FEMEN - Félpucéran szabotálják a foci Eb-t

2012.05.24. - 15:30 | vaskarika.hu

FEMEN - Félpucéran szabotálják a foci Eb-t

Libbentenek, ahol csak tudnak. Lekapják a felsőt, megmutatják a cicit. Nem cukrosnénik (vagy igen?), de tiltakoznak.

Ahogy közeledünk a labdarúgó Európa-bajnokság kezdetéhez, úgy hallatnak magukról egyre többet a mellükkel protestáló ukrán csajok. Ellopták egy pillanatra a győztesnek járó Eb-serleget, aztán tüntettek a prostitúció ellen, amiért még fenyegetést is kaptak a szurkolóktól.

Lassan sokkal ismertebb lesz a magát nőjogi mozgalomnak nevező ukrán FEMEN programja, mint a labdarúgó Európa-bajnokság menetrendje. A mellbevetéssel támadó csajok megint alakítottak egyet. Ezúttal az Ukrajna déli részén, Dnyipropetrovszkban kiállított kupát kaparintották meg.

A fotók tanúsága szerint a tőlük már oly megszokott - de azért férfiszemnek jól eső - meztelen felsőtesttel rontottak a serlegre. Az akcióban két nő vett részt, és a kupa mellé állított, látszatra igen fiatal lányka csak nyúlkálni mert, de nem tudott mit tenni.

Baszd meg a 2012-es Eb-t

Közben a 21 éves Inna Sevcsenko lecibálta a pólóját, amin látni lehetett a „Fuck the Euro 2012" feliratot a csupasz testén. A másik aktivista csak a hasonló káromkodással lemázolt testét mutogatta vigyorogva.

femen

Ő a szervezet szerint egy 46 éves francia nő, aki szimpátiából csatlakozott a mozgalomhoz. Hozzá kell tennünk keserédes felhanggal: nem a dögös Szása, a legszebb FEMEN-aktivista követte el a mostani trófearablást.

Az emberi jogokért, de legfőképp a nők jogaiért rendszeresen kiálló és pőrén demonstráló femenesek korábban Kijevben is elkövettek egy hasonló merényletet, bár ott csak megölelni sikerült a kupát.

 

A 8 kilós, ún. Henri Delaunay-kupa a foci Európa-bajnokság szimbóluma, amit júniustól rendez Lengyelország és Ukrajna közösen. Az Ukrajnában turnézó kupával minden nagyobb városban szabadon lehet fényképezkedni, de elvinni tilos.

Szása máshol mutatja meg magát

„Az angol szurkolóknak tudniuk kell, ha egy ukrán nővel akarnak packázni, akkor mi packázunk velük" - mondta a 21 esztendős Szása, a csoport egyik tagja.

A szervezet az angoloknak a svédek, valamint ukránok elleni csoportmeccsén szeretne demonstrálni. Elmondták, több találkozót is kipécéztek maguknak, amit meg szeretnének zavarni.„Tudatosítani akarjuk bennük, hogy az ukrán nők nem a szexjátékaik, Ukrajna pedig nem egy bordélyház" - tette hozzá Inna társa, Olekszandra.

Ukrajna a szexturizmus egyik fő állomása, az Eb közeledtével például szép csendben kinyitott hét nudibár. Az országban minden harmadik prostituált kábítószerfüggő, míg a kijevi „különítménynek" a becslések szerint 30 százaléka HIV-fertőzött.

Új hozzászólás