Aerosmith-lemez több mint tíz év szünet után új dalokkal

2012.09.04. - 00:15 | vaskarika.hu

Aerosmith-lemez több mint tíz év szünet után új dalokkal

Music From Another Dimension címmel november 5-én stúdióalbumot jelentet meg az Aerosmith: az egyik legnagyobb hatású amerikai rockzenekar legutóbb 11 éve készített lemezt új dalokkal.

Ez lesz az 1971 óta létező Aerosmith tizenötödik stúdióalbuma. A legutóbbin, a 2004-es Honkin' on Bobón egy kivételével feldolgozások szerepeltek, tizenegy év után jelentetnek meg csak új dalokból álló anyagot - közölte a Sony Music kiadó hétfőn az MTI-vel.

Az albumot Los Angelesben és a zenekar massachusetts-i stúdiójában rögzítették, a producer Jack Douglas, Steven Tyler és Joe Perry volt, három számban Tyler és Marti Frederiksen.

A Bostonból indult Aerosmith (Steven Tyler - ének, Joe Perry - gitár, Brad Whitford - gitár, Tom Hamilton - basszusgitár, Joey Kramer - dob) az amerikai rockzene történetének élő legendája, amely már több mint 150 millió albumot adott el világszerte és bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Kaptak négy Grammy-díjat, nyolc American Music Awardot, hat Billboard Awardot és tizenkét MTV Video Music Awardot, számtalan más elismerés mellett.

A Music From Another Dimensionről már két kislemez-dalt játszanak a rádiók, a Lover Alot-ot és a What Could Have Been Love-ot. Az albumon tizenöt új dal kapott helyet, közülük kettőt (Oh Yeah, Legendary Child) az Aerosmith a teltházas Global Warming Tour első részén, az észak-amerikai állomásokon már szintén bemutatott a közönségnek. Szerepel a korongon egy duett is: a Can't Stop Loving You-t Steven Tyler Carrie Underwooddal adja elő.

 

Felkerült a lemezre továbbá Freedom Fighter címmel egy olyan szám, amelynek hátterében Johnny Depp színészsztár hangja hallható. Az Aerosmith amerikai turnéja augusztus 12-én ért véget Bristow-ban, a koncertsorozat érintette a Los Angeles-i Hollywood Bowlt, ahol Johnny Depp is csatlakozott a zenekarhoz a színpadon.

"Ez az az album, amelyet el akartunk készíteni azóta, hogy a banda újraegyesült 1984-ben" - mondta Joe Perry gitáros-zeneszerző.

Az Aerosmith a hetvenes évek második felében ért először a csúcsra, elsősorban a Run DMC rapegyüttessel közösen készített Walk This Way sikerének köszönhetően. 1979-ben éppen Perry távozása miatt hullott szét ideiglenesen az együttes, hogy aztán a kilencvenes évek első felében a legjobb korszakát élje; ekkor született a nagyszerű videoklipekkel támogatott Livin' on the Edge, a Cryin', az Amazing és a Crazy.

Három évvel ezelőtt úgy tűnt, az Aerosmith Tyler nélkül folytatja, mert Perry a Twitteren azt közölte, hogy új énekest keresnek, ám végül ez a feszültség nem tartott sokáig és hamarosan ismét közösen indultak turnézni.

 

A Music From Another Dimension című új lemez deluxe változata a következő extrákat tartalmazza: négy élő koncertfelvétel (Rats In The Cellar, Train Kept A Rollin', Oh Yeah és Same Old Song and Dance), interjúk az Aerosmith tagjaival és három bónusz dal: Up On A Mountain, Oasis és Sunny Side of Love - írta a Sony Music.

Új hozzászólás