Vadra tarts! - Vadászbál 2012 a Fürdő Étteremben

Képgaléria megtekintése2012.02.20. - 12:00 | Büki László 'Harlequin'

Vadra tarts! - Vadászbál 2012 a Fürdő Étteremben

A megye egyik legpatinásabb és legnépesebb bálja évről-évre a vadászoké. Az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezete idén is a bükfürdői Fürdő Étterembe "hajtotta" a bálozni kívánókat - vadászokat, kísérőiket és bálszimpatizánsokat. S hogy a minden igényt kielégítő bőségvacsorától és éjféli svédasztalos ételkínálattól ne csak "lesben üljön" minden vendég, arról a remek Percsák zenekar gondoskodott. Az bál sztárvendége Hevesi Tamás volt, aki közel egyórás, közvetlen hangulatú, mosolygörbés koncertet adott.

Személyes hangúra vesszük az elejét - nagyon vártuk a Vadászbált, két okból is: egyrészt kevés olyan bál van, ahol ennyire kézzelfogható egy nagyszámú közösség összetartása és önfeledt szórakozása, másrészt - s tán megbocsátható, hogy a Vadászbál kapcsán a gyomrunkra is gondolunk - szinte verhetetlen a Fürdő Étterem báli vacsorakínálata.

Idén is megtelt a Fürdő Étterem, közel 450 vendég hallgatott a vadászkürt hívószavára szombat este. A vendégsereget Gagyi István, az OMVK Vas Megyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötte elsőként, majd V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára mondott alkalomhoz illő, vadászélménnyel, humorral megspékelt beszédet. Mint mondta, "ez a bál ma már nemcsak a vadászoké, hanem Vas megye társadalmi életének egyik legnépesebb és legnívósabb eseménye." 

Az államtitkár beszédében megidézte Jókai Mórt is, aki 187 esztendővel ezelőtt ezen a napon született, és többször is írt a vadászatról. A magyar nábob című regényében ekképp: "A vadászat szenvedélye különben ragadós; én még nem ismertem embert, akinek e mulatsághoz ellenszenve lett volna, s közös ez a gyermekekkel, úgy mint a vénekkel, s a nőkkel, mint a férfiakkal."


"E sorokból kiviláglik, hogy bizonyos zsákmányszerzés eléggé a génjeinkben van, és független a puskás tevékenységtől" - folytatta beszédét V. Németh Zsolt. "Ilyen értelemben a báltermek is mindig kiváló vadászterepnek bizonyultak és bizonyulnak napjainkban is. A zsákmányt persze nemcsak megszerezni kell, hanem vigyázni is rá. A vadászoknak mindenre kell vigyáznia - a lelőtt zsákmányra, vadra, fegyverre, de még a sörükre is!! "Szakirodalomban" van leírva:

- Jean, indulok vadászni! Hol van a sörét?
- A sörét megittam, Uram.

Így hát vigyázzanak Önök is feleségükre, férjükre, barátaikra, barátnőjükre, no meg a sörükre!" - zárta e frappáns gondolatok mentén köszöntőjét az államtitkár. 

Végezetül Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke üdvözölte a báli közönséget, s kívánt felhőtlen és tartalmas szórakozást az estéhez.


A köszöntők után, a vacsora előtt lépett fel az NYME-SEK Szökős Néptáncegyüttese, s táncával alkalomhoz illő magyar virtust csempészett a báli hangulatba. S hogy a minden igényt kielégítő bőségvacsorától és éjféli svédasztalos ételkínálattól ne csak "lesben üljön" minden vendég, arról a remek Percsák zenekar gondoskodott. Az bál sztárvendége Hevesi Tamás volt, aki közel egyórás, közvetlen hangulatú, mosolygörbés koncertet adott.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás