Zvonko Buljan a Lami-Véd Körmend új légiósa

2012.10.09. - 20:30 | vaskarika.hu

Zvonko Buljan a Lami-Véd Körmend új légiósa

Új játékost igazolt a Lami-Véd Körmend a sérült Lamar Roberson helyére. Az 1987-ben született, 206 centi magas Zvonko Buljan a tavalyi EuroChallenge meccsekről lehet ismerős a magyar szurkolóknak: a Szolnoki Olajnak és a Türk Telekomnak egyaránt 26 pontot dobott a Telekom Baskets Bonn játékosaként.

Zvonko Buljan személyében négyes poszton bevethető centert szerzett meg a körmendi egyesület. Zvonko kiváló csapatoknál is szerephez jutott az elmúlt években, most a vasi városban igyekszik az új klubja segítségére lenni. Szerződése 2 napos próbajáték után december végéig szól majd, kivásárlási lehetőséget adva külföldi csapatok részére.

Pályafutása az amerikai Vincennes Egyetem csapatában indult, (2006-2010 között 12,3 pontos átlagot termelt, ami mellé meccsenként közel 9 lepattanót szerzett) innét került a török Bornovához. A klubja aztán a ciprusi APOEL Nicosiának, majd pedig a görög PAOK Thessalonikinak adta kölcsön.

Ciprusi csapatában a meccsenkénti pontátlaga 11, lepattanói pedig 7,5 körül alakultak.

A 2011-12-es szezon a német Telekom Bonn együttesénél töltötte. Az EuroChallenge sorozatban 12 találkozón szerepelt, (pontátlag: 14,5, lepattanó: 5,9) míg a német bajnokságban 28 meccsen átlagban 6,8 ponttal és 3,6 lepattanóval segítette a csapatát.

Az idei bajnoki évad előszezonját az olasz első osztályban szereplő Pallacanestro Cantunál töltötte, onnét egy francia B-ligás csapathoz vezetett az útja, ahol végleges szerződés hiányában várt újabb lehetőségre, amit végül a Körmend kínált neki.

Hencsey Tamás vezetőedző: - Szeretnénk, ha a külső és az alsó posztokon is jól teljesítene. Remélem, hogy a délszláv kosáriskola erényei jellemzik őt is. A választásomban közrejátszott, hogy az előző bajnokságokban, komoly csapatokban és felelősségteljes szerepkörben jól teljesített. Tisztában vagyunk azzal, hogy Zvonko már több nagy csapatban is lehetőséghez jutott, de tudjuk, hogy igazi profiról van szó, aki minden idegszálával arra törekszik, hogy lendítsen csapatunk játékán.

Buljan Zvonko: - Játszottam korábban nagynevű csapatoknál, de ez igazából nem számít. Mindig az adott célra koncentrálok, most magyar bajnok szeretnék lenni. A múlt évben játszottam a Szolnok ellen és látom, hogy a magyar kosárlabda egyre jobban fejlődik. Szeretnék plusz energiát és erőt hozni az új csapatomnak, igazából mindegy milyen pozícióba kerülök, mindig próbálok kimagaslóan teljesíteni. Alig várom, hogy pályára léphessek!

Új hozzászólás