Mike Gotthard Quartett: Intellectual Brutality - lemezbemutató koncert a Magházban (nov. 28.)

2012.11.20. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Mike Gotthard Quartett: Intellectual Brutality - lemezbemutató koncert a Magházban (nov. 28.)

Helyszín: Magház KultúrKocsma

Dátum: 2012.11.28.

"200 kilométeres körzetben nincs hasonló!" - ha hihetünk Koller Lászlónak, akkor november 28-án kivételes zenei élményben lesz részünk a Magház Kultúrkocsmában. Egy fiatal gitárvirtuóz, Gotthárd Mihály és csapata lemezbemutatójára kerül sor.

A zenekar modern fúziós jazz-rockot játszik, erős bluesos gyökerekkel.

Mike - született Gotthárd Mihály - hétévesen ragadta meg a világ tengelyét egy gitár formájában, mely azonnal - és úgy tűnik végleg - hozzánőtt... Mivel édesapja is zenész, így a gitározás és a zeneelmélet alapjait tőle sajátította el, majd - mivel szívében a blues dobogott -, hamar Zsoldos "Báró" Zoltán tanítványa lett, akinek hatására tovább mélyült a zene iránti olthatatlan szenvedélye. Báró Blues-Jedi Mester padawanjaként a kék-zene midikloriánjai impregnálódtak szervezetében, és Mohai Tamás kezei közé terelték, aki látó-halló mezejét kiszélesítette a zenei végtelen befogadására.

Jelenleg a Jazz Tanszakon csiszolódik tovább Babos Gyula és Horányi Sándor óriási tapasztalatai által.

Zenekara 2009-ben Mohai Győző hatására, és segítségével alakult meg, és még azon a nyáron rögzítette első lemezét Shut up'n Play címmel, melynek felvételeit Európa-szerte több jazz-rádió műsorára tűzte.  

Példaképei: Scott Henderson, Mike Stern, Hiram Bullock, Dean Brown, John Mclaughlin, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Jaco Pastorius, Marcus Miller, John Coltrane és végtelen sora az egyedi hangú kísérletező zenészeknek.

A lemezen, és a koncerten is kizárólag saját kompozíciók hangzanak el. Ha skatulyába kívánjuk gyömöszölni a produkciót, akkor nevezzük változatos modern jazz-rocknak, amit erősen áthat a blues. Aki modern hangzású, instrumentális élőzenét kíván hallgatni, ne habozzon!

 

Gotthárd Mihály - gitár
Rácz Roland - billentyűk
Koller László - basszusgitár
Ziskó Olivér - dobok

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Feriba 2012.11.29. - 11:08
Úgy látom meg van az új magyar csodagitáros! Ezt bizonyította Gotthárd Misi november 28-án egy világszínvonalú jazz-rock koncerttel. Ilyen virtuozitás láttán nehezen találni szavakat. Köszönet az élményért a MAGHÁZnak! Külön köszönet a humánus belépő -és ital árakért! Jó hely, jó ott lenni!!!