A Savaria Karnevál részletes programja (aug. 23-26.)

2012.08.15. - 16:45 | vaskarika.hu

A Savaria Karnevál részletes programja (aug. 23-26.)

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2012.08.23 - 26.

A Savaria Történelmi Karnevál immáron tizenharmadik születésnapját ünnepli a város lakóival és a Szombathelyre érkező vendégekkel együtt a belvárosban, ókori és középkori környezetben. 20 helyszínen, 250 tervezett programmal, koncertekkel, színdarabokkal, újdonságokkal, várják az érdeklődőket.

Karnevált megelőző programok

Augusztus 10. (péntek)

Hotel Claudius - Borverseny a Savaria Történelmi Karnevál Legjobb Bora címért

Augusztus 16. (csütörtök)

16:00 - Történelmi Témapark - Ünnepélyes Toronyavató, római délután

(Legiós raktár, nyílt nap, római játékok, római étkek kóstolása) 

Augusztus 23. (csütörtök)

Fő tér 

20:30 Karneválnyitó ceremónia

Savaria szenátorai a Savaria Legio kíséretében bevonulnak a Fő térre.

Köszöntőt mond: Dr. Puskás Tivadar polgármester

A Faszination Feuershow látványos tüzes produkciójának keretében ismét fellobban a Vesta-templom lángja, majd kezdetét veszi a karneváli időszámítás.

21:00 Szentpéteri Csilla & Band "Temperamento" koncertje valamint a DuDance Latin Táncegyüttes közös műsora

Szentpéteri Csilla és a DuDance Európa - Világbajnok Latin Táncegyüttes 2010 óta dolgozik együtt. A két elismert, önmagában is izgalmas formáció találkozása egy igazán különleges, pezsgőhangulatú produkció közös műsort eredményez.

Ferences kert

21:00 Kapunyitás a tüzes játékhoz

21:30 A kaufbeureni díszvendégek köszöntése

A Kaufbeuren és Szombathely közötti testvérvárosi kapcsolat fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából ünnepi beszédet mond Stefan Bosse Kaufbeuren főpolgármestere és Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere

21:45 Tüzes Játék Faszination Feuershow ámulatbaejtő tűzszelídítőinek fergeteges, az alkalomra készített műsorát a szombathelyi Farkas Mihály által szerkesztett tűzijáték zárja le.

Sörtér

18.00 Cserga és Barátai Blues-rock Band

19.00 Elefánt

21.00 4N Acoustic

22.00 Ujvári Timi & Hot Stuff

23.00 Sipőcz Band

Szalézi Rendház színházterme

17:00 Megemlékező zenés színdarab sédeni Ambrózy Teréz bárónő életéről, halálának 70. éve alkalmából

Kiállítás a bárónő tárgyi emlékeiből

A híres szombathelyi nők könyvsorozat következő kiadványának bemutatója, amely a bárónő példaértékű életével foglalkozik.

Ünnepi mise a Szalézi templomban

Mediterrán udvar

19:30 - 22:00 Boogie Thing koncert és táncház. Boogie-woogie, jazz, blues, latin.

Augusztus 24. (péntek)

Fórum színpad

15:00 Pannon Cigányzenekar koncertje

16:30 Betyárvirtus - Gulyás Laci vásári játéka

17:30 Isis Big Band koncertje

19:00 Karneváli felvonulás

21:00 Kerekes Band koncertje

22:30 Erotika a középkorban - a Mathias Rex Hagyományőrző Egyesület kendőzetlenül szókimondó ismeretterjesztő előadása - AGORA-TERASZ

Ferences Kert


9:30 Kapunyitás

Tábori élet 18:00-ig várja az érdeklődőket a Történelmi Témapark, ahol kelta, I. századi és késő római, germán katonai hagyományőrzők táborai mellett a középkor lovagjainak és bizony kevésbé lovagias martalócainak táborait is megismerhetjük.

10:00

Időutazásunkat a római katonai hagyományőrző csapatok seregszemléje indítja. 

10:20

Magyarország legnagyobb létszámú római katonai hagyományőrző egyesülete 1999 óta kutatja és idézi meg Savaria első lakosainak, a XV. Legionak és ezzel természetesen elsősorban a római hadviselésnek a történelmét. A szombathelyi csapat előadásában alaki gyakorlatokat és újonc-kiképzést láthatunk.

10:40

A kelták életmódját és harcmodorát idézi meg a Teut Os Szarvas Törzs 

11:00

2001. augusztus 24-én percre pontosan 11 évvel ezelőtt, 11:00-kor egy alig ismert, de nagyon lelkes, fegyelmezett csapat lépett Savaria akkor még homokkal borított arénájába, és néhány perc alatt belopta magát a közönség szívébe. Ők ma Európa legnagyobb létszámú és egyik legismertebb gladiátorcsapata, akik nélkül elképzelhetetlen a Savaria Történelmi Karnevál. A Collegium Gladiatorium Hagyományőrző Egyesület látvány-edzésén megtudhatjuk, hogyan készülnek ezek az acélos izmú szörnyetegek a savariai gladiátorjátékokra.

11:30

Haramza Márk műsorában a lovasharc során bevetett kézifegyverek használatát ismerhetjük meg.

11:50

A Karnevál kezdeteitől a hadijátékok szereplője a szombathelyi Magor Íjász Hagyományt Őrző Egyesület, műsorukban a honfoglaló magyarok életmódja és harcászata elevenedik meg.

12:05

Alig pár száz éven belül a lazán szervezett törzsszövetségi fejedelemség helyén pompás, erős királyságot építenek az Árpádok, akiknek 1301-es kihalása után az Anjouk kerülnek trónra, akik kiterjesztik és megerősítik a Magyar Királyságot. Az ő idejüknek, az akkori lovagi eszményeknek és harcmodornak a megjelenítésére vállalkoznak Vas Vármegye lovagjai: az Anjouk korának (XIII. sz.) harcmodora és fegyverei.

12:25

A Kard és Kereszt Johannita Testvériség bemutatója a johannita lovagrend haditechnikáját jeleníti meg.

12:45

A 14. század itáliai háborúiban számos magyar zsoldos, egyes források szerint maga Toldi Miklós is szolgált. Az Alba Societas Egyesület ezeknek a zsoldosoknak az életmódját és harcmodorát kutatja és mutatja be figyelemre méltó hitelességgel.

13:00 Tábori élet

13:15

Városunk alapításának idején, a Kr. u. I. században Róma számos támadó és védekező hadjáratot folytat az északi végeken, ahol egy ekkor már közel száz éve ismert és rettegett nép él. Ezen háborúk egyik csatajelenete elevenedik meg a Legio I. Adiutrix, a Legio XV. Appolinaris, a Collegium Gladiatorium, az Északi Gárda és a Csallóközi Lovasíjászok műsorában.

13:30

Róma sokáig ellenáll a germánoknak, de a 4. századtól gyakorlatilag képtelen ellenállni a mind erősebb nyomásnak. E nyomás mögött egy messze keletről érkező, mesés lovaglótudású nép áll. A hunok. Haramza Klára a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának magánének szakos növendéke - és lovasíjász. Műsorában a lóháton végzett ritmikus torna- és lovasíjász-gyakorlatok a szőrén megült ló és lovas együttműködésének csodaszép példái.

13:50

A késő római hadviselést mutatja be a Legio I. Adiutrix és a Legio Leonum.

14:05

Hiába az új haditechnikai megoldások, az egyre nehézkesebbé és nem utolsósorban egyre korruptabbá váló birodalmat elsodorja népvándorlás. A honfoglaló magyarokat megjelenítő Bulcsú Vezér Hagyományőrző Egyesület bemutatójának címe: A Vérszerződés

14:25

A lovasíjászat harcművészetnek az újrafelfedezője és apostola Kassai Lajos, aki a 2012. évi jordániai lovasíjász világbajnokságon is elhozta az aranyérmet

14:45

A 11-12. századba kalauzol el bennünket a Nyugati Gyepű Pajzsa Egyesület.

15:05

Bruchenballspiel, azaz középkori „ágyékkötő labdajáték" - A sok harcos után most következzen némi játék. Az eredetileg teljes fegyverzetben, majd fegyver nélkül, hatalmas kitömött labdával játszott játéknak a fegyverek betiltása után is számosan estek áldozatul - a ruhák alatt elrejtett kézifegyvereknek köszönhetően. Ezt tette lehetetlenné az a szabálymódosítás, miszerint a játékosok csak egy szál ágyékkötőt viselhetnek. A Grazból érkezett Zeitschmiede - Időkovácsok Egyesület ezt a a rögbihez hasonló, de sokkal nagyobb és nehezebb labdával, ágyékkötőben játszott, meglehetősen agresszív és látványos középkori labdajátékot mutatja be.

15:35

A Magyar Királyság egyik fénykorának Hunyadi Mátyás uralkodását tekintjük. A 15. századra több újítás mellett tökélyre fejlesztik a vívás tudományát is. Ebbe a tudományba avatnak bennünket be a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesület tagjai.

16:05

A Mátyás seregében szolgáló számszeríjászok elevenednek meg a Szent Sebestyén Számszeríjász Társaság bemutatóján.

16:30

A Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesület műsorában a harci szekerek, a szekérvár, a tábori statikus és mozgó tüzérség, a vértes és könnyű gyalogság alkalmazásával ismerkedhetünk meg.

17:00

Időutazásunkat a végeken zárjuk. A török hódoltság korának végvári csatározásainak idejébe repítenek a Csobánci várból érkező Gyulaffy László Bandérium tagjai.

17:15

Tábori élet

18:00 Kapuzárás, felkészülés a felvonulásra

Borok Utcája - színpadprogram

16:00 Artistica Anam Cara bemutatója

16:30 Tohu Bohu zeneka

18:00 Borverseny eredményhirdetés

19:00 FELVONULÁS

20:00 United Folk Orchesta

22:30 Pannonia Allstars Ska Orchesta

Kalandvár

Mesejátszó ringatóval, dallal, tánccal, muzsikával

Egy darabka otthon, egy sátornyi hajlék mely régmúltat idéző tárgyaival  pihenő és játéktérként szolgál  idősebbeknek és apróbbaknak egyaránt. 

Felhővadász 

A Felhővadászat egyrészt egy izgalmas ügyességi játék gyerekek számára, melyet a Pilóta a Légikisasszony segítségével irányít, másrészt felhőtlen szórakozás az őket figyelemmel kísérő szülők, járókelők számára. 

Bábakukucs 

Személyre szóló bábszínházunkban mesék elevenednek meg. Hogy mely mesék, mely szereplőkkel, az legyen titok.

Körhinták, kötél labirintus 

Aranyos szegelet - X. századi magyar játszóház

Népek játékai- táblás játékok

Népi Kézművesműhelyek 

Gyöngyösi Weekingek - kenuflotta a Gyöngyösön 

Mesekoncert - Varró Dániel és más költők versei - az Eszter-lánc mesezenekar koncertje  

Egérparádé - egéridomár:  Gulyás Laci vándormuzsikus

Mimóka - Méhes Csaba pantomim művész produkciója

Gryllus Vilmos és a gyerekek legkedvesebb dalai

Művészetek utcája - VIA PALADIA

„Nyitott galéria - Művészet az utcán...

Minden nap 10 órától az Isis Galéria művészeinek bemutatkozása. Debreczeni Zsóka és Pecz Zoltán szobrászművészek kiállítása látható minden nap 10-24 óra között  az ISIS Galériában.

Az Isis Galéria művészeinek bemutatkozása

10.30 Ataru Ütőegyüttes koncertje 

11.00 Utcazene - a Művészeti Szakközépiskola kamaracsoportjainak előadásai. 

12.00 Rábahídvégi Dalárda műsora (színpad)

12.30 Animato - akusztikus zenei koncert (színpad).

13.30 Műterem az egész világ! Hosszú expozíció hosszú lábakon - a teátRumi Társulás gólyalábas játéka

15.00 Utcazene: „a reneszánsztól napjainkig..."- furulya kamaracsoport előadása (színpad).

Szovák Petra, Várhelyi Luca, Farkasinszki Enikő, Szapor Bettina, Solymos Fanni, Takács Valéria

15.30 Utcazene: „Régi korok zenéje..." hegedű-cselló  duó  előadása ( színpad). 

(Magyar Júlia - Standi Dorottya)

16.00 Utcazene: fuvola-hegedű duó előadása (színpad)  (Schöngruntner Eszter- Jeszenői Emese)

17.00 Campanella - Kummer Táncegyüttes,  Bólyai Gimnázium diákjai  táncbemutatója.. 

Művészeti vezető, koreográfus: Kummer Zsuzsa.

18.00 Utcazene: rézfúvós kvintett koncertje (színpad)

(Brassai Ábel, Kóta Vilmos, Elekes Péter, Somogyi Dániel, Szentgyörgyvári Tibor)

19.00 felvonulás

20.30 Fényfestés a Művészetek utcája bejáratánál

21.00 Utcazenészek Párizsból.... Horváth Meggie & Peltzer Géza koncertje

Romkert

Előadások: mindennap 17 órakor

VÉGVÁSÁR

- Rabszolgavásár életre, de leginkább halálra -

Írta és a vásárt (vég)eredményben gazdagon levezényli: Kelemen Zoltán.

SÖRTÉR

Péntek (német nap)

16.00 Oberbeurer Musikverein "Harmonie"

18.00 Tarjaner Spitzbuam

22.00 Oberbeurer Musikverein "Harmonie"

23.00 Artistica Anam Cara tűzvarázslóinak műsora

KELETI BAZÁR

20.00 Latin Party

SMIDT MÚZEUM

Karneváli Kavalkád a Smidt Múzeumban

Nyitva tartás: 10.00 - 17.00

15.00 Időutazás Savariatól Szombathelyig a Smidt Múzeum tárgyi emlékein keresztül

CAFÉ FREI

Arab- és táblás játékok egész nap

08.00-18.00 Jósda

10-12 és 14-18 óráig Háremfotózás

10.00-12.00 ill. 14.00-18.00 Arcfestés

13.00 és 16.30 Mira Orient Art hastáncbemutató

14.00-16.00 Színész vendégeink az 1001 éjszaka meséiből olvasnak fel

20.00 Török kávézói táncok


MMIK

Nekem a Balaton...

A Balaton és környéke Vas megyei képzőművészeti ábrázolásai a 20. század első felétől napjainkig

Kiállítás megnyitó: 2012. augusztus 24. péntek 16.00 óra

Médium Galéria A kiállítás megtekinthető: 2012. szeptember 9-ig, hétfő-szombat 10.00-18.00 óráig.

Mediterrán udvar

18:00 - tól folyamatosan Lajsz András Mixer Showja

19:30 - 20:00 Salsa Fuerte Tánciskola bemutatójával egybekötött táncoktatás, Puskás Balázs vezetésével.

20:00 - 24:00 Lobo Latino együttes táncmulatsága. Cha-cha-cha, bachata, rumba, salsa, merengue, samba stb. ritmusú dalokra.

Augusztus 25. (szombat)

Történelmi Témapark

9:30 Kapunyitás

Tábori élet

18:00-ig várja az érdeklődőket a Történelmi Témapark, ahol kelta, I. századi és késő római, germán katonai hagyományőrzők táborai mellett a középkor lovagjainak és bizony kevésbé lovagias martalócainak táborait is megismerhetjük. Az arénában Savaria alapításának idejétől egészen a XVI. századi végvári harcok idejéig felvonulnak a különböző korok gyalogos és lovas vitézei, bemutatva felszerelésüket, haditechnikájukat, harcászatukat, megidézve nagy idők nagy ütközeteinek emlékét is...

10:00 A római katonai hagyományőrző csapatok seregszemléje. 

10:15 A Savaria Legio Egyesület előadásában alaki gyakorlatokat és újonc-kiképzést láthatunk.

10:30 Pannónnia földjén a rómaiakat megelőzően élt kelták életmódját és harcmodorát idézi meg a Teut Os Szarvas Törzs

10:45 A Collegium Gladiatorium Hagyományőrző Egyesület - válogató harcok a délutáni nagy gladiátorjátékokhoz

11:05 Kassai Lajos lovasíjász és tanítványainak műsora

11:25 A Sárvári Íjász Egyesület a honfoglaló magyarok életmódját és harcászatát ismerteti meg velünk

11:50 Haramza Márk nomád lovasharcos bemutatójából a kézifegyverek használatát ismerhetjük meg.

12:10 Nyugati Gyepű Pajzsa Egyesület - kora Árpád-kori varég harcosok hadviselése

12:30 Vas Vármegye lovagjai - az Anjouk korának (XIII. sz.) harcmodora és fegyverei

12:50 Az Alba Societas Egyesület - a 14. századi Itáliában szolgáló magyar gyalogos zsoldosok harcászata

13:05 Az Északi Gárda, a Legio I. Adiutrix, a Legio Leonum, a Collegium Gladiatorium, és a Csallóközi Lovasíjászok nagyszabású csatajelenete az 5. századi hun háborúk korát, a A Nyugat-Római Birodalom végnapjait idézi meg.

13:25 Haramza Klára lovasíjász bemutatója

13:45 Savaria Legio Egyesület - katonai kiképzés, tüzérségi üteg és lovasság elleni harc begyakorlása

14:00 A Collegium Gladiatorium Hagyományőrző Egyesület - Nagy gladiátorjátékok. 

14:45 A késő római hadviselés - Legio I. Adiutrix, Legio Leonum

15:00 Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület bemutatója - A Vérszerződés

15:20 Kassai Lajos lovasíjász és tanítványainak műsora

15:35 Zeitschmiede - Időkovácsok - Bruchenballspiel, azaz középkori ágyékkötő labdajáték

15:55 Mint láthatjuk, a középkorban nemcsak harcoltak az emberek, de bizony játszottak és mulattak is. Az előbbinél egy lényegesen kevésbé agresszív, de legalább olyan vidám társaság lép az arénába - a Szombathely és Kaufbeuren testvérvárosi kapcsolatának 20 évfordulóját ünneplő Artistica Anam Cara Egyesület - fakírok, artisták, és mutatványosok

16:15 Kard és Kereszt Johannita Testvériség bemutatója a johanita lovagrend haditechnikájáról és harcászatáról

16:35 Szent Sebestyén Számszeríjász Társaság bemutatója

16:55 Mathias Rex - harci szekerek,szekérvár,tábori statikus és mozgó tüzérség, vértes és könnyű gyalogság alkalmazása a középkorban

17:30 Gyulaffy László Bandérium - végvári harcmodor és tűzfegyver-bemutató

17:45 Tábori élet

18:00 Kapuzárás, felkészülés a felvonulásra

FÓRUM SZÍNPAD

14:00 Artistica Anam Cara középkori mutatványos artista-műsora

16:00 MagyarVista Social Club

18:00 Maszkura és a Tücsökraj koncertje

19:00 Karneváli felvonulás

20:30 Ska Cubano (CUBA-UK)

22:00 Erotika a középkorban - a Mathias Rex Hagyományőrző Egyesület kendőzetlenül szókimondó ismeretterjesztő előadása - AGORA-TERASZ

