Rock a nevem! - Mesternégyes a Tankcsapdával

Képgaléria megtekintése2012.11.26. - 00:30 | Makrai Tamás - Fotók: Dart

Rock a nevem! - Mesternégyes a Tankcsapdával

November 24-én este a rockzene három muskétása - Alvin és Mókusok, Depresszió, Tankcsapda - és méltán hű fegyverhordozójuk, a The Grenma mutatta meg a Sportház közönségének, hogy milyen az, ha valakinek a ROCK a neve!

Idén ismét Szombathelyre látogatott a debreceni Tankcsapda, akik 2012. őszén országjáró "Rock a Nevem" turnéra indultak, hogy még egyszer az évben - ha tényleg lesz világvége, akkor utoljában az életben - "rockba mártsák" az országot. Ehhez az arénajáráshoz segítségül hívták az ország legjobb rockbandáit - a The Grenma-t, a Depressziót, az Alvin és a Mókusokat, az Ossiant, a Junkiest, a Roadot, és a Benzin-t. Ebből az első három a szombathelyi koncertlégteret is karcolta szombat este, a Tankok vendégeként.

A The Grenma-t már korábbról ismertük, ezért igyekeztünk már az első akkordok felhangzásakor a színpad közelében elhelyezkedni. A cali-punkot/punk-rockot játszó banda elsőként lépett az estén az Agora színpadára, ahol régen láttunk már ennyi arcot az előzenekarra tombolni. A nagy színpad kimondottan jót tett a produkciónak, és a zenekar tökéletesen alapozta meg az este hangulatát.

A punkandrollal sulykoló Alvin és a Mókusok honlapján olvastuk a következő pár sort, ami igazán megmondja a frankót, s aminek ismeretében nem is tört ki rajtunk egészségtelen grafomániánk. Lihegtünk már róluk eleget...

„... nem kell a bandát túllihegni, hogy mit miért csinálnak, egyszerűen zenélnek, ami nekik tetszik. Ha tetszik a dolog, szimpatizálj velük, vedd meg lemezeiket és a koncertjeikre látogass el, ha nem akkor meg menj a p*csába! Ilyen egyszerű."

Alvinék után talán az ország egyik legismertebb rockzenekara, a Depresszió izzította a húrokat és a közönséget. Halász Feriék megint olyat tettek le a színpadra, melyre Magyarországon nem sok banda képes. Mozgat, lüktet: együtt él a közönséggel. A több mint 10 éves Depresszió többnyire a Vízválasztó című albumról válogatta össze a tracklistet, de a húzódalok mellé felkerültek olyanok is, mint a Sokkold a rendszert, Lázadj fel vagy éppen a Lásd. Repetaként természetesen a Te vagy a szerem és a Nem akarok elszakadni se maradhatott el. A Depresszió hozta a tőle megszokott minőséget és a robbanásig feszült, őrületes hangulatot.

A Tankcsapda nem tökölt, egyszerre rázörrent a népre, és a Mi a f*sz van?-nal jól fülön is suhintotta a rockermasszát. Ez a szám arról a Rockmaffia Debrecen című albumról érkezett egyenesen a szombathelyi közönség elé, ami 36 órával a megjelenés után máris aranylemez lett. A szombat esti repertoár fő gerincét mégis A legjobb méreg című album már-már kultikussá váló dalai adták, hiszen ez a 20 éves lemez Szombathelyen jubilált.


A '92-es korongról hallhattuk többek közt a Gyűrd össze a lepedőt, Legyen az ördögé, A legjobb méreg, Napra nap című dalokat. Hibátlan koncertet hoztak össze, ízlésesen megspékelve az ismertebb slágerekkel, mint a Rock a nevem, vagy a Be vagyok rúgva.

Mindenki tökéletes estét várt, amit meg is kapott. Egy fergeteges négyzenekaros koncertet, kitűnő felhozatallal és remek szervezéssel. Nekünk sem kellett semmi más, csak füst és lábdob, a többi meg legyen ördögé!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Orsó 2012.11.26. - 08:11
Jááj de ott lettem volna!