Megújult a körmendi vasútállomás

2012.12.19. - 17:15 | vaskarika.hu Fotók: Waldo

Megújult a körmendi vasútállomás

Elkészült a körmendi állomásépület felújítása. Az utazóközönség december 18-án, kedden kora reggeltől vehette birtokba a július közepe óta lezárt létesítményt. A beruházás mintegy 137 millió forintba került.

Az uniós támogatással megvalósult felújítási munkák célja olyan intermodális utascsarnok létrehozása volt, amely egyszerre szolgálja a GYSEV és a Vasi Volán utasait. A munkálatok során a műemléki jellegű, földszinti utastermeket látványosan átalakították: a központi csarnok mostantól közvetlen átjárást biztosít a város és vasút között. Új pénztárcsarnok is létesült modern pénztárakkal, az utazók pedig ismét a sokáig lezárt utasváróban pihenhetnek, ahol a GYSEV ingyenes wifi elérhetőséget is biztosít.


Az épület keleti oldalán modern, új mosdókat épített a vasúttársaság. A most telepített biztonsági kamerarendszernek köszönhetően pedig jelentősen nő az utasok biztonsága.

Az uniós támogatással megvalósult munkák mellett a GYSEV saját költségén rendbe hozta az állomás vasút felőli homlokzatát is, így a patinás épület méltóképpen jeleníti meg Körmend városát az utazók előtt. A GYSEV Zrt. 2013 nyaráig saját üzemeltetésű kávézót is nyit az épületben, ahol az utasok kényelmesen tölthetik el a járatok indulásáig hátralevő perceket.


Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Utas 2023.09.10. - 10:57
A cikket már 11 éve írták. Én csak most nézhettem meg személyesen, utasként és ámultam és bámultam. Minden elismerésem a felújításban résztvevőknek, a fenntartóknak és az állomás minden dolgozójának, mert az épület változatlanul gyönyörű és tiszta. Engem (budapestiként) lenyűgözött. Kiváló ízléssel párosították a régi és modern elemeket (pl. csillárok). Sajnálom, hogy a fényképek közül kimaradt az utaskiszolgáló rész (büfé és környezete), mert úgy modern, hogy nem "harsány", kiválóan illeszkedik a környezetbe. Külön köszönet a patyolat tiszta illemhelyért és a szolid használati díjért.
BLH 2023.09.10. - 13:22
Ahogy írta, 11 éve született a cikk, kolléganőnk akkor fotózta a felújítás utáni állapotot. A cikkben szerepel, "2013 nyaráig saját üzemeltetésű kávézót is nyit az épületben...". 2012-ben, amikor a cikk készült, nehezen tudta volna még megfotózni az utaskiszolgáló részt (büfét és környezetét, vö. a készülő kávézót).... :)