23:00 Faszination Feuershow - Xandro és barátainak tüzes műsora


BOROK UTCÁJA

15.30 Pannon cigányzenekar

17.30 Ketten, hárman, négyen - Palya Bea triókoncertje

21.00 Vujicsics Együttes

23:30 Táncház Boglya népzenei együttes

KELETI BAZÁR

12:00 Felejthetetlen Work shop Seres Zolival

15.00: Táncbemutatók a kelet és nyugat egzotikus világából

Mira Orient Art, Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club - Szombathely fergeteges bemutatója, Mercedes-Khadar hastánc
Príma Dance TSE , Novák Viki és tribal fusion csoportja

18.00: Táncbemutatók a kelet és nyugat egzotikus világából

Habibi Orient, Salsa Con Ron, Jabe Raks Hastánc Egyesület, Seres Zoltán és a Pharaoh Studio - Budapest, Urban Dance, Novák Viki és tribal fusion csoportja

SÖRTÉR

14.30 Bran (ír népzene)

16:30 A M.É.Z.

20.00 Finnegan's Wake

21.30 Faszination Feuershow - Xandro és barátainak tüzes műsora

Művészetek utcája

„Nyitott galéria - Művészet az utcán...

Minden nap10 órától az Isis Galéria művészeinek bemutatkozása, művészeti technikák bemutatása,  találkozás a művészekkel alkotás közben, nyitott műterem - kézműves foglalkozások.  Debreczeni Zsóka és Pecz Zoltán szobrászművészek kiállítása látható minden nap 10-24 óra között  az ISIS Galériában.

10.30 A Fresco Ballo zászlóforgató csoport bemutatója 

11.00 Utcazene - a Művészeti Szakközépiskola kamaracsoportjainak előadásai. 

Klasszikus duók brácsára és gordonkára - Molnár Dániel brácsaművész és

Stankovszky Endre gordonkaművész koncertje (színpad);

11.30 Stekovics Baráth Irén: Gondolatok versben... 

felolvasás  az új kötet anyagából, illusztrációk bemutatása.

12.00 Utcazene: „Slágerektől a ragtime-ig..." - kürt quartett előadása (Művészetek utcája bejárata).

12.30 Utcazene:  „különböző korok zenéje..." - fuvola hegedű duó (Művészetek utcája bejárata); 

„régi korok zenéje" - hegedű - cselló duó (Isis Galéria előtt). 

14.00 Animato - akusztikus zenei koncert (színpad)

15.00 Pavane zászlóforgató csoport műsora

16.00 "Időutazás ... sok zenével, jó hangulattal, vidámsággal a múltban... 

Devecsery László költő és a Tarisznyások Együttes műsora Kapornaki Júlia és Sebestyén Áron közreműködésével (színpad)

16.30 Tarisznyások Együttes koncertje -színpad. (Kiss Attila, Molnár András, Pados Zsolt).

17.30 Be-Jó Táncegyüttes reneszánsz műsora

18.30 Utcazene:  hegedű - cselló duó (Isis Galéria előtt); rézfúvós kvintett (Művészetek utcája bejárata)

19.00 felvonulás

20.30 Fényfestés a Művészetek utcája bejáratánál.

21.30 Tűztánc - Be-Jó Fiesta

22.00 Animato - akusztikus zenei koncert.  (színpad)

SMIDT MÚZEUM

Nyitva tartás: 14.00 - 22.00

15.00 - 17.00 Játékos kavalkád kicsiknek és nagyoknak

18.00 - 19.00 Sokszínű múzeum - ingyenes tárlatvezetés a belépőjegy mellé

21.00 Nautika együttes koncertje

Szeretőm szerelme - modern népzenei feldolgozások

Mediterrán udvar

15:30 - 16:45 Latin Spirit Trió Improvizatív latin és flamenco zene.

