A Dal: A botfülű szavazóbázis műsora – 2. rész

2013.02.10. - 16:15 | Orsó - Fotók: MTI fotó

A Dal: A botfülű szavazóbázis műsora – 2. rész

Egy kis késéssel ugyan, de közkinccsé tesszük e heti elmélkedésünket a köztévé dalválasztó műsorának aktuális epizódjáról. A műsort felvételről néztük, így viszont abban a csodálatos élményben lehetett részünk, hogy átugorhattuk az érdektelen részeket. Az előző résznél megismert stílusú, kissé unalmasan, különösebb csúcspontok és katarzisok nélkül lezajlott adás végére egy dolog derült ki biztosan: az a néző, aki itt szavaz, az nem hall.

Az első megjegyzendő Novodomszky Éva ruhája, ami sajnos - a múlt adással ellentétben - nem sokat mutat, csak a lábakat, de azt is csak megfelelő kameraállás esetén, így azért még ingerszegényebb a stúdió látványvilága. Javasolnánk továbbá, hogy mától a csokornyakkendő másik hivatalos elnevezése „csiszárnyakkendő" legyen.

A dalok a már ismert, többé-kevésbé nyögvenyelős felvezetőkkel indulnak, bár mostanra, úgy tűnik, a szerkesztők is rájöttek, hogy érdemesebb kihagyni a súgógépet. Gáspár Lacinak amúgy műanyagfejestül (Plastikhead) azért még kijutott belőle, de végülis a dal a lényeg, nem a beharangozó. Gáspár Laci hangja (családfájának és rokonságának megfelelően) egyáltalán nem rossz, bár távolról sem elég ebben a produkcióban. Eurovízó-konform, oda való, látványos, amúgy meg középszar. Ismét felvetnénk a kérdést: tényleg kell egy dalszövegbe, hogy „e-e-e-e-e"? A zsűri persze dicsér, de azért 10 pontot adni erre a dalra véleményünk szerint túlzás. Rákay „Ősmagyarnevű" Philip pontozásra használt hiperkütyüje rögtön az első dalnál elromlott, hogy egy jól bevált szlogennel éljünk: megalol.

Odett következik, akiről rengeteg mindent lehetne írni, mert nagyon érdekes figura, és nem mindig tudjuk hova tenni. Kedves felvezetés után egy szép, elegáns fiatal lányt látunk, izgalmas hangszínnel, azonban magyartalan hangsúlyokkal, és kissé alulintonált énekléssel. Egy kicsit amolyan „kisszobás" előadás volt ez, ami egy színpadra kevés. Kár érte, mert a Hang ígérete benne van a lányban, de eddig még nemigen teljesült be ez az ígéret. Pedig Vesztőhely című számát pont szeretjük, (https://www.youtube.com/watch?v=P1kQv51sAbY) bár a Hanyatt-tól herótunk van... Szóval nem lehet azért mellette olyan könnyen elmenni.

Szabó Ádám egy harmonika mögött próbálja nekünk tanácsolni, hogy sose adjuk fel. A színpadkép itt nagyon jó lenne, ha nem lenne túl sok; sajnos ez így zsúfolt, nagyon mozgalmas, amivel eleve elvonják a figyelmet Ádámról. A dal maga elég klisés, viszont az énekes hangja nagyon jó lenne, ha tudna énekelni a hangszertől. Így azonban két szék közt a padlón találja magát, mert sem egyikre, sem a másikra nem lehet teljesen jól összpontosítani. Szívesebben látnánk hangszer nélkül, esetleg egy szóló erejéig megcsillantva a hangszertudást, egyébként meg énekesként, mert van benne erő. Rakonczai Viktor egyetért velünk ebben. Alapvetően emellett más bajunk nem lenne a dallal, ehhez képest Rúzsa Magdi és Walkó Csaba is alaposan lepontozza.


Kállay-Saunders András, Polgár Odett, Gáspár Laci Tóth Zoltánnal és Vékony Zoltánnal a Plastikhead Feat tagjaival , ByeAlex, Vastag Tamás és JanicsáK Veca (b-j), a Magyar Televízió A Dal című műsora második elődöntőjének továbbjutói az M1 stúdiójában 2013. február 9-én. A műsorsorozat győztese képviselheti Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. MTI Fotó: Gálos Mihály Samu

Völgyesi Gabi, akinek kellemes, különleges hangját úgy is képesek vagyunk szeretni, hogy esetleg magukat a dalokat nem, jó értelemben lep meg minket. Gyönyörű, érdekes, nincs túlmozogva a dal, mégis betöltik a színpadot a hölgyek (Gabi és a vokálosok). Nyugalmat sugárzó produkció, eddig a legjobb előadás. Fülbemászó, nálunk működik. Őt továbbjuttatnánk. A zsűri agyonvissza dicséri, majd eszméletlenül lepontozza, hát ez nagyon furcsa.

Éliás Gyula neve különféle tehetségkutatók énektanáraként bukkanhatott fel (több szériányi Megasztár, Csillag születik és X-faktor fűződik hozzá), de azért érdemes tudni, hogy jazz-ének szakon végzett a Zeneakadémián, és Magyarországon gyakorlatilag az összes neves zenekarban közreműködött már (Stúdió 11, Budapest Jazz Orchestra, Jazzpression, Földvári Gergő, Gáspár Laci, Váci Eszter, Frank Zappa emlékzenekar, Takács Tamás, Fekete Jenő, Somló Tamás, Charlie, Rúzsa Magdi, Tóth Vera, Varga Viktor, McDc stb.). Őszintének ható felvezetője után olyan színvonalú produkciót nyújt, amire felkapjuk a fejünket. A dalban ugyan nyomokban némi mulatós beütést vélünk felfedezni, de nincs ezzel gond, elvégre szórakoztató műsorról van szó. Egy másik korszakot idéző előadó, a táncdalfesztiválon biztosan nyerne (Csiszár Jenő is épp ezt a kifejezést használja: klasszikus táncdal). Szó nélkül kiengednénk az Eurovízóra.

Rami, a kis szőke lányka Puzzle című produkciójáról túl sok mindent nem tudunk mondani. Nagyon jól néz ki a hosszú combú lány, a dal is bejönne, de ez a hang harmatgyenge. Erő kéne bele. Általában ugyan tiszta, de jellegtelen, semmilyen. A végén picit kinyílik, de mégis kevés. A zsűri véleményéből ítélve felvételen jobb lehetett, a műsor után mindenképpen megnézzük. Alaposan lepontozták szegényt, de hát sajnos ez nagyjából ennyit ért.

Vastag Tamással valaki közölhetné, hogy ez már nem az X-faktor, bár az igaz, hogy sok elemben hasonlít... Nem kéne a manír, a kamerába nézős cicafiú-tekintet (hogy egy kicsit plagizáljunk a Voice-ból is). Ez egy közepes musical hatodik betétdala. Éneklés tekintetében nincs különösebb gond vele, a fejhang elsőre mellémegy, másodszorra jobban sikerül. Azért a dalszövegíróval ezúton közölnénk, hogy SOHA nem fejezünk be dalsorokat „hát"-tal meg „már"-ral. Jól összerakott, precíz iparosmunka, nem több. Nem emlékezetes dal.


Gáspár Laci adja elő a Tóth Zoltánnal, Vékony Zoltánnal és Orbán Tamással közösen írt a Szeretet él című szerzeményt a Magyar Televízió A Dal című műsora második elődöntőjének továbbjutói az M1 stúdiójában 2013. február 9-én. A műsorsorozat győztese képviselheti Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon. MTI Fotó: Gálos Mihály Samu

A ByeAlex képviseli a műsorban a korábban már sokat emlegetett „alter"-t. Szimpatikus figurák, amolyan vicces kis manók, de sajnos ezt a szövegfelépítést nem szeretjük (átnyúló sorok, magyartalan hangsúlyok), és lassan törvényben kéne szabályozni, hogy egy dalon belül maximum 47-szer hangozhasson el ugyanaz a szó. (Férjünkkel azon melegében közöljük, hogy az elkövetkezendő egy évben ne hívjon minket „kedvesem"-nek...) Ez a produkció NEM dal, NEM éneklés, ez egy suttogós hangon előadott szövegmondás; az egyetlen éneklésre hasonlító valami a vokálos hölgy kellemes hangja. Ehhez képest az előadást baromira túlértékeli a zsűri, ami előtt értetlenül állunk.

Janicsák Veca szereplését már vártuk, végre egy jó hang, egy kis energia - gondoljuk, és mekkorát csalódunk! Elsőre az az sms ugrik be, amit egy barátnőnk küldött régen, egy fontos fellépés előtt, lámpalázunkat csökkentendő: „Díva vagy, baszod!" Sajnos Veca nem díva, de ő valamiért mégis annak próbál látszani rózsaszín giga-papucsában. Hamisan, rosszul, irritáló hangon énekel. Ez a dal nem is neki való, mondjuk Zsédának simán odaadnánk, ő a mélyebb traktusokban is tisztán énekel. A másik fontos dolog, amit később a zsűri is megfogalmaz: ez a dal nem igazán dal. Zavaros, túl sokféle, egy katyvasz, egy zavar, egy káosz. Fogadjuk el, hogy vannak dalszerzők, és vannak énekesek; sajnos a legritkább esetben találkozik a kettő, így most sem. A szerzeményben az abszolút legjobb a tekerőlant volt.

Kállay Saunders András mindig is érdekes színfolt volt a palettán, úgy külsejét és stílusát, mint énekhangját tekintve. Édes kis éneklés, aranyos, fura dal, de valahogy mégis felfigyel rá az ember. Nem túl sok, nem túl kevés, az az édes kis semmiség, amit szívesen nézegetünk. Jó produkció, picit magyartalan hangsúlyokkal, de nála talán érthető ez a dolog. Itt kéne kezdődnie a verseny színvonalának, és véleményünk szerint ez volt a mai verseny legjobbja. Simán kiengednénk nemzetközi porondra, végre valami, ami nem az eurokonform nagyléptékű, nagyívű őrület. Pár profi hangszeressel és egy kis színnel megbolondítható a világ!

A két „extra" produkció egyike Wolf Kati, aki roppant csinosan, egyetlen gitárral vezeti elő a Celine Dion nevével fémjelzett Because you loved me-t. Belefér, bár kevésnek érezzük, ez pont egy nagyobb ívű, energiájú dal, de Kati szép, és szépen is énekelt. Szente Vajkot, a másik extrát nem kommentáljuk.

A továbbjutók némi macera árán derülnek ki, lévén holtverseny a második helyen, végül Kállay Saunders Andrást, Gáspár Lacit és Odettet juttatja tovább a zsűri, amivel nagyjából egyet is tudunk érteni, de azt már botrányosnak tartjuk, hogy a közönség Vastag Tamást, a ByeAlexet és Janicsák Vecát szavazta a középdöntőbe. Az utóbbi kettő helyett Völgyesi Gabit és Éliás Gyulát láttuk volna szívesen, a ByeAlex szerintünk inkább Bye-Bye Alex, Veca pedig értékelhetetlen dalt hozott. A mindenható közönség ezzel a döntésével újabb tanújelét adta hozzá nem értésének, nem mintha ez bárki számára is újdonság lenne...

Még egy teljes válogatás hátravan, csak bírjuk ki addig valahogy béna zenék nélkül.

A Dal - meghallgattuk a második elődöntő 10 dalát

2013.02.08. - 17:50 | Büki László 'Harlequin' - Fotó: Eurivision Hungary

A Dal - meghallgattuk a második elődöntő 10 dalát

Február 9-én lesz A Dal második elődöntője, melyben 10 előadó szerepel. Meghallgattuk, mivel korbácsolja a közízlést a királyi tévé heteken keresztül, és bevalljuk, meglepődtünk. Popzene fogyasztási szokásainkat Eurovízió-módra konfiguráltuk, aminek a vége az lett, hogy a dalok többségét hype-oltuk. Szubjektív ostorsuhogtatásunk a magyar zenei ugaron.

 

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Pszichosokk 2013.03.05. - 03:40
Én nem értek egyet ezzel az írással sem, tehát még innen is kilógok.
Szerintem az egész zeneipar a tudatmódosításra, mesterséges érzelem megváltoztatásra épül és a célja az emberek lebutítása, egyfajta érzelem átvitel, vagy épp érzelem blokkolás révén.

Szívesen beszélgetnék mélyebben a témáról valakivel, csak nem hiszem, hogy ezt Magyarországon túl sokan látnák.

norbi24eger@gmail.hu
Orsó 2013.03.05. - 11:58
*** 2013.03.05. - 03:40
Nem baj, ha nem értesz egyet, az a lényeg, hogy rendesen, értelmesen, érthetően írod le a véleményed :) Ráadásul egyet is értek veled nagyrészt.
Pszichosokk 2013.03.05. - 22:12
Örülök, hogy egyetértesz velem nagyrészt.
Netán vannak hasonlóan érdekes gondolataid is?
Picit furcsáltam a győztes személyét.
A furcsa az volt, hogy a zsűri nagyon jó pontszámot adott neki, viszont szakmailag nem dicsérték agyon. Vajon előre meg volt rendezve, hogy ő győzzön és a zsűrivel meg volt beszélve, hogy adjanak neki magas pontszámot? Rúzsa Magdiról mi a véleményed Orsó?
Orsó 2013.03.06. - 09:46
***
Hát, ez egy nagyon furcsa helyzet. Én is furcsállottam, hogy agyonvissza dicsérték pl. Cserpes Laurát meg Keresztest, sőt, még a duót is, aztán volt, aki egy nyamvadt pontot se kapott. Akkor meg minek dicsérgették? Alexnél nemigen mondtak semmit, mégis berakták a 4-be. Én nem vagyok nagy összeesküvéselmélet-gyártó, de az azért eléggé gyanús, hogy ugyanaz a kiadója Alexnek, mint a Compact Disco-nak (1 zsűritag), meg mint korábban Rúzsa Magdinak (2 zsűritag)... Nem gondolom különösebben, hogy nagyon mebeszélték előre, hogy na most aztán ennyi meg annyi pont, egyszerűen szerintem annyi időt töltöttek együtt, meg a dalokkal is, hogy ez úgy "kialakult". Nyilván nem fog senki a saját kiadója ellen szavazni, meg fontosak a szakmában a kapcsolatok is, mert Philipet, meg talán Csiszárt kivéve a többiek mind a zenei szakmában dolgoznak, élő karrierrel rendelkeznek, tehát nekik is muszáj ezt úgymond ápolgatni, támogatni.
Pszichosokk 2013.03.07. - 02:58
Engem az dühít a legjobban, hogy más műfajból a tehetségek nem kapnak helyet.

Inkább hallgatok Tkyd, Tibbah, Replika, Hatóságilag TIlos zenekerokat, mert azokban van valóságalap és valóság leközlés.

Pszichosokk 2013.03.07. - 03:05
Különben az embereknek a viselkedési etalon az egy jó rabszolga mintaképe. Ugye ha a világ pénzemberei irányítják a világot, akkor az átlag ember oda akar eljutni és azt a viselkedésmintát veszik fel.

Ezt bemásolom neked. Találó.

"Rutinos létbűnözőkké váltunk mindnyájan, az egész informatika, telekommunikáció, média-háló valójában döbbenetes pusztítást visz véghez. Engedelmes fogyasztó-erő-állatok gigantikus csordáivá teszi az emberi tömegeket, de ennek a kimondását vélemény- és értelmezéshatalmi zárak védik. Rendkívül mulatságosnak tartom, hogy már mindenki tudja, miről van szó, de nem szabad róla beszélni. Mindenki tudja már, hogy a repülőgépen szabadesésben zuhanunk lefelé, és három másodpercünk van hátra, de akkor sem szabad megnyitni a diskurzusteret arról, hogy a repülőgéppel bármilyen probléma van. Egyszerűen tilos. Hogy nézne az ki, ha elkezdenénk erről beszélni, és netán latolgatni, hogy van-e valami halvány esély a túlélésre?! Sajnos önmagunkat fegyverezzük le azzal, hogy engedelmesen elfogadjuk ezt a hamis logikát, így ne is lepődjünk meg a következményeken!

