"Ocho Macho Illegal" - akusztikus hangulatverzió a Palaceban

Képgaléria megtekintése2009.02.08. - 23:45 | Büki László 'Harlequin'

"Ocho Macho Illegal" - akusztikus hangulatverzió a Palaceban

Akusztikus koncertjével is zsírégetett péntek este az Ocho Macho a Palaceban. Az unplugged verzió ellenére maradjunk annyiban, hogy nem lehetett nyugodtan megenni egy tepsis csülköt. Egyrészt a pincéreknek nem volt egyszerű átsokobanozni magukat a tömegen, másrészt meg ki a fenének jut eszébe enni ilyen intenzív hupogás mellett? Schobert Norbi dimenziókkal jobb alak- és hangulatformáló alternatívái diétás étrendre fogták a népet: már amennyiben a kubai rum és a Pina Colada (szűrt ananász) ilyen. Nem épp vissszafogott, barátnők szájába adott respekt-nyilvánítás és kihajtott képgallér követketik!

Egy Ocho Macho koncert híre közel ugyanazt a jelenséget idézi elő a rajongókban, mint egy Magna Cum Laudéé. Egyrészt gazdája lesz minden jegynek (teltház), másrészt újfent konstatálható, hogy ebben a városban rengeteg jó nő van! Ochóék zenéje úgy látszik hatékonyan hozza felszínre a kifutó-érzékeny hölgyeket, és ebben a vizuális élményfürdőben talán érthető, hogy a pasik számára az audionális élmény csak másodlagos marad - lévén egyszerre csak egy dologra tudnak fókuszálni. Írom mindezt manyusként, akinek egyidőben kellett mindkettőre figyelnie: az elején még sikerült is, aztán elvesztettem a fonalat. Ugyanis a harmadik-negyedik szám után beindult a "gyengébbik nem", és a Palace-táncplacc rövid időn belül nazális orgiával "fenyegetett". Parfümillatok csaptak össze a légben, Pradatól az Exclamationig, s ebben a bódító illat- és látványmiliőben könnyen kaphat léket, mondhatni megfeneklik (sic!) az objektív - értsd: több dologra kiterjedő, egy-két "jelenségnél" nem leragadó - képtermelési inger.

Jó neki - szülinapost is köszöntött az Ocho Macho a péntek esti koncerten

De ne szaladjunk ennyire előre, márcsak azért sem, mert a vendégeket fogadó, az étterem asztaltérképét szorongató hölgy roppant udvariasan segít a "térképolvasásban": Indiana Jones-i képességeim nem lévén, nem találom a "kincset rejtő" asztalunkat, pedig közösen hajlunk a térkép fölé... Nálam érthető, mert nem is a "térképet" néztem, ő viszont emlékezett, talált és süllyeszetett: no nem engem szégyenemben, hanem az asztalhoz kisért minket. Vendégfogadásból jeles!

Miután minden asztal megtelt, mindenki az est "főfogására" volt kiváncsi: az Ocho Macho 'Automato Acoustico' névvel illetett koncertjére. A banda koncepciója az volt, hogy dalait áthangszerelve, akusztikus formában nyújtson koncertélményt rajongóinak. Az ötlethez tökéletes helyszínt talátak: a Palace hangulata, akusztikája forintos labda volt a "hupogáshoz". S hogy gólra váltotta-e a beívelést a csapat? Megboldogult Knézy Jenő után fogalmazzunk úgy: védhetetlen gólra. A "kapusnak" (közönség) esélye sem volt hárítani, igaz nem is akart. Főleg nem elhárítani azt a felszabadultságot, amit a zene közvetített feléje, így a végeredmény fölényes és egyértelmű Macho-siker!

Ocho Macho akusztikus koncerrt a Palaceban

A részletekről megkérdeztünk néhány barátnőt:

Barátnő I.

Arra számítottunk, hogy bejön a banda, a srácok rátekerednek a hangszerekre és olyan építőtábor-érzetes, guantanamérás csendesülésben lesz részünk, magyarán az akusztikus verziók hatására az alapból pörgős, latinos dalok veszteni fognak lendületükből. Ehhez képest annyi igaz a fentiekből, hogy bejött a banda.

Barátnő II.

Az 'El Mundo Fantastico'-val indult a koncert, ami teljesen jól szólt ebben a verzióban, igaz a tempója kb. a fele volt az eredetinek, és ezt még illedelmes hallgatóként végigülte-énekelte mindenki. Ezt követte a 'Hol van Babylon' és egy Manu Chao-egyveleg, ami már megbirizgálta a tűsarkakat. A jó öreg Buena Vista Social Club 'Chan chan' című klasszikusára már kérdőjelbe hajlott néhány csaj, de zeneileg ez a dal is inkább a meghallgatásával hatott, mintsem a táncparkettre hívásával. A Rodriguez-klasszikusból El Mariachi Corazonra átkeresztelt Dodó pedig pengetett, mint Banderas, azzal a különbséggel, hogy nem sült el a Rajmundo gitárnyak a kezében.

A pasik a koncert végére érnek oda - Ocho Macho Acoustico

Barátnő III.

Tudtad, hogy "az öreg raszta tanítja, everything's o'right..."? Jó nekem, mert én tudtam! És tényleg minden rendben volt ezen a bulin! Nézd meg, lötyög rajtam a gatya, menjen a franc callanetics tornára vagy hülye gépeket monoton taposni! Viva Cuba, egyébként is!

Barátnő IV.

Még hogy Ocho Macho Illegal? Imádom a Clandestinot a Manu Chaotól, de basszus, beteg a cipészem, és épp az előbbi szám után pusztult le a cipősarkam, közben a pasim meg "leült Fidellel egy spanglit szívni". Férfi az ilyen? Cicafiú, de majd meggyőzöm egy strapabíróbb darabról. Cipőileg. Mondjuk Savaria Kingston Town egyik Kőszegi utcai boltjában.

Barátnő V.

Ez a két új szám egybegyúrva olyan Macskajajos, házoldalkirúgós, "odabaszós", már bocsi. Ugyanúgy bejön ez az unplugged okosság, mint a nagycuccos buli, a számok élnek, hatnak és akkora energiák jönnek át a színpadról, mintha teljes "menetfelszerelésben" játszana a banda!

Nincs ennyi barátnőnk, bocsánat! Ők csak képzeletbeliek. Ezt képzeltük, hogy kb. ilyeneket mondanának a koncert után. Szerintünk nem tévedtek. Szerintem nem tévedtünk. Szerintük nem tévedtem. Az Ocho Macho nagyon is, hogy 'legál'! Automato acousticot a pubokba és a kiskocsmákba! Soy entendido?

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Jetti 2009.02.09. - 10:04
Hola! A cikkben benne van a lényeg! Az akusztikus hangulatverzió is megtette hatását! Először kicsit aggódtunk, hogy elmarad a hupogás, de a zenekar aktivitásának köszönhetően rekord idő alatt felolvadt a jég! Köszönjük, felejthetetlen este volt, ismét! Csak így tovább! ;-)
"S" 2009.02.09. - 12:49
Kegyetlen buli volt!!! Perfecto!! Jóó jóóó jók vagytok! Csak így tovább!!! :)
Zool 2009.02.10. - 07:09
Csak ismetelni tudom magamat, kiraly volt a koncert!!!! Mint mindig.:)
ufosejehuja 2009.02.10. - 12:44
Egy lestrapált salgó gázrezsó is tüzesebb, mint az olcsó macskák. És mielőtt ebbe bárki is belekötne, szerintem gyorsabban megsül rajta a tojás, mint a cicusokon. De ha tévednék csak szóljatok! :))))))
ska 2009.02.10. - 13:21
Ufosejhaj!
Melyik helyi zenekarhoz van közöd te szerencsétlen?
/gáz vagy nagyon ,ne strapáld magad :)/
ufofertály 2009.02.10. - 16:31
(Annyira nem) Kedves reggae! Kösz a tippet. Nem is fogom, mert ez az egész olyan ideglohasztó. hüpp, hüpp ;DD
Sylvi 2009.02.11. - 17:18
Sztem Uf.ne strapáld magad!Annyira szánalmas amit csinálsz!Figyu vkit ez érdekel vkit nem!Ez téged nem érdekel??Akkor nem kell megnézni ien 1szerü!És ezt nem azért mondom mert a legnaob OM fan vok mert ez nem így van hanem mert ez az igazság!Am naon szeretem az OM-t!!!4ever!!Nekem meg van a CD is!!:)