17:30 - 18:30 Rest in Peace

19:30 - 20:00 Salsa Fuerte Tánciskola bemutatójával egybekötött táncoktatás Puskás Balázs vezetésével.

20:00 - 24:00 Intermezzo Latin Club.

Augusztus 26. (vasárnap)

Történelmi Témapark

9:30 Kapunyitás

Tábori élet 18:00-ig várja az érdeklődőket a Történelmi Témapark, ahol kelta, I. századi és késő római, germán katonai hagyományőrzők táborai mellett a középkor lovagjainak és bizony kevésbé lovagias martalócainak táborait is megismerhetjük. Az arénában Savaria alapításának idejétől egészen a XVI. századi végvári harcok idejéig felvonulnak a különböző korok gyalogos és lovas vitézei, bemutatva felszerelésüket, haditechnikájukat, harcászatukat, megidézve nagy idők nagy ütközeteinek emlékét is...

10:00  

Időutazásunkat ma is a római katonai hagyományőrző csapatok seregszemléje indítja. A Legio XV. Apollinaris I. és II. Cohorsa, a Legio I Adiutrix, és a Legio Leonum Valentiniani az arénában.

10:15

A Savaria Legio Egyesület előadásában alaki gyakorlatokat és újonc-kiképzést láthatunk.

10:30

Pannónnia földjén a rómaiakat megelőzően élt kelták életmódját és harcmodorát idézi meg a Teut Os Szarvas Törzs

10:50

A Collegium Gladiatorium Hagyományőrző Egyesület - gladiátor párharcok

11:20

Haramza Márk nomád lovasharcos bemutatójából a kézifegyverek használatát ismerhetjük meg.

11:40

Róma a germán-hun hadak ellen - az Északi Gárda, a Legio I. Adiutrix, a Legio Leonum, a Collegium Gladiatorium, és a Csallóközi Lovasíjászok műsora

12:00

Kassai Lajos lovasíjász és tanítványainak műsora

12:20

A Magor Íjász Hagyományt Őrző Egyesület - a honfoglaló magyarok életmódja és harcászata

12:40

Haramza Klára lovasíjász bemutatója

13:00

Sárvári Íjász Egyesület - a honfoglaló magyarok életmódja és harcászata

13:20

Nyugati Gyepű Pajzsa Egyesület - varég harcosok mutatják be a kora Árpád-kori hadviselést

13:40

A késő római hadviselés - Legio I. Adiutrix, Legio Leonum

13:55

Kassai Lajos lovasíjász és tanítványainak műsora

14:15

Vas Vármegye lovagjai - az Anjouk korának (XIII. sz.) harcmodora és fegyverei

14:30

Az Alba Societas Egyesület műsora - a 14. századi Itáliában szolgáló magyar gyalogos zsoldosok harcászata

14:45

Zeitschmiede - Időkovácsok - Bruchenballspiel, azaz középkori ágyékkötőlabdajáték

15:05

Mathias Rex - harci szekerek,szekérvár,tábori statikus és mozgó tüzérség, vértes és könnyű gyalogság alkalmazása a középkorban

15:45

Bulcsú Vezér Hagyományőrző Egyesület  szervezésében Rostás Attila solymászt és vadászhéjáját láthatjuk

16:00

Gyulaffy László Bandérium - végvári harcmodor és tűzfegyverbemutató

16:30

Korok csatája - Mára hagyománnyá vált, hogy a Savaria Történelmi Karneválon sok száz év véres harcait és háborúit megidéző fegyelmezett és kevésbé fegyelmezett hadak századokon átívelő, teljességgel anakronisztikus, végső összecsapásra gyűlnek össze a Témaparkban. Több száz katonai hagyományőrző ront egymásra a publikum előtt, hogy a végén....

17:00

Táborbontás - Többnyire távolra utazó kedves hagyományőrző barátaink a három napos „hadjárat" után tábort bontanak, de látogatóinknak lehetőséget kívánunk adni, hogy szót válthassanak a délceg hadfiakkal.

