Nightball és Hip-Hop Night 4. a SIC-ben

2009.02.03. - 02:30 | vaskarika.hu

Nightball és Hip-Hop Night 4. a SIC-ben

Helyszín: Savaria Ifjúsági Centrum

Dátum: 2009.02.20 - 22.

Az Oladi ÁMK – SIC idén is megrendezi a már több éves hagyományra visszatekintő „évszámlálós” Streetball bajnokságát. Eben az évben 2009 percig pattog a labda február 20-án este hét órától, február 22-én a reggeli órákig. A bajnokság legfőbb kísérőrendezvénye a régió egyik legnagyobb hip-hop megmozdulása. A Hip-Hop Night 4. névre keresztelt parti szombaton este kilenc órától veszi kezdetét, melyen ezúttal is bőven válogathatunk a neves fellépők között.

Nightball bajnokság

Az évek során országos hírnévre tett szert ez az egyedülálló kezdeményezés, mely nem hivatalos Guiness-rekord (távolabbi cél a hivatalossá tétele). Az ország egész területéről, sőt a környező országok magyar lakta területeiről is érkeznek csapatok a rendezvényre. Évről-évre egyre nagyobb médiaérdeklődés kíséri a kupát, a helyi írott és elektronikus sajtón kívül az országos média is egyre nagyobb érdeklődést tanúsít, aminek jó példája, hogy ebben az évben a magyar MTV egyik népszerű műsora fog forgatni az eseményen.


Az idei program a következőképen alakul:
- Pénteken este hét órától ünnepélyes megnyitó, amit egy nagyon látványosnak ígérkező zsákolóverseny követ. Ezután kezdetét veszi 24 csapat részvételével a 2009 percig tartó streetball bajnokság.
- Szombaton további betétprogramokra kerül sor, úgymint hárompontosdobó verseny, 2-2 elleni játék, freestyle streetball. Közben folyamatos kosaras, streetballos, és egyéb extrém filmek projektoros vetítése zajlik.
- A streetball bajnokság befejezése és az ünnepélyes eredményhirdetés várhatóan vasárnap hajnali öt-hat óra körül várható.

Hip-Hop Night 4. - Diggieman lemezbemutató koncert

Az est egyik fő attrakciója minden bizonnyal a Szombathelyről induló, Deego lemezbemutatója. ( Tavaly decemberben már koncertezett a moziaulában, melyről ide kattaintva olvasható koncertbeszámoló, valamint Korongoló rovatunkban nemrég ízekre szedtük "Lángtenger" című új albumát! )

„Egy pillanatkép vagyok, egy ember, csak öt betű" (Deego - Csak egy levél). Deego úgyis, mint a szombatvárosi szószátyár szörnyeteg, másképpen Diggieman több, mint tíz éves pályafutása során bebizonyította, hogy sokakkal ellentétben, ő méltán viselheti az oly sokak által emlegetett ceremóniamester (MC) rangot. Két szóló albuma és számtalan közreműködése - nem is említve a folyamatosan bővülő zenei projektek listáját - egy tisztán beazonosítható stílusú, de mégis folyamatosan megújulni tudó ember képét vetíti elénk. Az ének, rap, ragga keveréke teszi egyedivé előadását, amiben ugyanúgy hallhatunk a megfelelő háttértudás nélkül köpködő MC-k megleckéztetéséről, ahogyan a szeretetről, barátságról az őt ért eseményekről, tisztán, őszintén és közhelymentesen. Talán pont emiatt és természetesen a már említett durva ragga tudás miatt lett elismert nem csupán a hip-hop, hanem a reggae és dancehall szférában is. Gyere el és láss csodát, hiszen ha ő áll mögötte, akkor lángol a májk!

Siska Finuccsi 1998-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a szövegírással. 1999-ben megalapította a Rímharcosok Klubját amivel 2000-ben 1 kisebb albumot sikerült összehoznia. 2001-ben eleget téve egy baráti felkérésnek, kidobta a Vitamin K - Fel a Csúcsra című ep-t, ami egy nu metal hanganyag. Érdekessége, hogy élő zenére rakathatták a rap szövegeiket. 2002-ben már név váltással és Bloose Broavaz tagként készített egy 10 számot tartalmazó kislemezt: Feenoocchiz - A Pokol Konyhája címmel. A következő években többprojektben vett részt: 2006. Alakváltók - 7köznapi Gyoztesek /Dolby&Saigon/, 2006. Gruppen Family - Gpont LP /Siska, Eckü& Pixa/ "kajak botrány". 2007-ben ismét a Bloose Broavaz szárnyai alatt, teljes értékű csapattagként készítette el új lemezét DühKór címmel.

Az est további fellépői közt szerepel a Purestyle Division, mely egy feltörekvő, több rap előadót is a tagjai között tudó csapat, köztük a szombathelyi Cupival.

Egyenesen a csepeli „gettóból" érkezik DBG, aki angolul tolja a hip-hopot.

A Ds Crew egy veszprémi hiphopos csapat, többek közt a Hősökkel is dolgoztak együtt.

Találkozhatunk majd az egyik legmeghatárózóbb szombathelyi hiphop dj-vel, Dj Kicsivel is.

Megjelenik a színpadon Berany és Cooltai is, akik a szájdob mesterei, fantasztikus beatbox produkcióval rukkolnak elő.

Fontos információk a rendezvényről:

2009 perces Nightball Bajnokság - 2009. február 20. 19.00 - február 22. 06.00

Hip-Hop Night 4. 2009. február 21. 21.00

Honlap: www.2008perces.extra.hu

Videó anyag: http://www.youtube.com/watch?v=X4Pt5UUSBdQ

Helyszín: Szombathely, Savaria Ifjúsági Centrum, Simon István utca 4.

További információ:

Hufnágel Szabolcs - SIC programszervező - Tel.: 0630-517-02-08

Dorner Attila - Tel.: 0620-244-67-36


megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: hiphop.hu (plakát)

Új hozzászólás