Középkori vásárnap Csempeszkopácson - programismertető (jún. 3.)

2012.06.03. - 00:15 | vaskarika.hu

Középkori vásárnap Csempeszkopácson - programismertető (jún. 3.)

Helyszín: Csempeszkopács

Dátum: 2012.06.03.

Június 3-án, Szentháromság vasárnapján felelevenedik a régi falusi vásárok hangulata, az egykori sokadalom Csempeszkopácson, a templom körüli Árpád téren. Többek között egész napos mesterség bemutatókkal, Örökség (ex-Kormorán) együttessel, Szökős Néptáncegyüttessel, Boglya népzenei együttessel, táncházzal várják az érdeklődőket.

Június 3-án, vasárnap egy hamisítatlan Középkori Vásárnappal várnak minden érdeklődőt Csempeszkopácsra, a templom körüli Árpád térre. Ezen a napon felelevenedik a régi falusi vásárok hangulata, az egykori sokadalom. Az egész napos programon fellép az Örökség együttes, a Boglya Zenekar és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, lesz koszorúzás, énekmondás, lovas programok, íjászbemutató, táncház, középkori játékok gyerekeknek, és minden, ami egy középkori vásárba belefér.

Az egész napos program már reggel 9 órakor elkezdődik, amikor a vásárba csalogatók felvonulásán a falu apraja-nagyja korhű ruhákba öltözve vonul majd be a templom körüli térre, hogy aztán egy egész napos mulatozás vehesse kezdetét. A mesterség bemutatók során életre kel a kovács, papírmerítő, kosárfonó, mézes-bábos, gyertyamerítő, fazekas, fafaragó, ötvös műhelyek, fogadók, lovaglás, szekerezés és a vásári komédiák világa.

Új hozzászólás