18:00 Kapuzárás

SÖRTÉR

(cseh nap)

16.00 Sklepnica

18.00 Tomáš Kočko és zenekara

20.30 Medicimbal

BOROK UTCÁJA

15:00 Fresco Bailo - zászlóforgató show

17:30 Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band Malek Andrea vendégszereplésével

19:30 Intim Torna Illegál 

22:00 Budapest Bár

Művészetek utcája

„Nyitott galéria - Művészet az utcán...

Minden nap10 órától az Isis Galéria művészeinek bemutatkozása, művészeti technikák bemutatása,  találkozás a művészekkel alkotás közben, nyitott műterem - kézműves foglalkozások. 

Debreczeni Zsóka és Pecz Zoltán szobrászművészek kiállítása látható minden nap 10-24 óra között  az ISIS Galériában.

10.30 Fresco Ballo - zászlóforgatók

11.00 MATINÉ koncert  Válogatás Csajkovszkij, Kreisler... műveiből

12.00 Szív - Hang Énekegyüttes egyházi és világi énekek koncertje

12.30 Bio-ritmus akusztikus zenei koncert (színpad)

13.00 Utcazene:  „különböző korok zenéje" fuvola - hegedű duó az Isis Galéria előtt rézfúvós kvintett a művészetek utcája bejáratánál.

14.00 Impro  Zenei Műhely- latin hangulat, gitár, .... zene Bussy Gábor előadásában (színpad)

15.00 Gradistyei dallamok - a Nardai Tamburazenekar és Énekkar műsora (színpad)

16.00 Utcazene: „régi korok zenéje.." hegedű-cselló duó (színpad)

17.00 „A kertbe ment... „ a Paulik Családi Zenekar koncertje (színpad)

19.00 Animato akusztikus zenei koncert. Válogatás a 60-as, 70-es évek zenéiből (színpad)

20.30 Fényfestés a Művészetek utcája bejáratánál.

KELETI UDVAR

12:00 Work shop

15.00: Táncbemutatók a kelet és nyugat egzotikus világából

Novák Viki és tribal fusion csoportja, Urban Dance, Jabe Raks Hastánc Egyesület, Salsa Con Ron, Habibi Orient

18.00: Táncbemutatók a kelet és nyugat egzotikus világából

Mira Orient Art,Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club, Aster és Nadima, Príma Dance TSE, Novák Viki és tribal fusion csoportja

20.00: Kelet-Nyugat Táncgála

CAFÉ FREI

Arab- és táblás játékok egész nap

08.00-18.00 Jósda

10-12 és 14-18 óráig Háremfotózás

10.00-12.00 ill. 14.00-18.00 Arcfestés

11.00 Savaria Legio Háremrablás

11.00 , 13.00 és 15.00 Mira Orient Art hastáncbemutató

14.00-16.00 Színész vendégeink az 1001 éjszaka meséiből olvasnak fel 

20.00 Török kávézói táncok

A Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt a két intézmény tanulói, lakói által készített keleti témájú rajzos alkotások kiállításával találkozhatnak a Cafe Frei-ben.

SMIDT MÚZEUM

Nyitva tartás: 10.00 - 17.00

10.30 - 11.30 Szombathely kincsestára - ingyenes tárlatvezetés a belépőjegy mellé, a gyerekeknek közben játékos kincskeresés

FÓRUM SZÍNPAD

15:00 Shanti Ska Tones koncert

17:00 Németh Judit és a Black Pearl koncertje 

19:00 Hot Jazz Band koncert

21:00 Best of Besh o droM feat Szalóki Ági és Juhász Miczura Mónika

23:00 Artistica Anam Cara karneválzáró tüzes műsora

MEDITERRÁN UDVAR

19:30 - 21:30 Latin Spirit Trió. Improvizatív latin és flamenco zene. 

A karnevál részletes programja

http://savariakarneval.hu/?p=29

Új hozzászólás