Egyedülálló Turbo koncert Sárváron (máj. 18.)

2012.05.15. - 10:00 | vaskarika.hu

Egyedülálló Turbo koncert Sárváron (máj. 18.)

A Turbo Magyarország egyik legizgalmasabb és legmagasabb minőségű könnyűzenei formációja, május 18-án Sárváron ad szabadtéri koncertet. A koncert különlegességét leginkább az adja, hogy a zenekar csak nagyon ritkán vállal vidéki önálló fellépést. Vendég A Trojka Kaland.

A magyar könnyűzene utóbbi évtizedeinek talán legizgalmasabb, legmagasabb minőségű jelensége, a varázslatos Turbo játszik Sárváron május 18-án, jó idő esetén szabadtéren, a Nádasdy-vár Kamaraudvarán. A zenekar nem tartozik a rengeteget koncertező turnéegyüttesek közé, és csak nagyon ritkán látható vidéki helyszíneken. Ez különösen egyedülállóvá teszi a sárvári fellépésüket, amelyen a szombathelyi "gógyis" zenék úttörője, A Trojka Kaland vendégeskedik.  

Komplex és folyamatosan változó, fejlődő zenéjük maga a kompromisszummentes önkifejezés, amely sok hatást integrál. A könnyűzenei műfaji skatulyákon túlmutató zenei utazás, amelynek minden állomása meglepetést tartogat. Kinyílik egy kapu, bezárul sok régi, és viszont.

A Turbonak köze van a progresszív rockhoz, az experimentális posztrockhoz, a kemény és a pszichedelikus zenei műfajokhoz, mégsem lehet megfogni a produkciót a könnyűzene általános fogalmaival.

A jó idő esetén szabadtéri koncert vendége a szombathelyi TrojKaland, akik nem kevésbé meghatározhatatlan stílusú, szépen kimunkált, sajátos zenét játszanak.

Az este egyrészt a zenei tartalom, másrészt a különleges vidéki bemutatkozás miatt is erősen ajánlott minden igényes zenehallgatónak.

További részletek...


Új hozzászólás