Kosárlabdából osztályfőnöki - Kiss Norbert elnöki hivatalvezető volt a Premontrei Gimnázium vendége

Képgaléria megtekintése2012.03.03. - 13:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Kosárlabdából osztályfőnöki - Kiss Norbert elnöki hivatalvezető volt a Premontrei Gimnázium vendége

Nem mindennapi vendéget köszönthettek a pénteken a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium diákjai és tanárai. Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője ezt az iskolát választotta sajtótájékoztatója helyszínéül, hogy bejelentse Schmitt Pál köztársasági elnök március 8-9-re időzített szombathelyi látogatását.

A kezdeti hivatalos protokoll után a diákok nagy meglepetésére és az iskolavezetés örömére pillanatok alatt megnyílt a politikus Kiss Norbert, akinek közvetlensége bepillantást engedett eddigi életébe, pályafutásának alakulásába. Miközben meglátogatta Mitterstiller Csaba tanár által vezetett testnevelési órát, maga is bekapcsolódott a 12C-s fiúk kosárlabda játékába. Tanúi lehettünk, hogy a kosárra dobásban a szó igazi értelmében még mindig remekel a magasszintű kosárlabdamúlttal büszkélkedő hivatalvezető. Bíró Martin diákkal lefolytatott „párbajára" az ajándékba hozott labdák is sokáig emlékeztetni fogják a testnevelés óra résztvevőit.


A tervezett programot felülírva Kiss Norbert Fazakas Zoltán Márton kormányzó perjel kérésére egy rendkívüli osztályfőnöki óra keretében megszólította a 10C osztály diákjait is. A hivatalvezető visszaemlékezve esztergomi ferences diákéveire kiemelte az egyházi iskola értékközvetítő szerepének fontosságát. Nem maradhatott ki persze az élménybeszámolóból néhány olyan filmbe illő epizód sem, amely derűs fogadtatásra talált a premontreis diákok körében. Fény derült egy kapcsolatra is, konkrétan Reisz Pál ferences atya személyét illetően, aki mint a ferences gimnázium akkori igazgatója a diák Kiss Norbert lépéseit atyai szeretettel kísérte figyelemmel, és aki az elmúlt években itt, a Premontrei Gimnázium diákjainak nevelésében és oktatásában is kivette a részét.

Hogy mivé válik az ember, az nagyban találkozásainktól függ, ezért nem mindegy, hogy életünket kik között töltjük el. Kiss Norbert a diákokhoz szólva három fontos dologra hívta fel a figyelmet, mit tartsanak szem előtt mindennapjaikban:

1. Legyen minden nap néhány perced Jézus Krisztusra.

2. A közösség érdekét mindig helyezd egyéni érdeked elé.

3. Fordíts figyelmet azokra, akik közvetlen környezetedben élnek.

Az előre beharangozott rövid látogatás végül bő három órásra sikeredett, és egy vidám, jó hangulatú beszélgetéssel, valamint egy újabb találkozási időpontot rögzítő megegyezéssel ért véget.

„Életünk utazás, kegyelmünk a találkozás." (Balás Béla püspök)

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás