Édes bűnbeesés - IV. Süteményfesztivál Jánosházán

Képgaléria megtekintése2012.08.20. - 14:45 | Büki László 'Harlequin'

Édes bűnbeesés - IV. Süteményfesztivál Jánosházán

Mogyorós árvácska, kókuszos pingvin, medvehagymás pogácsa - három díjazott sütemény a 36-ból. Rekordnevezés és színvonalasabb sütemények jellemezték a IV. Süteményfesztivál és Süteménysütő versenyt Jánosházán.

"A sütemény maga a varázslat, maga a csoda." - ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Művelődési Otthonban az augusztus 18-i süteményfesztivál díjátadó ünnepségét Illés Zsuzsa művelődésszervező. A süteményfesztivál egyben a falunap ünnepélyes megnyitását is jelentette. Keresztes István, Jánosháza polgármestere, és a szlovákiai Jánovce (Jánosháza) település polgármestere közös falunapi nyitóbeszédükben kiemelték: a két község együttműködése hidat jelent majd a két ország között is, ehhez biztos alap a közös, magyar nyelv. 


Az idei süteményfesztiválra rekordnevezés érkezett, emellett a szakmai zsűri kiemelte, hogy színvonalában is magasabb és kísérletezőbb volt az idei választék. A zsűri elnöke Bálint Csaba, a sárvári Thermal Hotel mestercukrásza volt, tagjai Krajcsovics Istvánné, a celldömölki Krajcsovics Cukrászda tulajdonosa, és Kovácsné Jenei Gabriella, jánosházi háziasszony voltak. A 36 benevezett sütemény 34 háziasszony munkáját dicsérte, melyet a zsűri - titkos kóstoláson, ahol a pályázók nevét nem ismerték - íz, állag és küllem szerint pontozott.

Az izgalmak fokozásaként még nem az eredményhirdetésre, hanem a két település közös kulturális programjára került sor, melyen fellépett a vendégtelepülés énekkara, a Magnólia Énekkar, a hosszúperesztegi Crossroads Tánccsoport valamint Szabó Tímea, Márfi József és Rába Dóra énekes műsorszámokkal. 


A várva-várt eredmények ezután kaptak nyilvánosságot: különdíjat kapott Pacsi Józsefné cukormentes süteményéért, Rábáné Nagy Beatrix bonbonmeggy nevű süteményével negyedik helyezett lett. Harmadik helyet ért Királyné Szabó Erzsébet kókuszos pingvinje, másodikat Fódi Károlyné medvehagymás pogácsája. A sütemények idei "királynőjenek" Rába Csabáné mogyorós árvácskája bizonyult. 

Minden süteményt kis tálcákra adagoltak ki a szervezők, így a művelődési házat megtöltő közönség "sütijegyének" birtokában jó adag ebéd utáni "édesítővel" távozhatott. Nem lennénk meglepve, ha - nemcsak a nyertesek - a háziasszonyi elismerés csimborasszójaként a "megadnád a receptjét" kérésbe futnának bele az édességsütők az elkövetkező napokban.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás