Elképzelt háremvilág - Nádasdy Történelmi Fesztivál

Képgaléria megtekintése2012.07.23. - 13:00 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: Makrai Tamás

Elképzelt háremvilág - Nádasdy Történelmi Fesztivál

A Nádasdy Történelmi Fesztivál harmadik napján, vasárnap is nagy volt az érdeklődés a történelmi időutazás iránt. Bár az időjárás egyik nap sem fogadta igazán kegyeibe a rendezvényt, a zárónapra valamelyest javult, így az előző napokhoz mérten kedvezőbb körülmények között kerülhetett sor a huszárok lovas bemutatójára, a párbajokra, a viadalokra és a Mira Orient Art orientális táncbemutatójára.

Míg a vár körül a férfias virtus uralkodott reggeltől késő délutánig, addig a várfalakon belül a - török bazári hangulattal gazdagon átszőtt vásári miliőben - a nőiesség hódított. A Mira Orient Art hastáncosai egy elképzelt háremvilágot varázsoltak nem csak a látogatók, hanem a harcok hevében megpihenni vágyó oszmán hódítok és magyar huszárok szemkápráztatására.

A gyermekfoglalkoztatók vasárnap sem állhattak csípőre aggatott kézzel, a sok apró vitéz és háremleány rohamában sürgölődhettek. A mezővárosi piaci forgatag élénken lüktetett a zárónapon is, talán mert a müezzin hívó hangja messzire szállt, vagy talán mert innen is, onnan is mézédes zenék és csaták zajának nászát vette szárnyára a szél, hogy sokakat csábítson a múltbéli kalandozásra.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás