Apáról fiúra - az Ungaresca Táncegyüttes műsora (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2012.12.02. - 03:00 | Dart

Apáról fiúra - az Ungaresca Táncegyüttes műsora (fotóriport)

December elsején este az AGORA - Művelődési és Sportház nagytermében az Ungaresca Táncegyüttes mutatta be Apáról fiúra című néptáncműsorát. Nemcsak a férfiak, hanem a táncegyüttes hölgytagjai is nagy állóképességről tettek tanúbizonyságot azzal, hogy több mint két órán keresztül ropták a táncot. A közönség vastapssal jutalmazta, és alig akarta leengedni őket a színpadról.

I. félidő
1. Bukovinai táncok
2. Bonchidai férfitáncok
3. "A kalapom fekete..." - Feketelaki táncok
4. Boglya Népzenei Együttes
5. Somogyi karikázó
6. "Aki dudás akar lenni" - Somogyi táncok
7. Zempléni táncok

II. félidő
1. Küküllőmenti táncok
2. Szigetközi táncok (Ungaresca Senior)
3. "Meghót az öreg Szopodi..." - Tyukodi táncok
4. "Mert a magyar most is csak kesereg..." - Szlovák táncok
5. Boglya Népzenei Együttes
6. Kalocsai táncok

A szombathelyi Ungaresca Táncegyüttest 1955-ben a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákjai alapították Nagy Árpád tanár kezdeményezésére. Első sikerét a nagymúltú középiskolás kulturális fesztiválon, a keszthelyi Helikon Ünnepségen érte el, és már akkor országosan jegyzett együttessé vált. Kiugró szakmai siker volt Pesovár Ernő művészeti munkájának eredménye, aki 1959-1978-ig az együttes művészeti vezetője lett. Az együttes az elmúlt időszak alatt számos országos fesztiválon, versenyen vett részt, és nyert el együttesi, szólótáncos és koreográfusi díjakat.

Európa országai mellett Ázsiában is jártak, több mint 100 alkalommal képviselték a magyar néphagyományt, és mutatták be világszínvonalú produkcióikat. Az idei gálaműsor is  - folytatva a megelőző éveket - óriási sikert aratott a teltházas Művelődési és Sportház közönségének körében.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Táncos:) 2012.12.03. - 18:35
Mér nem lehet a képet letölteni? :OO