Bükfürdői Gyógy- és Bornapok részletes programja (júl. 27-29)

2012.07.25. - 00:45 | vaskarika.hu

Bükfürdői Gyógy- és Bornapok részletes programja (júl. 27-29)

Helyszín: Bük, Bükfürdő

Dátum: 2012.07.27 - 29.

A Bükfürdői Gyógy- és Bornapokat évek óta megszervezik, ám ebben az évben frissebb, tartalmasabb, összetettebb fesztivállal várják az idén 50 éves Bükfürdő látogatóit július utolsó hétvégéjén. A Bornapok július 27-én reggel zenés ébresztővel kezdődik és 29-én este a Savaria Szimfonikus Zenekar kamarazenészeinek fellépésével, illetve az ezt követő elektro-jazz zenére történő bontással zárul. Közben borászati, gasztro-, wellness-, gyermek-, kvíz-, sport-, és koncertprogramokkal várják a nagyérdeműt a fürdő 600 négyzetméteres parkolójában. A vásári kínálat sokrétűségét 80 kiállító garantálja.

Bükfürdő ötvenéves fennállásának tiszteletére egyebek közt korhű fürdőruhabemutatóval, valamint fürdőtörténeti kiállítással készülnek. Számos bemutatkozó borászat mellett a testvérvárosi (törökbálinti és illingeni, illetve az adott terület közelébe eső) borászatok is bemutatkoznak. A borokhoz sajtok, háztáji sonkák, kézműves csokoládé, szarvasgombás lekvárok és egyéb gasztronómiai csemegék készítői csatlakoznak, továbbá virágkötők, méztermelők, keramikusok, és kolbász-szalámi őstermelők is megjelennek a kiállítók között.

A fesztivál minden programja ingyenes, kivételt képez ez alól július 29-én a Büki Öregfiúk és a Magyar Újságíró válogatott jótékonysági focimeccse. Itt 500 forintos belépődíjat szednek a szervezők, és az így kapott bevételt a Büki Mentőállomásnak ajánlják fel.

Figyelembe véve az elmúlt évek időjárását, a fesztiválra egy 10 m széles, 30 m hosszú sátor felépítését tervezik, így esős idő esetén is élvezhetőek a színpadi előadások, és az egyéb interaktív programok.

Hivatalos weboldal

Új hozzászólás