Dzsungelláz ellen C-Vitamin - Mystery Gang koncert a Végállomásban

Képgaléria megtekintése2009.03.01. - 11:00 | Dancspista - Fotók: Bonyhádi Zoltán

Dzsungelláz ellen C-Vitamin -  Mystery Gang koncert a Végállomásban

Élesített nagybőgő, „nagypofájú” öblös szólógitár, visszaváltható és utánatölthető dobszifonok. Ez a három hangszer jellemezte a péntek este „Endhouse-rock” hangulatát. Hotdog is kapható volt, természetesen 50-es évek beli. „Figyelem, figyelem! Szolgálati közlemény. Egy 6000 köbcentis, 325 lóerős Cadillac Eldorado Biarritz bicikli áll a bejáratnál, a tulajdonost kérjük az ajtóhoz!”

Péntek este folyamán a Végállomásba szólt küldetésünk, aminek veszélyességét az is nagymértékben fokozta, hogy a klub hátsó része mögött a nagy semmi terült szét, tehát nevéhez méltóan tényleg elérkeztünk a világ végére. Illetve nem szabad elmenni, inkább bele kell ülni az egyes asztalok mellett lestabilizált régi Ikarus buszülésekbe, amiben a helyhez szorosan hozzátartozó bódító folyadékok elfogyasztása közben jól éreztük magunkat, nagy eséllyel számítva arra a felszólításra, miszerint „jegyeket, bérleteket". Ettől függetlenül a misztikus banda atomisztikus koncertestet produkált. Kezdte mindezt azzal, hogy a Stroncium 90- es izotóp felezési idejének megfelelően kezdte el lábzabolázását. Vagyis a meghirdetett kezdési időponthoz képest körülbelül 12 évvel később. A fennmaradó felesleges szabadidőnk alatt mi sem voltunk restek. Jómagam elvégeztem két egyetemet, míg fotós kollégám kiadott 3 fotóalbumot, ez időszak alatti alvási, evési és jobbra nézési élményeinek vizuális dokumentálása céljából.

Eladó egy Mystery Gang típusú jukebox...

Az együttes is legalább ennyire sugárzott, de leginkább középhullámon, kinyilvánítva azt a kiáltványt, miszerint a rongyláb - és zseléminisztérium mostantól kezdve teljes hangerővel megemeli ritmustámogatását a lélek- és közérzet-élénkítőre szorulók számára. Az a körülbelül félháznyi közönség teljes mértékben örömmel vette ezt, és meg sem várva a teljes a másfél órás közleményt végét, akkora szelet vetett a táncparketten, ami egy átlagos magyar háztartás 1 éves szendvicssütő működtetését simán fedezte volna.

Rockabilly zenekarhoz jampi menedzser dukál, aki bőszen fotózva az együttest, a következő hirdetést szögezte fel az energiáit a flaszternek, illetve a többieknek átadó emberek hátára, kezére, lábára, fülére, orrára, stb :

Eladó egy Mystery Gang típusú jukebox, profi hangberendezéssel, angol nyelvű szövegtárral, eredeti 50-es évekbeli amerikai fémdobozban. A szett tartalmaz utángyártott Egri Péter papírmasé figurákat, Tamási László dob és habverőket, valamint egy Singer vagy Paszinger Tamás varrógépet, ami nagybőgőként is használható.


Az együttes mindhárom, eddig megjelent albumáról tekerte ránk rockafonal-alapanyagait például a Woodoo Dollból, a Here Come The Jungle People-ből, vagy a legújabb szerzeményből, a Gang Up-ból szőve, amit csak nagy erőfeszítések árán, táncnak látszó mozdulatokkal tudtunk magunkról lefejteni.

Az est folyamán Singer vállalta magára bőgőVespucci szerepét, aki basszusvitorlása fedélzetén felfedezte a rockabilly újvilágot. Nem sokkal előtte pedig Egri Peti nézett ki a portája előtti domboldalra, de az ott fűnyírózó tehenek helyett csak táncoló, és sört legelő embereket látott az ablakán kinézve...

Megszakítjuk koncerttudósításunkat, hogy hírt annak az új és minden eddiginél veszélyesebb kór felbukkanásáról, ami a zakatoló hétköznapok miatt lezüllesztett lábunk és lelkünk felszabadítása érdekében szívódik fel szervezetünkben.

A vírus teljes menetfelszerelésben éppen Budapest felé robog. A betegség összetevői a következők:

Név: Egri Péter

Magasság: kb.180-185 cm. Átlagos testalkat, rövidre nyírt, elől felzselézett fekete haj. Különös ismertetőjele: Átlagosan televarrt kéz. Vigyázat! Gitárja van, veszélyes. Semmilyen körülmények között ne próbálják meg elhallgattatni.

Előfordulási helyei lehetnek: kisebb klubok, nagyobb fesztiválok illetve az Amazonas dzsungeleinek gitárindáin való száguldozás.

 

 

 

 




Név: Singer (Paszinger Zoltán)

Kb. 65-70 cm magas. Átlagos állványú és motorú. Megtévesztő lehet a motoros változat, annak nagyobb hengerátmérője miatt. Különös ismertetőjele: Bőgőhúrokat varr össze és penget szakadatlan. Természetesen veszélyes. Őt se próbálják meg elhallgattatni, ismételjük semmilyen körülmények között.

Előfordulási helyei lehetnek: nagy varróüzemek alkalmazottainak keze ügyében, valamint kisebb klubokban Egri Pétertől jobbra, nagyobb fesztiválokon Egri Pétertől jobbra. Illetve az Amazonas dzsungelének gitárindáin száguldozó Egri Pétertől jobbra.



 





Név: Tamási László

Kb. 185-190 cm magas. Átlagos dob- és habverő. Megtévesztő lehet az ipari dagasztók keverőlapátjának mérete alapján. Különös ismertetőjele: rockabilly piskótatészták felkeverése és megsütése. Különösen veszélyes. Semmilyen körülmények között nem mossák el a verőalkalmatosságait és dobnak látszó dagasztóteknőjét.

Előfordulási lehetőségek: Pékségekben, cukrászdákban, és az Amazonas dzsungelének gitárindához bőgőhúrokat öltő, két fent említett személy ebédszünetében.


Miután a fertőzés tömegesen kiszárította a közönséget, a legtöbben folyadékpótlás szándékától vezérelve támadást indítottak az italpultban hősként helytálló személyzet ellen, akik a legésszerűbb megoldáshoz folyamodva, sörösüvegeket és poharakat szórtak az ádáz ellenség szájába. Azok aztán nem sokkal később fel is adták a küzdelmet és imbolyogva széledtek szét a pusztában.

A est végén lehetőség nyílt a koncertterem mellett a „punk, a rock és egyéb koncertek után, erős részegséget és elviselhetetlen másnaposságot elszenvedő hősök" tiszteletéből felfestett, hatalmas villázó kéz előtt leróni a tiszteletünket. Természetesen úgy, hogy a bólétól minél előbb ne bírjunk magunkkal.

Mindenesetre a hangulat kellő alaphangot biztosított a szombat esti, mozis rockabilly zakatolásnak.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás