Vasárnap ünnepel a körmendi kosárlabda - a jubileum programja (ápr. 22.)

2012.04.21. - 00:30 | vaskarika.hu

Vasárnap ünnepel a körmendi kosárlabda - a jubileum programja (ápr. 22.)

Helyszín: Körmend

Dátum: 2012.04.22.

Félévszázados a jelenlegi férfi élvonal egyik legnagyobb múltú kosárlabdacsapata, a Fortress Lami-Véd Körmend. 25 éve, 1987. április 12-én pedig sporttörténeti bajnoki címet arattak a piros-feketék, hiszen első vidéki együttesként lettek az ország legjobbjai. A klub a kettős évfordulót április 22-én egész napos eseménysorozattal ünnepli.

Az ünnepnap programjának részletes bemutatása:

2012. április 22-én, vasárnap 9.30 -kor indul a program egy „Emlékidéző sétával", amely a körmendi kosárlabdázás legendás, történelmi helyszíneit járja be a szakképző iskola, az egykori főiskola technológia épületétől a Batthyány kastély északi kertjén át (ahol salakos, majd bitumenes pályán játszott a csapat) a színház épületéig, ahol a legendás „Palazzo del Gango" volt. A séta „idegenvezetője" Dr. Kristóf László lesz.

A résztvevőket a Rázsó iskola melletti parkolóba várják.
A séta végén a színház aulájában lesz idő és lehetőség kötetlen beszélgetésre, emlékidézésre.

10:30-kor ezt követi a „CSAKAZÉRTIS LETT!" - A Körmendi Kosárlabdázás 50 éve című kiállítás megnyitója, és az azonos című könyv bemutatása. Ennek helyszíne a Batthyány-kastély Sala Terrena Galériája. A kiállítást Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára nyitja meg, a kötetet pedig annak szerkesztője, Németh Zsolt mutatja be. A kötetet már ekkor megvásárolhatják, de erre lesz lehetőség a délutáni eseményeken is. 

11.30-ra emléktábla leleplezésre várnak mindenkit a Sportcsarnoknál. A márványtáblát Bebes István, Körmend város polgármestere leplezi le, köszöntő gondolatainak kíséretében.

14:30-tól gálamérkőzések kezdődnek a sportcsarnokban. Elsőként a körmendi utánpótlás, a Törpördögök képviselői játszanak bemutató találkozókat (három korosztály tagjai lépnek pályára), majd 16 órától a piros csapat a feketék ellen mérkőzik. Mindkét gárdában a máskor a nézőtéren helyet foglaló kritikusok, vagyis a szurkolók pattogtatnak majd. 17 órától kezdődik a gálamérkőzés, ahol az egykori kedvencek lépnek pályára, nem akármilyen felosztásban, hiszen a korábbi idegenlégósok az „Öregfiúk" ellen játszanak.


Az egykor Körmenden játszott idegenlégiósokat Charles Edmonson, Delmonte Madison, Samir Mujanovic, Jermaine Thomas, Kenneth Henderson, Milorad Kovacevic, Harry Bell és Dragoljub Krivacevic képviseli. A szervezők kapcsolatban vannak Miroslaw Lopatkával is, de az ő szereplése még nem végleges. Várják Milun Klisurát és Dragoslav Campragot, de tőlük még nem érkezett visszajelzés a meghívásra. Invitálták David Toyát és Denis Toromant is, de ők mérkőzés illetve más program miatt nem tudták elfogadni a meghívást.

Az egykori Körmend játékosok képviseletében pályára lép Czigler László, Kardos László, Hódi László, Bebes István, Szalay György, Érsek István, Zsebe Ferenc, Trummer Rudolf, Vavra Péter, Sterbenz Tamás, Lendvai György, Szekeres Károly és Kutasi Gergely.

A belépés ingyenes lesz, de lehetőséget biztosítanak arra, hogy bárki adománnyal járuljon hozzá az utánpótlás munkájának segítéséhez.

Új hozzászólás