Úszóverseny a szökőkútban - NYME-SEK Gólyatábor 2012 második napja

Képgaléria megtekintése2012.08.31. - 15:15 | Görcz Andrea - Fotók: Görcz Andrea, Csizmazia Ákos

Úszóverseny a szökőkútban - NYME-SEK Gólyatábor 2012 második napja

Sörcsapoló verseny, élőszobor alkotás, szökőkút átúszás és ihatatlan koktélok kötelező jellegű fogyasztása – ilyen, és ehhez hasonló feladatok várták a gólyákat a tábor második napján. Két képgalériával eseményfelidézünk!

Gólyahadsereg szállt a városra! Ámde nem feketék és fehérek, hanem a szivárvány színeiben pompázóak, hangosak... és embertelenül sokat isznak. A leendő hallgatók eddigi talán legnagyobb kihívása volt a mai nap. Emberpróbáló feladatok sora, hosszú-hosszú órákon át, a hőségben. Talán ez ad magyarázatot arra, miért jelentkeztek oly sokan a vizes, úszós, szökőkutas feladatokra, na meg hogy miért fogyott ennyi hideg sör és miért voltak képesek még az asztali boros, rozmaringos, brandys löttyöt is meginni.

Ám a hirtelen visszaérkezett kánikula nem szegte kedvüket, ordítva kántálták végig a várost, táncoltak, mosolyogtak, tették, amit tenniük kell, amit a „nagyok" parancsolnak. Pásztoraik, a felsőbbévesek feladata volt, hogy a csapataikat a lehető legnagyobb lendülettel hajtsák a cél felé, hisz itt mindenki az első helyen akar végezni!


Az újoncok bejárták a városközpont főbb pontjait - a Csónakázótótól kezdve, egy egyetemi klubokon, a Főtéren és az Ady téren át, egészen a Berzsenyi Könyvtár előtti szökőkútig -, minden egyes ponton feladatokkal várták őket. Voltak kvízek, fizikai megpróbáltatások (autóhúzás, kosárba frizbizés, úszás), bátorságpróbák (idegen eredetű löttyök fogyasztása) és közben végig sajátságos indulóik skandálása, az egész városon át. Sok járókelő csodálkozott rá a jelenségre, voltak, akik az ablakból édességet dobáltak nekik, egyes vendéglátóhelyek pedig sörrel támogatták őket.

Szemmel láthatóan kevesebb a gólya

Az idei évben megtizedelődött a gólyák száma. Napközben alig volt észrevehető, hisz az a maroknyi fiatal, garmadányi ember hangjával és erejével söpört végig a városon. Este azonban, amikor az egyetem udvarában elkezdődtek a koncertek, szinte pangott a tér. 18 és 20 óra között nagyjából huszan tomboltak a partysátorban, a helyi illetőségű 60 mérföld és Sivatagi Moha koncertjén. A Zaporozsec viszont megtriplázta a bulizókat, akik ovációval és hatalmas tapsviharokkal ünnepelték, s alig akarták elengedni őket.

Este tíz környékére kezdett igazi „egyetemi buli" hangulatúvá válni a rendezvény. A délutáni megpróbáltatások által kifáradt gólyák is beszállingóztak már, és a csaposoknak is egyre nehezebb lett a dolguk.


A nap fénypontja - a Punnany Massif koncert -, melyre sokak vártak, cirka félórás indult, s a rövid hangigazítás után belecsaptak az éjszakába. A tavaszi Diáknapok vendége is a fiúcsapat volt, akik akkor is elsöprő sikernek örvendhettek, és most sem volt ez másképp: hip-hop kánonnal tüzelték a közönséget.

A koncertek képgalériája a képre, vagy ide kattintva nyílik!

A zárás az egyik - ha nem a legismertebb - számuk, az Élvezd volt. Tódult is az embertömeg az első sorok felé! A hatalmas népszerűségnek örvendő Punnany Massif-ot követően az éjszaka az egyetemi klubok partyfolyamába torkollott, ahol a fiatalok méltán ünnepelhették, zárhatták a napot és „pihenhették ki" a már-már pattanásig feszített tempójú délelőttöt.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás