Dúdoló - megzenésített versek és sanzonok Meggievel, Tibkével és Gézával

Képgaléria megtekintése2012.10.20. - 10:00 | T. Molnár Zsuzsanna - Fotók: Kóbor Károly

 Dúdoló - megzenésített versek és sanzonok Meggievel, Tibkével és Gézával

A Csepregi Olvasókör szeretettel hívta vendégeit a Kultur Kaffee Csepreg irodalmi kávéházának előadására október 18-án, ahol megzenésített verseket, slágereket, sanzonokat adott elő Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze, Horváth Meggie énekes és Peltzer Géza zenei kísérő.

A plakáton őszi levelek hulldogálnak, és Petőfi gyönyöri nyári idillje, a négy ökrös szekérrel velünk is átballagott az őszbe. A szerelmes versek, a kedvest szerető - ölelő, őrző, mégis búcsúzó sorai megtartották a jelenlévőket ebben a hangulatban. Az előzőkhöz illeszkedő, de nyelvileg váratlan váltás volt a francia blokk. Mondhatni, berobbantak! Peltzer Géza szólószáma után eredeti nyelven szólaltak meg a sanzonok. Aki kicsit is befelé nézett, képzelhette magát egy párizsi kávéházban, vagy kiskocsmában. A dalok úgy zengtek, mintha Juliette Gréco, Edit Piaf, és Yves Montand álltak volna a színpadon. Taps! Taps! Taps!

A közönség szerette József Attila verseit, szerette a 1970-es, '80-as évek slágereit, a megzenésített költői alkotásokat. Nosztalgiáztunk, és tapsoltunk, vastapsoltunk a három kiváló művésznek. Visszavárjuk őket.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.


 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás