"A mi világunk - Szombathelyi arc- és városképek" - Giczi Nikoletta kiállításmegnyitója (nov. 30.)

2012.11.25. - 12:40 | vaskarika.hu

"A mi világunk - Szombathelyi arc- és városképek" - Giczi Nikoletta kiállításmegnyitója (nov. 30.)

Helyszín: Szombathely, AGORA-MSH

Dátum: 2012.11.30.

"Felfedezhető a grafikáim közt jó pár, ami az 1900-as évek Szombathelyét reprodukálja. Nagyon vonz ez a korszak, sokkal szívesebben élnék ebben az időben, szebbek voltak az épületek és több érték volt a város akkori építészetében. El tudnék képzelni egy olyan kiállítást, amin a régi Szombathelyt bemutató grafikák mellett a mai állapot lenne megjelenítve. Úgy érzem, nagyon tanulságos lenne." - nyilatkozta tavasszal lapunknak Giczi Nikolett, akinek november 30-án, az AGORA-MSH galériájában nyílik meg a régi Szombathelyt is megidéző grafikai tárlata.


Giczi Nikolett - Nykosz - 1992. november 29-én született Szombathelyen. Általános iskolai tanulmányai után a Művészeti Szakközépiskola textil szakán végzett 2011-ben.

2012. márciusában volt első kiállítása a Herényiek Házában, melyen a textil- és bőralkotások mellett portrék és városképek is láthatóak voltak. Ahogy az akkori megnyitón Torjay Valter festőművész, művészettörténész fogalmazott: „Látható, hogy még nem forrt ki az az irányvonal, amit követni fog, hiszen az érdeklődését több technika és téma is leköti."

A mostani kiállítás már tematikusabb, az azóta eltelt időben mondhatjuk, hogy „szerelem" alakult ki a régi szombathelyi grafikák készítése iránt.

Bátran ajánljuk a kiállítást mindazoknak, akik elmerülnének a „régi" Szombathelyhez kötődő emlékeikben, és ki tudja, hátha felfedeznek egy ismerős arcot a portrék között... Ez a Mi Világunk - ahogy Nykosz látja.

A kiállítás megtekinthető 2012. december 21-ig az MSH galériáján a rendezvények ideje alatt.

Új hozzászólás