Voler Mouche – Spóra közös buli a SIC-ben (dec. 1.)

2012.11.28. - 00:15 | vaskarika.hu

Voler Mouche – Spóra közös buli a SIC-ben (dec. 1.)

Helyszín: Szombathely, SIC

Dátum: 2012.12.01.

December 1-én, szombaton két remek helyi zenekar, a Voler Mouche és a Spóra lép a Savaria Ifjúsági Centrum színpadára.

A Voler Mouche-t talán már be sem kell mutatni a szombathelyi zenerajongóknak, dalaik, klipjeik rendszeresen feltűnnek az országos rádió- és televízió csatornákon is. Ebben az évben az oladi lesz az utolsó színre lépésük, ezért is erősen ajánlott minden rajongónak a részvétel.

 


A Spóra zenekart 2003-ban Erdei János (gitár) és Kopcsándi Zoltán (dob) alapította, hogy ötleteik igazi, saját formációban nyerjenek testet. A Spóra korai felállását az útkeresés jellemezte, demofelvételeik készültek (az Éjszakai túra elérhető a youtube-on), majd tagcserék és zenei formálódás kezdődött. Jelentős év volt 2006, amikor Németh András (basszusgitár) és Zsoldi Gergely (énekes-szövegmondó) csatlakozott a zenekarhoz. Elkészült az első, hat számot tartalmazó kislemez.

A zenekar életét közben újabb, rövid útkeresés jellemezte, de ez a dalszerzést és a közös, sikeres munkát nem hátráltatta. 2010-ben végre felöltötte végleges formáját a Spóra, Szántó Viktor (ének) érkezése ugyanis felkavarta az állóvizet. Klasszikus vokalistaként jelentősen hatott a zenére, a korábbi, funkysabb alapú hip-hoptól az alternatív pop/rock irányába vándorolt a zenekar. Greg rap-technikája és Viktor éneke a Spóra hangzásának védjegyévé vált.

A gitártémákra épülő zenei világot számítógépes effektek színesítik, így téve összetéveszthetetlenné a Spóra hangzását.

A jelenlegi felállás 2012. utolsó negyedévében alakult ki. A stúdió előkészületei jelenleg is folynak és remélhetőleg a felvételek jövő év elején el is kezdődnek.



Új hozzászólás