Zenei csemegék az év elejére - Belmondo, Budapest Bár, Nemjuci, Ismerős Arcok (frissítve)

2013.02.07. - 00:30 | vaskarika.hu

Zenei csemegék az év elejére - Belmondo, Budapest Bár, Nemjuci, Ismerős Arcok (frissítve)

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2013.01.13 - 02.08.

Az év eleje a bálok és a farsang időszaka, így talán érthető, hogy visszafogott ilyenkor a zenei felhozatal. Csemegéznivaló azért most is akad folyamatosan bővülő zenei ajánlónkban!

Február 8., péntek

21:00 - Magház Kultúrkocsma

BELMONDO - Valentin helyett Vazelin

Február 7-8-9-én az ország három nagyvárosában (Szeged, Szombathely, Budapest) sikamlós elektro-akusztikus koncertekkel, kortárs irodalmi gondolatokkal (az alkalomhoz illő, kimeríthetetlen női-férfi kapcsolat témában), emlékezéssel a Beatlesre (épp 50 éve jelent meg első nagylemezük) és különleges vendégekkel örvendezteti meg kedvelőit a Belmondo zenekar.

A műsor első felében az 50 éve megjelent első Beatles album kapcsán a világ legnépszerűbb zenekarára is emlékeznek néhány dal erejéig. Az akusztikus gitár mellett Fekete János „Jammal" kísér beatbox-szal. A szombathelyi koncert különlegessége még, hogy kortárs prózai stílusban Czutor Zoltán a koncert dalai között osztja meg néhány perces provokatív gondolatait a női-férfi létezés kifürkészhetetlenségéről. Az est másik felében pedig Belmondo dalok (több ritkán hallott is) szólalnak meg akusztikus, vagy éppen a megszokottól eltérő hangszerelésben.

belépő: 1300 Ft
elővételben: 1000 Ft

18:00 - Sárvár Tinódi Gimnázium

STG FARSANG 2013 @ GLOWSTICK

ZENE:

warm up: TCS
line up: SOSI
[extra sound & visualtechnic]

BELÉPŐ:
tinódisoknak: 400Ft
külsősöknek: 600Ft
[A helyszínen belépőjegy vásárlásra NINCS lehetőség, csak elővételben mindenki részére!!!]


  • JELMEZ:
    A legjobb jelmezben érkező vendég jutalma 5000HUF
  • AJÁNDÉK:
    Minden belépő mellé világító karperecet adunk
  • EXTRA AJÁNDÉK:
    Az eseményhez csatlakozók között csütörtök(02.07.) este 3db INGYEN BELÉPŐ-t sorsolunk ki videófelvétellel hitelesítve, amit megosztunk veletek is! A nyertesek péntek este a bejáratnál visszakapják előre befizetett belépőjegyük árát!-> CSATLAKOZZ TE IS!!!
  • ÚJDONSÁG:
    A party teljes egészét élőben közvetítjük broadcast csatornánkon!
    www.facebook.com/tinodiradio/app_234182403378973Mindenki hozhatja ismerőseit, DE előre felíratásuk és belépődíj fizetésük KÖTELEZŐ az osztályok DÖK képviselőinél feb 6-ig!

A szokásokhoz híven idén is megrendezésre kerül "glowstick on the wrist" formájában a farsangi buli

Ruhatár és büfé a helyszínen

Az esemény itt található a FACEBOOK -on.

19:00 - MMIK Színházterem

Louis Armstrong Show

Louis Armstrong Show Dervalics Róberttel és Vastag Tamással és swing zenekarukkal. Vidám zenés időutazás a 20-as, 30-as évek Amerikájának swing korszakába. Közreműködik Németh Kyra jazz énekesnő.

Belépőjegy: 2000 Ft

19:30 - Bartók Terem

"Klasszikusok könnyedén" - a Savaria Szimfonikus Zenekar farsangi hangversenye

Számtalan rendhagyó, vidám mű születetett klasszikus zeneszerzőktől, amelyek a komoly hangversenyek repertoárjából teljes mértékben „kilógnak". Ezekből válogattunk össze néhányat a hosszú évek után ismét megrendezésre kerülő farsangi koncertünkre.

Friedrich Gulda 1982-ben komponált csellóversenye minden bizonnyal sok-sok mosolyt csal majd a közönség arcára. A mű magyarországi ősbemutatóját 2003-ban Mérei Tamás játszotta, aki most Szombathelyen is előadja a kizárólag fúvószenekari, big band-es kísérettel íródott virtuóz versenyművet, amelyben még a szólóhangszer is erősítve, hangosítással szólal meg.

Szintén ritkábban hallható Leonard Bernstein Candide-nyitánya, pedig a tipikusan laza, amerikai, bernsteini életérzést sugárzó mű már a ritmikájával is magával ragadja a hallgatót.

George Gershwin Kék rapszódiája a séi Kiss Márton előadásában várakozásunk szerint tovább fogja növelni a farsangi hangverseny legismertebb darabjainak népszerűségét.

Műsor:
Britten-Rossini: Matinées musicales Op. 24.
Gershwin: Kék rapszódia / Rhapsody in Blue /
Gulda: Csellóverseny
Bernstein: Candide-nyitány

Közreműködnek:

Mérei Tamás - cselló
Kiss Márton - zongora

Vezényel: Robert Houlihan

Savaria Szimfonikus Zenekar

Jegyár: 2.800.- Ft
Jegyek kaphatók a Bartók Terem jegyirodájában (9700 Szombathely, II. Rákóczi F. u. 3., 94/314-472), valamint a www.jegy.hu és a www.sso.hu internetes oldalakon.

Február 9., szombat

20:00 - Magház KultúrKocsma

Esti Kornél koncert

"Az általunk képviselt zenei világot nem könnyű behatárolni, keverednek benne a 60-as évek beatkorszakának, az utóbbi időben feltörekvő indie-grunge szcénának, és a „magyar alterrock iskolának" az elemei, de célunk minél egyedibb és csak ránk jellemző dolgokat létrehozni."

"Az együttest még 2006-ban alapították öten, egyszerű mezőtúri gimi-bandaként indultak, és máig az eredeti felállásban maradtak. 2009-ben már olyanokkal koncerteztek, mint a PUF, Kiscsillag, vagy a HS7, és sorra járták a nyári fesztiválokat is, novemberben pedig kijött az első lemezük, az Egytől egyig a Megadó Kiadó (Lovasi András) gondozásában.
Bizonyára nagy megtiszteltetés volt számukra, hogy 2010-ben előzenekarként játszattak a Kispál és borz búcsúkoncertjén, a Sziget nagyszínpadán, a következő évben pedig a Petőfi rádió felkérte őket egy akusztikus felvételhez az MR2 Akusztik projekt keretében. Szaladt a szekér, kijött a második lemez, a Boldogság, te kurva, ami már sokkal kiforrottabbra sikerült. Az első albumhoz képest kevésbé, de azért még egy kicsit mindig modoros, van benne egyfajta furcsa irodalmiasság, de mindenképpen változatos, dinamikus."


Február 13. szerda

19.00 - AGORA - Művelődési és Sportház

BUDAPEST BÁR koncert

Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, a XX. század első felének bárzenéjével, filmdalaival és slágereivel - mindez igazi, mai élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár - kiváló muzsikusokkal és fantasztikus egyéniségű előadókkal.

Belépőjegyek ára: 3700 Ft, 2700 Ft, 2200 Ft

Elővétel: AGORA - Jegyiroda (Szombathely, Belsikátor 1.,Tel.: 94/511-266, E-mail: jegyiroda@agora-savaria.hu)

Február 15., péntek

20:00 - Végállomás Klub

Nemjuci koncert

Az 5 éves Nemjuci 2013 februárban országos turnéra indul!

Kedvenc klubjaik mellett olyan állomásokat is érintenek, ahol eddig még élőben nem tapasztalhatta a közönség mindazt a magával söprő energiát, 100%-os odaadást és nem utolsó sorban Juci elképesztő vonzerejét, amitől a banda ritka csemegének számít a magyar zenei palettán.

A zenekar ideológiája, ami a környezetvédelem, a tudatos vásárlás és az újrafelhasználás, olyan különleges hozzávalókkal ízesíti a bandát, mint például a hulladékból készült tokba rejtett második nagylemez, a Nemjuci Turi, - Juci által turkált ruhák, apró Nemjuci logóval vagy a még ennél is elragadóbb Nemruci butik a főváros szívében.

Gyere és ünnepelj a zenekarral, győződj meg a saját szemeddel és füleddel arról, hogy ez bizony Nemcsalás, Nemámítás, Nemjuci!

