge lesz erekciója, vagy egyáltalán nem is lesz neki. Vajon a gyógyászati segédeszközök boltjában kapható vibrátor az altesti hiányosság feloldására?

A nikotin nemcsak lankadtságot okoz, hanem rontja a sperma minőségét is. A dohányos férfiaknak a nem dohányzóknál átlag 15 százalékkal kevesebb ondósejtje van, ugyanakkor ez a kevesebb spermium életképtelenebb.

Ha közvéleménykutatás során valakit megkérdeznek, mit tart legfontosabb dolognak az életében, akkor általában a boldogság, és az egészség a leggyakoribb válasz. Ha nincs egészség, nem lesz boldogság. Ha nincs, vagy nem kielégítő a párkapcsolat, nem lesz boldogság. Ha egy ismerkedni próbáló férfi a cigarettafüsttől olyan büdös, mintha most érkezett volna tarlóégetésről, akkor a nők többségénél kicsi az esélye komolyabb kapcsolatra. Kivéve, ha görög szoborszerű külsővel rendelkezik, és az előnyös-hátrányos tulajdonságok serpenyőjében ez nagyobb súllyal esik latban (az agyi képességekről most ne beszéljünk, csak az ágyi, ami jelen esetben releváns). A szenvedélybeteg dohányzók érzékszervei, ízlelése, szaglása romlik, így gyakran nincsenek is tudatában szájszaguknak, ami odabújáskor nem titkolható.

Kedves dohányosok! Lassan - végre - kitiltódik a cigaretta a vendéglátóhelyekről (április 1.). Érdemes lenne a párkapcsolatokban is tiltólistára tenni!

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Széles Gábor 2012.03.20. - 17:09
Tök jó cikk! A kép is szuper! :)