Párkapcsolunk! - Mit csinálj és mit ne a szexben?

2012.02.09. - 23:00 | Széles Gábor

Párkapcsolunk! - Mit csinálj és mit ne a szexben?

Sem indiszkrétek lenni, sem részletekbe bocsátkozni nem szeretnénk, így hát kedves olvasóink elégedjenek meg annyival, hogy az alábbiakban közreadott ötleteket egytől egyig kipróbáltuk, és mind beváltak! Íme néhány tuti tipp arra, hogyan okozzunk igazán bensőséges és ugyanakkor nagyon is szenvedélyes órát partnerünknek! Nem világmegváltunk, de érdemes figyelni a felsoroltakra!

Ismerjük el, hogy partnerkapcsolatban élünk

Szexelni bárkivel lehet. Ahhoz viszont, hogy jó legyen a szeretkezés partnerünkkel, mindkét félnek el kell fogadnia, hogy a kapcsolat erős és monogám, mindemellett pedig elengedhetetlen, hogy mindkét fél csak akkor „ugorjon bele" egy ilyen partnerkapcsolatba, ha teljes az egymásba vetett bizalom.

Viszont ne kerteljünk! A jól működő szexuális élet titka, hogy mindkét fél maga is élvezze az együttlét minden kettesben töltött percét

Mindkét fél örömet szeretne szerezni a másiknak. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, tapintatosan és szeretetteljes módon adjuk kedvesünk tudtára, hogy mik a kedvenceink, és mik azok a dolgok, amiket nem kedvelünk.

Őrizzük meg jó kondíciónkat!

A kutatók által elvégzett tanulmányok is azt bizonyítják, hogy azok, akik rendszeresen mozognak, edzenek, az ágyban is jobban „muzsikálnak". A testmozgás nemcsak, hogy fokozza a test rugalmasságát, növeli annak ellenállóképességét, de még az ágyban együtt töltött órák emlékét is maradandóvá varázsolja.

Ne felejtkezzünk el azokról az apróságokról, amelyek különlegessé teszik az együttlétet partnerünk számára!

Van a partnerednek kedvenc színe? Esetleg egy jellemző öltözködési stílus, amit szeret? Tégy a kedvére! Ha kicsit is szeret, biztos lehetsz benne, hogy a törődés nem lesz viszonzatlan. A nőkre amúgy is jellemző, hogy csak adnak és adnak, abban a reményben, hogy érzéseiket majd egy szép napon viszonozzák... Ha ezt nem kapják meg, akkor csalódottságukban visszahúzódóvá válnak.

Ne szégyenkezzünk és  ne jöjjünk  zavarba!

Nem számít, hogy ki honnan jött, s hogy milyenek voltak a korábbi párkapcsolatai, vállaljuk fel magunkat úgy, ahogy vagyunk, olyannak, amilyenek vagyunk! Ha elkötelezettek vagyunk a partnerünk iránt, s a kapcsolat nyíltságon és őszinteségen alapul, a szégyenérzetünk is el fog múlni. 

Egyenlő felekként lépjünk be a kapcsolatba és ez maradjon is így!

Ha egy kapcsolatban a felek nem egyenrangúak, akkor az nem fog működni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a felek időnként - a kapcsolat színesítése céljából - ne játszhatnának szerepjátékokat bizonyos feltételek betartása mellett, de ezeket a feltételeket nagyon pontosan kell megszabni és azokat mindkét félnek tudomásul kell vennie és tiszteletben kell tartania. Ha a kapcsolatból hiányzik az egymás iránti tisztelet és az egyenlőség, akkor a párkapcsolatnak hamar vége szakad.

Legyünk mindig ápoltak!

Ez utóbbi egyébként sem mellékes, de kapcsolat szempontjából elengedhetetlenül fontos.

Tanuljunk meg kapni a partnerünktől!

Talán furcsán hangozhat, de sokak számára ez lehet, hogy nehezebbnek bizonyul, mint ahogy az első olvasásra tűnik. Sok olyan ember van, aki rengeteget ad a partnerének, de bizony igen nehezére esik elfogadnia, hogy cserébe kap is valamit. Tanuljuk meg tehát elfogadni mindazt az örömöt, amit partnerünk ad nekünk.

Érezzük jól magunkat!

A szeretkezés az egyik legnagyobb olyan öröm, amit csak az ember élhet át igazán. S ha már egyszer ennek az a legfőbb értelme, hogy élvezzük, akkor éljük is meg ezeket a pillanatokat! Ne tegyük tönkre partnerünk örömét azzal, hogy szinte gépiesen hajtunk végre minden mozdulatot! A lényeg, hogy élvezzük a helyzetet, vagy ha ez nem megy, akkor inkább bele se vágjunk!

Beszéljük meg!

Mindent a legapróbb részletekig!Mi az, ami jó volt, és miért és hogy lehetne az egészet még jobbá tenni!

Új hozzászólás