Karneválszínház 2012 - Átváltozások - pajzán történetek ókori köntösben

2012.06.21. - 16:15 | vaskarika.hu

Karneválszínház 2012 - Átváltozások - pajzán történetek ókori köntösben

Helyszín: Megyeháza udvar, Szombathely

Dátum: 2012.08.16.

Az Átváltozások cím nem csak Ovidius művét jelenti, hanem utal arra a színészi képességre is, mely a munka egyik alapja, ahogy a színészek belebújni az egyes helyzetekbe, figurákba, hogy a nézőket váratlan, meghökkentő pillanatokkal ajándékozzák meg. Bemutató: augusztus 16-án, a Megyeháza udvarán.

A Weöres Sándor Színház Karneválszínházat létrehozó csapata megtanulta, remekül érti a közönség számára izgalmas módszert: hogyan lehet szabadon kezelni egy adott irodalmi alapanyagot.

Ovidius divatos, léhának mondott, erotikus költő. Rendkívül könnyen versel, csak a költészet és a kellemes társaságok, főleg a nők érdeklik. Csattanós szerelmi történeteket ír versekben. Fő műve az Átváltozások 15 könyve. Az ebben szereplő istenek és félistenek ugyan mulatságosabbak, olykor léhábbak is, mint a hitregékben találhatók, ám Ovidiusnál kellemesebben senki se meséli el a soktémájú görög-latin istenvilágot.

Ezt az alapanyagot használja fel ez alkalommal a Weöres Sándor Színház, hogy a Karneválon néhány napra életre kelt ókori hangulathoz vidám mulatsággal járuljon hozzá. Az Átváltozások cím nem csak Ovidius művét jelenti, hanem utal arra a színészi képességre is, mely a munka egyik alapja, ahogy a színészek belebújni az egyes helyzetekbe, figurákba, hogy a nézőket váratlan, meghökkentő pillanatokkal ajándékozzák meg.

SZEREPLŐK:

Alberti Zsófi
Budai Dávid
Endrődy Krisztián
Eszenyi Enikő
Jordán Tamás
Kovács Gergely
Nagy Cili
Mertz Tibor
Orosz Róbert
Szabó Győző
Szabó Róbert Endre
Vass Szilárd
Vlahovics Edit

Dramaturg: Barták Balázs

Ügyelő: Juhász Ádám

A rendező munkatársa: Kovács Nóra

RENDEZŐ: Andy Hefler

BEMUTATÓ: 2012. augusztus 16., Megyeháza udvara

Új hozzászólás