P-p-p-poéták és próféták – I. Slam Poetry est Szombathelyen

Képgaléria megtekintése2012.10.19. - 01:00 | Kánya Dóra

P-p-p-poéták és próféták – I. Slam Poetry est Szombathelyen

Megvan az első - kellően vastag - strigula a szombathelyi slam poetry életében. A szerda esti verselés teltházasra és háromórásra sikeredett. A 69 Pubba bejutni is kész mutatvány volt, annyi ember várakozott a lépcsőkön, mégis megérte a tolakodás, és a megannyi bocs, hogy ráléptem a cipődre. A Fő tér alatt merőben más világ fogadta az embert.

Tény és most már való is, hogy aki semmit nem tudott eddig arról, mi az a slam poetry, az is "kielégülten" hagyhatta el az éjszakai órákba nyúló vers-, és zenepanteont. A pécsi slammerek (Aldo, TG, Fleisz Tomi, Tonte Reni) utánozhatatlan - vagyis mi reméljük, a legközelebbi alkalomra legalábbis kicsit utánozható - hangulatot kanyarintottak a csendes hétköznapi sötétségbe.

Valahogy minden klappolt: a társaság, a szöveg, a zene. Az utóbbi szintén fenomenálisra sikerült: hegedű, gitár, dob, jó adag ritmusérzék, és máris teremtettek egy merőben új légkört a színpadra. Közben a stresszoldó alkohol is fogyott, így később a „külsősök" lepték el a világot jelentő deszkákat.


Hogy tudatosodjon mindenkiben, már nem csak pusztán papírra vetették gondolataikat a slammerek, hanem okostelefonból olvasva, vagy egyszerűen egy söralátétről rímelve osztották meg gondolataikat a közönséggel. Témák tekintetében a politikától kezdve, a gazdaságon át, a közélet leglényegesebb kérdéseit érintve egészen az érzelmek kesze-kuszaságáig minden előfordult.

A női tábort csak Reni képviselte, a hímek bátrabban nyomták a szöveget. Hogy később fordul-e a kocka? Meglátjuk. Addig is a képek mesélnek tovább az estéről.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

áldozó krisztián 2012.10.19. - 10:41
Savaria slam is the future! Elképesztő jó emberek vagytok! Köszönjük! Sopianae Slam