Hétvégi programajánló - Future Sound, Hip-Hop Night 4. és a többiek

2009.02.19. - 01:45 | vaskarika.hu

Hétvégi programajánló - Future Sound, Hip-Hop Night 4. és a többiek

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2009.02.20 - 22.

Mozgalmas hétvége elé néz, aki végig kívánja látogatni programajánlónk helyszíneit: kezdheti pénteken a Future Sound Fesztivállal a cool-túrát, este egy kellemes Bijou-koncerten vezetheti le a napi feszt, hogy másnap az MMIK-ban a Yaván vagy épp a SIC-ben a Hip-Hop Night-on újra felpörgesse magában az anatómiai CPU-t. Vasárnap pedig irány a mesék világa a Weöres Sándor Színházban, illetve a korán kelőknek a SIC-beli Nightball eredményhírdetése.

Február 20., péntek

Nightball bajnokság a SIC-ben - 19 órától

Az Oladi ÁMK - SIC idén is megrendezi a már többéves hagyományra visszatekintő „évszámlálós" Streetball bajnokságát. Eben az évben 2009 percig pattog a labda február 20-án este hét órától, február 22-én a reggeli órákig.

Szerelmes Balázs premier a Weöres Sándor Színházban - 19 óra

Képzelj el egy embert, aki nyolc éve nem megy ki a lakásából. Képernyők közt él, látszólag részt vesz az életben, egy óriás telefonkijelző segítségével. Mindene megvan: munkája számítógép előtt végezhető, anyagi biztonsága adott, édesanyja, a biztosítója, az analitikusa, a konyhagép szervizes arc, néha egy-egy chaten talált nő összeköti a világgal, de életterébe nem léphet senki sem. Szexuális kapcsolata gépcsajokkal van leginkább, számítógépes program és egy speciális ruha kell, semmi más. Ha ki akar menni otthonából, a férfit pánikroham fogja el. Mindenki azon van, hogy meggyógyuljon, vagy legalábbis ezt mondják neki...

Nirvana emlékest a B.A.D. közreműködésével - AZK Pinceklub, Sárvár - 21 óra

Belépő: 500,- Ft
A koncertet a PANKKK program támogatja.

Future Sound 2009 - AGORA Savaria Filmszínház - 21 óra

A modern brit zenék kedvelőinek nyújt tartalmas programot február 20-án pénteken a Savaria Mozi, ahol két feltörekvő, fiatal csapat mellett (E.Z Basic, The Kolin), a legnépszerűbb magyar elektronikus zenekar, a NEO játszik.

A koncertek után a maradék energiát a budapesti éjszaka és a honi fesztiválélet egyik legnépszerűbb party sorozatának DJ-i csavarják ki a résztvevőkből, egy Tesco Disco party keretében, ahol a paletta nurave-től, az indie-n át a legfrisebb francia electro-ig terjed.

NEO beharangozó írásunk itt olvasható!

Bijou koncert a Weöres Sándor Színház Klubjában - 21.30 óra

A Thea-tér műsorában február 20-án este fél tíz órakor lép fel a Weöres Sándor Színház Klubjában a Bijou zenekar, hiánypótló kelet-európai retro downtempoként aposztrofált muzsikájával. A belépés ingyenes!

Február 21., szombat

Yava és Metrosurfing koncert az MMIK-ban - 19 óra

Február 21-én 19 órakor az MMIK Élő-tér Folk Klubjában lép fel a honi etnozene egyik nagyágyúja, a Yava. Az együttest a korábbi Vágtázó Halottkémek két tagja alapította, így zenéjük a legszebb VHK-hagyományok folytatása is egyben. Az est előzenekara a szombathelyi Metrosurfing lesz!

Hip-Hop Night 4. a SIC-ben - 20 óra

A Hip-Hop Night 4. névre keresztelt parti szombaton este kilenc órától veszi kezdetét, melyen ezúttal is bőven válogathatunk a neves fellépők között.

Az est egyik fő attrakciója minden bizonnyal a Szombathelyről induló, Deego lemezbemutatója lesz. (Tavaly decemberben már koncertezett a moziaulában, melyről ide kattaintva olvasható koncertbeszámoló, valamint Korongoló rovatunkban nemrég ízekre szedtük "Lángtenger" című új albumát!)

Nightball bajnokság a SIC-ben

Szombaton további betétprogramokra kerül sor, úgymint hárompontosdobó verseny, 2-2 elleni játék, freestyle streetball. Közben folyamatos kosaras, streetballos, és egyéb extrém filmek projektoros vetítése zajlik.

Február 22., vasárnap

Nightball bajnokság a SIC-ben - 5 - 6 óra

A streetball bajnokság befejezése és az ünnepélyes eredményhirdetés várhatóan vasárnap hajnali öt-hat óra körül várható.

Mackó képei és kalandjai a Weöres Sándor Színházban - 14 és 15 óra

Micimackóval és barátaival találkozhatunk a Weöres Sándor Színházban február 22-én, ezenkívül három vasárnapon keresztül, összesen öt alkalommal. Az első előadás előtt a rajzpályázatra beérkezett alkotásokból készült kiállítás megnyitójára is sor kerül, melyet Jordán Tamás ismertet.

Új hozzászólás