A Nemjuci vendégei: Siren Call, Grunge Electric, Fidibus

Beugró: 1.000.- Ft

Február 16., szombat

21:00 - Magház KultúrKocsma

Stone Desert koncert

20:00 - Pannónia Étterem

Mokka bál

A 60-70-80-as évek emészthető, dallamos rockzenéjére számíthatnak azok, akik eljönnek február 16-án a szombathelyi Pannónia étterembe, ahol az egykor népszerű rendezvényt, a Mokka bált rendezik meg újra. Igazi, minden ízében retro hangulatra számíthatnak az érdeklődők.Program:

Részletek...

 

AGORA - Művelődési és Sportház

Vastag Csaba fellépése a Valentin Bálon

Február 22., péntek

19:00 - Körmend

Ismerős Arcok koncert


20:00 - Agora Pincegaléria - Szhely, Belsikátor 1 - Jam Music Club

Jam Session Vol. 5. - Interaktív Vas Megyei zenész találkozó

20h dobos verseny
21h Guliver utazásai kiskoncert
22h Horváth Tibor ( Blues Jam ) és barátai, Jam Session
23h ig JAM SESSION.

És kiváló vendéglátás is vár....
Belépés díjtalan


Már lezajlott koncertek:

Január 5., szombat

17:00 - Városi Sportcsarnok, Körmend


17:00 - Tinódi Gimnázium, Sárvár

A Sárvári Koncertfúvószenekar 2012. január 5-én, szombaton 17 órai kezdettel rendezi meg 40. Újévi koncertjét a Tinódi Gimnáziumban.

A zenei program felöleli a koncertfúvós irodalom valamennyi műfaját. A romantikus Verdi operanyitánytól Johann Strauss könnyed művein át, Kodály Zoltán és Hidas Frigyes népzenei feldolgozásain keresztül napjaink könnyűzenéjéig.

Így többek között a James Bond filmek főcímdalaiból készült válogatás, valamint a Hungária együttes örökzöld dallamai is felcsendülnek. A műsorból nem hiányoznak az eredeti koncertindulók sem.

A négy évtizedes múltra visszatekintő rendezvény ezúttal is kellemes és tartalmas szórakozást ígér az igényes fúvószenekari muzsikát kedvelők számára.

A Sárvári Koncertfúvószenekart Szélesi Attila karnagy vezényli.

Január 12., szombat

21:00 - Magház KultúrKocsma

Amatőr muzsikusok estje

Szőke Kriszti
Karika
Kockacukor

belépti 300 Ft

Január 13. vasárnap

19.00 - AGORA - MSH nagyterem

Az operett csillagok éjszakája

Újévi fergeteges operett gála az operett csillagaival

A tavalyi óriási sikerre való tekintettel 2013. január 13.-án mutatja be vadonatúj operett gáláját a Szombathelyen is nagy sikernek örvendő HungarOperett.

A műsor sztárvendége: Oszvald Marika, aki ezen az estén különleges szerepben lesz látható.

A bécsi újévi koncertek hangulatát megjelenítő igazi 2 felvonásos magyaros operett show-ban közreműködnek a HungarOperett szólistái, tánckara, és nagy zenekara

Vadonatúj műsor, vadonatúj látványvilág. Közel 300 gyönyörű jelmez.

Belépőjegyek ára: 2900 Ft, 3500 Ft, 4500 Ft

Elővétel: AGORA - Jegyiroda (Szombathely, Belsikátor 1.,Tel.: 94/511-266, E-mail: jegyiroda@agora-savaria.hu)


Január 18., péntek

Újra Soulution!

belépti: 500 Ft

Január 19., szombat

20:00 - Végállomás Klub

PICSA - Zsibbadás - Kinek beszélsz te koncert

Beugró: 1.200.- Ft

PICSA
https://www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok
www.hetkoznapicsalodasok.hu

Kinek beszélsz te
https://www.facebook.com/Kinekbeszelszte

https://www.facebook.com/klub.vegallomas

19:30 - Malom Söröző

Blues Jam koncert


Január 25., péntek

20:00 - 23:00 - Agora - Picegaléria Szombathely, Belsikátor

Jam Session vol. 4

Program:
20h Gitárszóló verseny
21h Jam Session helyi zenészekkel
22h Mississipi Moon kiskoncert és Jam session

19:17 - Magház KultúrKocsma

"Rémes Kiállítás" - Franken Vivien kiállítása + Varga Richárd egyszálgitár estje

Január 26. szombat

20:30 - Magház KultúrKocsma

Violet Eye
Tom Kondor Band
Dj LLKRNDSZ ( Artical Session)

belépti: 500 Ft

21:00 - Végállomás Klub

Rolls Frakció koncert

A 80-as évek elejének meghatározó rockbandája, a Rolls Frakció érkezik a Végállomásba.

„Állva pisilek és ülve kakálok, mégis úgy érzem, hogy tisztesség dolgában elég szarul állok". A fenti idézet a Rolls Frakció "Fejezetek egy iskolásgyermek naplójából" című dalából származik, és amikor elhangzott a Magyar Televízióban, akkora botrányt okozott az elmúlt rendszer nagyjai körében, hogy azonnal betiltották a nagyon népszerű "Egymillió fontos hangjegy" című műsort. A Rolls 1979-ben bukkant fel először, amikor nagy sikert aratott a Közgáz Egyetem "Rockreflektor" című koncertjén, majd a D.Nagy Lajos és Trunkos András fémjelezte társaság a legnépszerűbb bandák sorába emelkedett. A folyamatos balhék miatt csak egy stúdióalbum és egy koncertfelvétel őrzi a zenekar munkásságát. 2009-ben egy koncertre összeállt a csapat, a Diesel klubban adtak zsúfolt házas koncertet. 2011 az új Rolls Frakció megalakulásának éve, amelyben régi és új tagok elevenítik fel a mai kor igényeinek megfelelő hangzásban a legendás dalokat.

A jelenlegi tagok:

Nádudvari Lajos - dob
Losonczy Pál - billentyűs hangszerek
Gabrieli Richárd - ének
Gönci György - basszusgitár
Nusser Ernő - gitár
Héri Attila - dob

Kapunyitás este 8-kor, a belépő 1500.- Ft.

www.rollsfarkcio.com

https://www.facebook.com/rollsfrakcio1


20.00-06.00 - AGORA -Művelődési és Sportház

Winterground Fesztivál

Elektronikus Zenei Fesztivál rengeteg DJ-vel!

Belépőjegyek ára: 3000 Ft (jan. 13-ig), 3500 Ft (jan. 25-ig), 4000 Ft/ 15 Euro (helyszínen)
A rendezvény másnapján (29-én hajnalban) 05.00 órától csak az afterpartyra 2000 Ft.
Minden megváltott belépőjegy érvényes az afterpartyra is!

Január 28., hétfő

MMIK Színházterem

Berkes Gabriella és a Vukán György trió - Musical a jazz érintésével Vendég: Berkes Olivér

A Voice TV műsor családi párja egy színpadon!

Berkes Gabriella - ének
Vukán György - zongora és a ClassArt: Balázs Elemér - dob, Lakatos Pecek Krisztián - bőgő
Vendég: Berkes Olivér - ének, Nagy Józsi - zongora

Egy gyönyörű hang, egy elbűvölő nő és egy világhírű jazz zenész, zongoravirtuóz, zeneszerző: Berkes Gabriella és Vukán György. Az ő közös álmuk vált valóra a "Once upon a Dream" albumon és így a dalokat bemutató esteken.
Az aranylemezes énekesnő gazdag pályafutása során a leghíresebb musicalek címszerepeit énekelhette el telt házas előadásokon. A nagysikerű Best of Musical c. albumon magyar nyelven énekelt, ezúttal pedig angolul adja elő az Evita, a Jekyll & Hyde, a Dick Tracy, a West Side Story és a többi örökzöld zenés színdarab legismertebb dalait.
Igazi meglepetéseket tartogatnak az albumhoz készült bónusz felvételek:
a "Song for Her" -t maga Vukán György írta az énekesnőhöz, Gabriella zeneakadémiai tanulmányai alatt.
A "Prayer" című dalban pedig a művésznő a fiával énekel duettet. Berkes Olivérről minden bizonnyal fogunk még hallani a zene világából...
A Once upon a Dream balzsam a léleknek és varázslatos este a vendégeknek, közreműködőnek egyaránt.

Február 1., péntek

20:00 - Körmendi Kulturális Központ nagyterme

Ganxsta Zolee és a Kartel

A "majd megmondom nektek a tutit" fenegyerek és csapata most először érkezik a vasi kisvárosba, ahol szédületes másfél órás koncerttel várja rajongóit és mindazokat, akik kedvelik a kicsit "extrább" hangvételt. Február 1-én, pénteken a Körmendi Kulturális Központ nagytermében mondogatnak oda 22 órás kezdéssel, előttük a helyi Soulwave hangol rá a koncertre.
Kapunyitás 19-kor, kezdés 20.00-kor!

Belépő: 1500 Ft


20:30 - Magház KultúrKocsma

Zselenszky Tamás unplugged estje

belépő: 400 Ft


Új hozzászólás