Benne vagy az átlagban? - Szex-számok a nagyvilágból

2012.07.02. - 14:30 | vaskarika.hu

Benne vagy az átlagban? - Szex-számok a nagyvilágból

Nyolc szexuál-statisztikai adat kapcsolatról, fertőzésveszélyről, méretről és egyebekről, amit jó elolvasni, mert felmérheted, mennyire vagy normális. Na jó, ez nem igaz. Egyszerűen jó elolvasni. Te benne vagy az átlagban?

Te is fertőzött vagy?

A szexuálisan aktív férfiak és nők legalább 50 százaléka fertőződik meg HPV-vel (humán papillomavírus) valamikor élete folyamán. A HPV kockázatos és kevésbé kockázatos formában jelentkezhet. A kevésbé kockázatos szemölcsöket okoz a nemi szerveken, a kockázatos viszont rákot idézhet elő. A fertőzések 90 százalékában immunrendszerünk 2 év alatt megszabadul a HPV-től.

Pocival is dolgozol?

Egy amerikai felmérés megállapította, hogy a 2001 és 2003 között a terhes nők kétharmada dolgozott. Ráadásul a terhesség alatt dolgozó nők 80 százaléka csak a szülés előtt egy hónappal, vagy annál is később hagyta abba a munkát. Összehasonlításképpen: 1961 és 1965 között a nők 44 százaléka dolgozott terhesség alatt, és ezek egyharmada hagyta abba a munkát a kilencedik hónapban.

Hány emberrel fekszünk le?

20 és 59 éves kor között a nőknek átlagosan 4 partnerük van, egy átlagos férfinak 7. Egy Nagy-Britanniában végzett kutatás szerint a művészeknek (akár férfiak, akár nők) háromszor annyi kapcsolatuk van, mint az átlagembereknek.

Hogyan alszunk?

Egy felmérés szerint házaspárok 12 százaléka külön ágyban alszik. Kutatók szerint ez egészségesebb, és frissebben tartja az intim viszonyt is a felek között. Állítólag Angelina Jolie és Brad Pitt is külön szobában szoktak csicsikálni, kivéve amikor hatalmas közös ágyukon alszanak be hat gyerekükkel együtt.

Mikor veszítjük el a szüzességünket?

Ma egy átlagos férfi 16,9 éves korában veszíti el a szüzességét. A nő valamivel később: 17,4 évesen. Ebbe a genetika is beleszól, ugyanis különböző örökölt tulajdonságok (pl. impulzivitás) siettethetik a dolgot.

Működik a szerszám?

A 40 éves férfiak 5 százaléka, a 65 évesek 25 százaléka panaszkodik merevedési zavarokra. Ezek okairól itt olvashatsz.

A tied mekkora?

Az átlagos péniszméret merev állapotban 12,7 és 15,24 centiméter között van. Európában állítólag a magyaroknak, a franciáknak és az olaszoknak a legnagyobb, de jól állnak a bolgárok, csehek, szlovákok és dánok is. Nem mintha fontos lenne. Kutatások kimutatták, hogy a nők körülbelül 25 százaléka éli át az orgazmust nemi aktus útján, míg 81 százalékuk az orális érintkezés során jut el a csúcsra.

Miért csináljuk?

Mármint azt. Van ugye a nyilvánvaló magyarázat: mert jó. Aztán van a tudományos magyarázat: belső biológiai szükségletünk átörökíteni a génjeinket. A legnagyobb „átöröklő" nő a 18. századi Oroszországban élt, és 69 gyereknek adott életet. Huszonhétszer szült, mindig kettes, hármas vagy négyes ikreket. A legnagyobb „átöröklő" férfi egy 17. századi marokkói császár, Ismail Ibn Sharif volt, aki állítólag 342 lányt és 525 fiút nemzett.

Új hozzászólás