Karácsonyi ajándékötletek - Mikroszálat a fa alá

2012.12.21. - 00:10 | Dart

Karácsonyi ajándékötletek - Mikroszálat a fa alá

Optimisták vagyunk, és hisszük, hogy idén is eljön a karácsony. Ha mégse, rajtunk ne múljon: gyorsan összefoglalunk mindent, ami a karácsonyi ajándékozáshoz, díszítéshez köthető. Ahhoz szeretnénk ötleteket adni, hogy a megfelelő, szeretteink számára testhezálló ajándék kerüljön a fa alá.

Néhány éve családunkban egyezség született: mi, felnőttek, nem veszünk egymásnak ajándékokat, csak a gyerekekre koncentrálunk. Az ötletet a sértődéstől tartva, kissé félve vetettük fel, de mindenki részéről a lelkes fogadtatást látva utólag mégiscsak jónak bizonyult. S mert a gyerekek öröme a legfontosabb, így jobban tudunk rájuk koncentrálni.

A felesleges ajándékozásra jó példa egy ismerős nagypapájával történt eset, aki a karácsonyra kapott ajándékot a szenteste zűrzavarában ki sem csomagolta. Felesége bukkant rá 10 hónappal később - rendrakás során - október végén, férje szekrényében. A papának abban az évben nem kellett venni új dolgot, a csomagolással sem kellett időt tölteni. Sőt a papa újra ugyanúgy örült a tavaly egyszer már megkapott zoknicsomagnak.

A zokni ajándéknak korábban talán kissé fantáziátlannak számított, manapság azonban az ajándékozott kedvenc rajzfilm figurájával, vagy humoros felirattal díszített különleges darabok őszinte elismerést válthatnak ki. A néhány éve kapható, pihe-puha tapintású mikroszálas zokniba bújtatni a lábat hideg téli napokon kellemes érzés. A mikroszálból készült textilanyag nagyon puha, kellemes fogású, akár 10-szer vékonyabb is lehet a selyemcérnánál, és akár 100-szor vékonyabb is az emberi hajszálnál. Szerkezetének köszönhetően rendkívül tartós, nedvszívó és rugalmas. Tehát szerettünk nem egy szimpla zoknit kap tőlünk, hanem kényelmet, adó űrtechnológiát megtestesítő használati tárgyat. Néhány éve még aranyárban mérték, 1000 Ft-ba is került egy pár zokni, mára körülbelül felére esett az ára.
De mikroszálból készül takaró (3,500 - 5000,- Ft), különleges kényeztetést nyújtó simogató fürdőköpeny (8-10000,- Ft), és játékmackó is.


Évről-évre újabb és újabb technikai kütyük versengenek a fogyasztók kegyeiért: okostelefon, még okosabb telefon, még szebb, még nagyobb kijelzős telefon. Az új király pedig a tablet, az érintőkijelzős tábla számítógép, ami nélkül nem tudsz meglenni, amit bárhová magaddal cipelhetsz, folyton nyomogathatsz. Ezt sulykolják a filmek, újságok, reklámok, amit aztán 1-2 év múlva dobj ki, és vegyél egy jobbat. ( Mert megérdemli a T. Fogyasztó! )

Én mást javasolnék. Újítsuk fel helyette régi számítógépünket SSD-vel. Az meg mi a túró? Kérdezi a számítástechnikában kevésbé jártas delikvens. Az SSD (Solid State Drive) magyarul szilárdtest-meghajtónak fordítható, de így még senkitől nem hallottam emlegetni. Egyszerűen egy félvezetős memóriát használó adattároló eszköz. A különbség a számítógépekben használt merevlemezekhez képest, hogy sokkal gyorsabb náluk, és mozgó alkatrész híján zajtalan. Viszont drágább, bár egy év alatt csaknem felére csökkent az ára. Egy 60 GB-os kb. 20 ezret, egy 120 GB-os kb. 28 ezret kóstál.

A szuper vékony notebook-okban már ilyen szívek dobognak, ezért olyan meghökkentő sebességűek. A régi számítógépben benne marad minden régi cucc, csak bekerül még pluszban az SSD, amire kell telepíteni az operációs rendszert, és utána nem ismerünk rá régi gépünkre. Beruházás előtt konzultáljunk szaküzlettel, ahol javaslatot adnak konkrét típusra, és be is szerelik a kicsikét.

Ha gépfelújításra nem kívánunk ekkorát beruházni, akkor is érdemes figyelni a jövőben az árakat, mert további árcsökkenés várható. Hasznos ajándék számítógéphasználók számára a nagyobb szabadságot biztosító rádiós egér, hiszen nem igényel folyton mindenhová beakadó vezetéket. 4-5000,- Ft körül már minőségi darabok beszerezhetők.

Azoknak tudunk legtesthezállóbb ajándékkal kedveskedni, akiket legjobban ismerünk. Akiket szeretünk azoktól pedig a leghaszontalanabb ajándékot is nagy örömmel fogadjuk.

Új hozzászólás