conRAGGAzin 4. - Copy Con koncert a SIC-ben

Képgaléria megtekintése2012.12.24. - 01:30 | vaskarika.hu - Fotók: Rico

conRAGGAzin 4. - Copy Con koncert a SIC-ben

December 22-én, szombaton adta immár szokásosnak mondható, év végi koncertjét Copy Con és a Freedoom Fighterz a SIC-ben. A mostani buli külön apropóját az adta, hogy a nemrég megjelent conRAGGAzin 4. nagylemezt bemutató turné keretében lépett színpadra a zenekar.

Copy Con különlegessége, sikerének titka egyrészt hangjában, mely a jamaikai „nagyokat" (Capleton, Sizzla, Shaggy stb.) idézi, másrészt elgondolkodtató, érthető, mégis prozódiailag hibátlan szövegvilágában, slágeres dalaiban, és nem utolsósorban karizmatikus egyéniségében rejlik. Nem meglepő tehát, hogy a közönség teljes mértékben fogadóképes volt, és együtt nyomták a bandával a szöveget. Az élő koncert varázsa, és a jó hangzás pedig még inkább fokozta a hangulatot.

Az új album limitált digipack kiadásban jelent meg és a ConRAGGAzin 4. címet viseli, ami utalás a kezdetekkor megjelent három albumnyi zenei anyag címére, mely az Interneten terjedve, nyolc-tíz évvel ezelőtt meghozta az országos ismertséget Copy-nak. 


Az album az elmúlt két év alatt készült új dalok mellett olyan bónuszokat is tartalmaz, mind Copy Con egyszemélyes projektje, a Bűnös Alkony, vagy közreműködéseit, közös felvételeit más hazai előadókkal. Az első klip a Nyugi című dalhoz készült.

A reggae hívei szemmel láthatóan itták az új korong „zenei nedűjét". Copy Con december 22-én elhozta Szombathelyre, a Savaria Ifjúsági Centrumba Jamaikát, de az új albumdalai, valamint a régi slágerek segítségével Magyarországról is hiteles képet kaphattak a résztvevők.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás