Orsolya nem vált köddé - Orsolya Napi Vásár Kőszegen (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2012.10.22. - 15:30 | Kóbor Károly

Orsolya nem vált köddé - Orsolya Napi Vásár Kőszegen (fotóriport)

Az idén 11. alkalommal rendezték meg Kőszegen a Natúrpark ízei - Orsolya Napi Vásárt, a Jurisics-vár Művelődési Központ és a Várszínház az Írottkő Natúrparkért Egyesület segítségével. Láthatóan sok érdeklődőt vonzott a kirakodóvásár, melynek árusai a remek látványelemek mellett ínycsiklandozó illatokkal is próbálták közelebb csalogatni az érdeklődőket az ősz ködös leheletétől kísérve.

Ha Orsolya nap, akkor természetesen Kőszeg, és kétnapos vásár. A natúrpark 16 településének kézművesei települtek a vár köré, felidézve a régi vásárok hangulatát. Borászok, méhészek, virágkötők, fafaragók, gyöngyfűzők, fazekasok, csuhé-báb- és terményjáték készítők, tojásfestők, szalmafonók, sajtkészítők, kézműves termékeket árusító kereskedők kínálták portékáikat a vasárnapi és a hétfői napon.

A köd felszállt és kezdődhetett is a mára már nagyszabásúvá nőtt vásár: tömeg sodródott a helyszínek közt, néha lépni sem kellett, vitt bennünket az emberáradat. A rendezvényen évek óta megjelennek a helyi civil szervezetek, az esemény ideje alatt pedig a kistérség művészeti együttesei kulturális műsorral szórakoztatják az érdeklődőket a Fő téren és a Brenner Ház udvarán. 2005. óta a helyi német és horvát kisebbségek étel- és süteménykülönlegességei is szerepelnek a rendezvényen.

Felújítása miatt az idén a Jurisics-vár történelmi falai helyett a Brenner János Közösségi Ház udvarán várta a helyi ízek és illatok kavalkádja az érdeklődőket.

A kulturális programok közt vasárnapi képes beszámolónk galériájában megtalálható a Brenner Udvaron fellépő Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a ZORA Horvát Nemzetiségi Énekkar, a Vadrózsa Népdalkör, a Zsidányi Betyárok, valamint a Fő téri színpadon műsort adó Perenyei Férfi Népdalkör, BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes, Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus, Maitz József és tanítványai, és a SEBŐ Együttes. 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás