Öt éves a Cromwell Ifjúsági Színtársulat - sajtótájékoztató az ünnepi évadról az Art Caféban

2009.02.25. - 16:15 | Büki László 'Harlequin'

Öt éves a Cromwell Ifjúsági Színtársulat - sajtótájékoztató az ünnepi évadról az Art Caféban

Különleges premierrel ünnepli ötéves megalakulását a Cromwell Ifjúsági Színtársulat. Az egyesület vezetői az Art Cafe különtermében tartott sajtótájékoztatón ismertették az ünnepi évad műsorát: eszerint a rendhagyó premier mellett a magyar kabaré klasszikus jeleneteiből, krimi komédiából, valamint számos meglepetésből fog állni az idei repertoár!

Mára a megye meghatározó amatőr színjátszó csoportjává nőtte ki magát a Cromwell Ifjúsági Színtársulat. Az eddigi öt év alatt 12 premiert és közel 100 előadást tartottak, valamennyit szinte teltházzal.

Hyppolyt, Oscar, Magyar kabaré és krimi komédia az idei repertoáron

A születésnapi előadássorozat március 13-án, egy igazán különleges premierrel kezdődik. A Hyppolyt a lakáj című darab számos érdekességet rejt magában: egyrészt, Schneider Mátyásról a Schneider família fejéről a darab folyamán kiderül, hogy ő annak a Schneidernek a fia akit az eredeti produkcióban Kabos Gyula alakított, másrészt a Cromwellre az a jellemző, hogy általában prózai produkciókat visz színre. Nos, a születésnapi előadás ebben is más lesz, ugyanis több zenés betét is színesíteni fogja. Az előadás során felcsendülnek majd a közismert, klasszikus "Hyppolyt Dalok", természetesen élőben, zongorakísérettel. A produkcióban közreműködnek a város által jól ismert vendégművészek: a Rimányi Táncstúdió, Horváth Andrea énekesnő, és Kondor Tamás zenész. Hogy az este valóban születésnapi legyen, arról élőzenével és tűzijátékkal fog kedveskedni közönségének a társulat.

Horváth Soma és Csukovits Balázs - a társulat vezetői ismertették az ünnepi évad előadásait

Áprilisban újra akcióba lendülnek a chicagói gengszterek: ismét előadásra kerül a már ismert Oscar. Az előadás érdekessége az lesz, hogy közelebb hozzák a közönséget a játéktérhez, mivel a színpadon kerül kialakításra a nézőtér, így innen mindenegyes arcrezdülést látni fog a közönség.

Júniusban a Magyar kabaré kerül reflektorfénybe. A több jelenetből álló darabban olyan klasszikus kabarék kapnak helyet, mint például a Bodrogi Gyulával híressé vált Óvszeres, vagy a Körmendi János - Gálvölgyi János-féle Optikus című jelenetek.

Az évad augusztusban, egy krimi komédiával ér véget. A produkció forgatókönyvét egy szombathelyi amatőrfilmes stúdió két tehetséges fiatalja írja.

"Cromwellért-díj" és werkfilm - igazi gálát kerekít a társulat a premieren

Egy évvel ezelőtt úgy döntött az egyesület elnöksége, hogy megalapítja a "Cromwellért-díjat". Ezt a díjat a 2004-2009 közti időszakban végzett munkáért fogja a Hyppolyt-premier után megkapni két olyan személy, akik nem tagjai a társulatnak, de jelentős szerepük van a sikerben.

A premierelőadás előtt kerül levetítésre a társulatról az a werkfilm is, amiben kiderül, hogyan épül fel egy produkció, és olyan személyeket is megismerhet benne a közönség, akik nem a társulat tagjai, de a háttérben ténykedve rengeteget dolgoznak a Cromwellért. A premiert övező gála díszvendége Feiszt György tanácsnok lesz.

Horváth Somával tavaly, az Oscar premierje előtt készítettünk interjút, mely itt olvasható!

Sajtóanyag

Hogy a születésnap ne csak nekünk, hanem Szombathelynek is ünnep legyen!

Társulatunk 2004. május 28-án, az akkor ifjúsági megyenapon alakult azzal a céllal, hogy Szombathelyen és Vas megyében ifjúsági színházkultúrát teremtsen. Az év őszén fogadott be minket a Gyermekek Háza, ahol azóta is próbálunk, sőt az első előadásainkat is ott mutattuk be.

2006-ban fordulópont elé érkeztünk, hiszen kinőttük próbahelyünket, így a Meleg helyzetet már az MMIK-ban mutattuk be. A két idősödő homoszexuális férfi mindennapjait bemutató előadás nem várt közönségsikert aratott: még a lépcsőn is ültek emberek.

2007-ben három új produkcióval, a Dilinyósok vacsorájával, a Kávéházi beszélgetésekkel és a Parlament Don Juanja -val rukkoltunk elő. Tavaly augusztusban a világhírű Oscar című filmet dolgoztuk fel.

Köszönettel tartozunk közönségünknek azért, hogy szinte valamennyi előadásunkat telt ház előtt játszhattuk. Így sikerült elérnünk, hogy a Cromwell Ifjúsági Színtársulat mára Szombathely és Vas megye egyik legmeghatározóbb amatőr csoportjává vált.

Reméljük, hogy jubileumi előadássorozatunkkal kellőképpen meg tudjuk köszönni támogatóinknak és közönségünknek azt, hogy már fél évtizede segítenek minket.

Ünnepeljenek velünk!

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

pipo 2009.02.26. - 11:59
Ott leszünk!!! :D