Ha egy közösség tartósan beleszorul a hazugságok rendszerébe, akkor egy fordított kiválasztódás kezdődik el: az elithez tartozók - akik alapesetben a kiválasztottak - erkölcsi és értelmi lezüllése."
Pszichosokk 2013.03.07. - 03:36
http://www.youtube.com/watch?v=nnXaCF0Mkm8
Menekülő Ember (közreműködik Bankos, Tibbah, Phat) - OFFICIAL VIDEO -

Ennek a videónak az introja a legérdekesebb, az első pár másodperc.
Az konkrétan a valóságot mondja el.



Orsó 2013.03.07. - 18:25
Hééé én ide írtam egy hosszú és magvas hozzászólást, de eltűnt :(((
Pszichosokk 2013.03.07. - 19:25
Ne bánkódj!
A moderátorok, cenzúra emberek is a rendszer részei.
A feladatuk az igazság eltüntetése, hogy ne jöhessen létre értelmes, gondolkodni képes közösség.

Ez az E- mail címem: norbi24eger@gmail.hu

A következő hozzászólásban add meg a tiédet is és ott meg tudjuk beszélni!
Pszichosokk 2013.03.07. - 19:34
De ha tévedek és csak simán nem küldte el, már nekem is volt itt olyan, akkor valami más lehet a baj. Meg is jelenítette a hozzászólásod és moderálva lett, vagy csak elküldted és nem nézted meg, hogy tényleg elküldte e? Szokott olyat csinálni, hogy ha hosszút írok és sokáig, akkor nem küldi el nekem sem.
BLH 2013.03.07. - 20:23
Ha moderálva lenne, annak IS nyoma lenne itt.... ráadásul saját kollégánk, tehát ennek azért konvergál a 0-hoz az esélye.. :D Szar a felület, ennyi. Velem is volt ilyen már.
Pszichosokk 2013.03.07. - 20:46
Én otthon vagyok moderálás témában.
Én vagyok az, akitszinte mindenhonnan moderálnak.
Nagyon vissza kell magam fogni, hogy ne moderáljanak.
Ahogy George Orwell írta az embereket arra tanítják, hogy az agyukban legyen egy bizonyos fajta bánstopp, ami meggátolja az eretnek gondolatok kialakulását. De az, hogy mi a bűn és mi nem az, mi a helyes és mi nem az azt nagyon sok minden határozza meg.
A mai társadalomban ezek a dolgok kifordultak és átbillentek az ellenkező oldalra. Sok az olyan moderátor, akik nem értik meg a komoly gondolatokat és nem mindig a megfelelő embert moderálják.
Lehetek troll is és közösségromboló az egyik nézőpontból.
A másikból meg az a közösség elég aljas, ostoba, degenerált, hazug, mocskos és inkább dicső dolog szétrombolni, mint beilleszkedni, vagy asszisztálni hozzá, eltűrni.

Nem tudom, hogy szokott e valaki a chat.hu oldalra fölmenni.
Ott csak hazug közösségek, beszélgetések jönnek létre, de szinte mindenhol. Ugyanúgy van a valóságban is.
Orsó 2013.03.08. - 14:33
*** 2013.03.07. - 19:25

Azért ne essünk át a ló másik oldalára :) itt nem történt moderálás (pláne miért moderált volna ki engem a saját főszerkesztőm?), csak valami netes baj lehetett, és nem volt kedvem újraírni a hosszú hozzászólásomat.

Lehet összeesküvéselméleteket-gyártani, azonban én azt gondolom (és ezt fejtettem ki tegnap), mindenkinek az a valóság, amit átél, amit érez, amit gondol. Mindenkinek az tetszik, ami tetszik, az ízlésétől függ. Mitől lenne valóságosabb mondjuk egy általad belinkelt zene (ami egyébként teljesen j és minőségi), mint mondjuk egy Radics Gigi-féle zene? Miért igazabb, ha valaki gettóról, drogokról, nagy testvérről meg politikáról énekel, mint ha a saját belső érzelmeiről: szerelméről, csalódásairól? Az bizony ugyanúgy a valóság része.
A világ pénzemberei irányítják a világot, persze, persze, meg a média befolyásolja az embereket, ez is mind így van - de ez eddig sem volt újdonság, és most sem az. Ez van, sajnos. Nekem pl. van tévém, de csatornáim nincsenek. Mi DVD-t nézünk, és zenét hallgatunk, erre való a készülék. Ettől még senki nem értéktelenebb, aki mondjuk tévét néz, vagy újságot olvas.

Azzal abszolút egyetértek, hogy hiányzott a műfaji többszínűség a műsorban. Miért nem volt legalább egy rapes vagy ilyesmi?

Nem tudom, hány éves lehetsz (mondjuk nem is olyan fontos), de érdemes azért azt átgondolni, hogy mit nevezünk "igazságnak", "valóságnak", "hazugságnak"? Nincsenek általános érvényű meghatározások, még a legelterjedtebb filozófiai irányzatok is csak hozzávetőlegesen értelmezhetőek ilyen szempontokból. Amiket pedig beidézel, az sajnos helyenként színtiszta demagógia. Ne szajkózd mások véleményét, alakítsd ki a sajátodat a saját tapasztalataid alapján.
Orsó 2013.03.08. - 14:36
Ja még valami: a chat.hu-ról már sok éve leszoktam, de azért nem állítanám, hogy az ilyen helyeken "csak hazug közösségek, beszélgetések jönnek létre". Francokat. Sajnálom a rossz tapasztalatot, de nincs értelme általánosítani.
"Ugyanúgy van a valóságban is"? Micsoda? Hogy hazug beszélgetések jönnek létre? Hát azt nagyon sajnálom, ha ezt tapasztalod, de pl. nálam szerencsére nem így van.
Pszichosokk 2013.03.08. - 23:41
Szinte alig van olyan ember aki olyan dolgokat lát, amit a többség nem.
Művészet elmagyarázni azt, amit nem valószínű, hogy egy átlag emberi elme el tud viselni és meg tud érteni.

Miért értéktelen aki újságot olvas?
Miért értéktelen, aki megnéz egy filmet és nem gondolkodik el azon, hogy tényleg a jó győzött e?

A saját véleményem az, hogy a újságban is sok olyan vikk van és a híradóban is, ahol bűnösöket ítélnek el és ítéleteke,t büntetéseket láthatunk. Miért fontos ez? Mert a néppel tudatják, hogy ha valaki megteszi ugyanazt, vagy közel ugyanazt, akkor ő is olyan büntetésre számíthat. Példát statuálnak azokkal, akiken a többség megrökönyödik, akiktől fél, vagy lenézi őket. Miért? Mert olyan hatalom van és volt mindig is uralkodó pozícióban, akiknek a célja az, hogy megszerezzék a teljes uralmat és ellenőrzést. Ebben élünk. Egy uralom és ellenőrzés alatt tartott diktatúrában. Ez a valóság.

A filmeken a rendszer a saját győzelmeit, diadalait mutatja be.
Ott van Batman, Pókember és a többi silány, agyonmajmolt hős.
Nekem az ilyen jellegű filmekben inkább az ellenoldal szimpatikus.
A film lényegében a gondolatok megváltoztatására szolgál.
Radics Gigi egy csodálatos dologról énekel. A szerelemről, emberi érzésekről. Azonban teszi ezt hiteltelenül.

Én ragaszkodom Ágnes Vanillához ha mindenképp értéket keresek.
http://www.youtube.com/watch?v=-HtYcAa3MKQ
ágnes - döntened kell
Pszichosokk 2013.03.08. - 23:59
Miért hiteltelen Gáspár László, amikor a szeretetről énekel?
Mert a Dal című műsorban a háttérben egy táncikáló lányt láthatunk.
Van olyan pillanat, amikor meredten csak nézi a csajt, közönyösen és háttal és áll a kamerának. Mutogat, de szinte már fenyegetően.
A háttérben pedig idegesítő fények cikáznak.
Láthatunk egy olyan spirált, ami egy piros fény és ilyen kakaóscsiga formájú és mozog, tekereg. Ez a hipnózis jele. A hipnózishoz pedig az emberi tudatmódosítás köthető. Régebben én sme értettem az ilyen dolgokat és én sem jöttem rá ezekre.
Rájöttem, hogy ha egy klipe,t filmet jól akarok elemezni, akkor az érzések nem ferdíthetik el az éleslátásomat és mielőtt elkezdenék érezni, előbb gondolkodok és elemzek. A legtöbb zene a slágerek, felkapott dalok és azok is amik a Dalban mentek tipikusan az érzésekre, ezek megváltoztatására irányulnak. Régebben mikor néztem hasonló műsorokat még bele is éltem magam és éreztem, hogy a dal hallgatása közben megváltoznak az érzéseim. Ma már szerencsére nem lehet ilyne könnyen manipulálni. Ez nem elmélet, ez összeesküvés valóság.
Különféle érdecsoportok esküdtek össze azért, hogy lealjasító, degenerált, hazug zenéket játsszanak, amik megtévesztik az embereket.
A megtévesztés a rendszer fontos része.
A látszatát, illúzióját tartják fönn annak, hogy értéket közvetítenek, de aki komolyan tud gondolkodni és igazán kritikus, rálát dolgokra az erre mind rájött.

Miért nem fogsz ilyen dalokat hallni a rádióban, tévében?
http://www.youtube.com/watch?v=6GaOA3CbLSQ
Tibbah : Pulzus (kzr. Diggieman,B-közép,Nomagróf)

Mert Radics GIgi énekel arról, ami ő szerinte a szeretet és boldogság.
Mert az értéktelen kell az értéktelen embereknek.
Az értékeseknek pedig az értékes.

http://www.youtube.com/watch?v=tRaqQzYdIKc
Tkyd - Myself (Official Audio)

http://www.youtube.com/watch?v=wjk6_tFIHMQ
Tkyd Fehér királynő (levél2)

Számomra ezek az értékek és nem az X Faktor, Megasztár, Dal.
Számodra mik az értékek?
Linkelsz pár számot?
Pszichosokk 2013.03.09. - 01:30
Orsó!
Neked mely előadók tetszettek a Dalban?
Meg is nevethetsz párat.
Orsó 2013.03.09. - 20:48
***, Ágnest hálisten nekem nem kell bemutatni :)

Hogy nekem mik tetszenek, és szerintem mi az értékes, azokat megtalálod pl. a "Vedd a magyart" válogatásokban (azokban, amelyeket én írtam); vagy a blogomon (orso-online.blogspot.com) is van néhány zene-dolog.
De legjobban azt szeretem, amit én csinálok :D
Az pedig, hogy nekem mi tetszett a műsorban, elolvasható a Dal-ról írott cikkekben (hiszen én írtam őket). Hozzá kell tenni azonban, hogy ezek nem "abszolút" tetszésnyilvánítások, hanem, mint ahogy azt az elején kikötöttük, úgymond "eurovíziós" szemüvegen át néztük/hallgattuk a dalokat. Magyarul ami itt tetszett, az valójában 98%-ban a sima zenehallgatásaimba kizárt, hogy belekerüljön, de itt egymáshoz, illetve az elvárásokhoz igazítottam az én igényeimet is, így fogalmaztam véleményt.

(Ha ezt az egész szöveget nem jelöltem volna ki és tettem volna vágólapra, eltűnt volna ez is, háhá, szerencsére megelőztem :D )
Pszichosokk 2013.03.09. - 23:26
Véleményt nem írtál.
Konkrétan az érdekelt volna, hogy mi a véleményed.
Az nem vélemény, hogy olvasd el a blogomat és megtudod.
De könyörögni nem fogok, hogy leírd.
Ha akarod leírod, ha nem meg nem.
Pszichosokk 2013.03.09. - 23:59
Írhatnál véleményt Ágnes Vanilláról.
Azt is leírhatnád, hogy számodra kik voltak szimpatikusak a Dal műsorban és miért.
Orsó 2013.03.11. - 00:06
Miért írnék le valamit ide 3 sorban, amit részletesen kifejtettem már korábban? Használd a keresőt az oldalon. A Dal beszámolókat mind én írtam, nyilván nem másolok be ide 15 oldalt. Ha pedig érdekel a többi is, vedd a fáradságot, hogy rápillantasz a blogra. Ez nem a 2. általános iskola, hogy "te milyen zenét szeretsz"? Ez is a valóság.
Pszichosokk 2013.03.11. - 00:34
Én ha valakivel beszélgetek, akkor nem mondom neki azt, hogy figyelj majd beszélünk ha elolvastál tőlem pár könyvet, vagy pár oldalt, mert itt és most én nem írom le, nem mondom el neked a véleményemet.

Ahhoz pedig, hogy egy egyszerű kérdést megvlaszolj még 2 általános sem kell. Már ovodások ki tudják fejezni az érzéseiket és talán nekik egyszerűben megy, őszintébben, mert nem állítank annyi falat, még nem olyan gátlásosak.

Engem ha valaki megkérdez le tudom írni a véleményem és arról tudunk beszélgetni. Nem regényt vártam, hanem egy velős, tömör értékelést.

Szerintme ügyes gyerek vagy és menni fog. Pozitívan állok hozzád, hogy te negatívan állhass hozzám. Akkor elmondhatom, hogy a vonzás törvénye nem létezik a viláunkban, vagy csak nagyon kevés helyen, ellenben a taszítás törvénye munkálkodik az emberi agyakban.

Az ember ne szabjon gátakat, hogy ezt meg ezt azért nem teszi meg, mert hosszú lenne leírni és részletesen ki van fejtve.
A blogodon beszélgetünk vagy itt?
Oda kell véleményt írni, ahol a beszélgetés folyik.


Orsó 2013.03.11. - 10:26
Mivel ez a vaskarika.hu oldalon megjelent cikkhez létrehozott hozzászólási lehetőség, feltételezem, hogy a cikket elolvastad. AKkor viszont ismered a véleményem. Ne haragudj, de nekem sem időm, sem kedvem ahhoz, hogy újra leírjak valamit, amit már régesrég és szerintem megfelelően és érthetően megfogalmaztam. Ha a beszélgetés szóban történne, értelemszerűen elmondanám, de mivel ez itt az internet, szerencsére van lehetőség arra, hogy kettő db kattintással megtudd, amire kíváncsi vagy.
Pszichosokk 2013.03.11. - 13:24
*** cenzúrázott tartalom ***
Pszichosokk 2013.03.11. - 13:28
*** cenzúrázott tartalom ***
Pszichosokk 2013.03.11. - 18:17
Más kérdés, hogy egyáltalán ki kíváncsi a te weboldaladra.
Ha itt nem tudod leírni a véleményed, szerintem semmi értelme, hogy oda fölmenjek és elolvassam azt. Pár mondatba nem haltál volna bele, de úgy látszik az embereknek sok a rejtegetnivalójuk és túl korruptak.
Pszichosokk 2013.03.11. - 18:20
De érthető is.
Félsz a bírálattól, esetleges véleménycserétől és inkább egy blog mögé bújsz és arra hivatkozol. Ha erről van szó értem és fölösleges is véleményt írnod hisz ha nem szabad és önálló, akkor nincs is.
Pszichosokk 2013.03.11. - 18:25
De akinek ez a cikk kielégítő elemzés a Dal -ról annak nem sok önálló gondolata lehet. Völgyesi gabi miért lett volna jó? Egy savanyú, lagymatag túró volt az a produkció. Semmi hangja az énekesnőnek és végig unalmas volt a szám továbbá magasan sem énekelt és erőt sem vitt bele. Továbbá a szám mondanivalója is érthetetlen és katyvasz.
Gabi ez kevés sajnos. De mivel a zsűrinek tetszett eléggé felpontozták.
Voltak nála jobb hangú énekesek és kevesebb pontot kaptak.




Pszichosokk 2013.03.11. - 18:32
Gáspár Laci produkciója tiszta szégyen volt.
Rákai Filik nagyra tartotta, hogy a szeretetről énekel, de azt még ő sem tudja, hogy amiről énekel az valami egészen más. Az inkább a szeretet álcáját magára húzó gyűlölet. Akinek ez nem tűnik fel az nagyon aljas és ostoba ember. Eleve sok előadó énekelt már a szeretetről, de azért a legtöbben hiteltlenül tették ezt. A színpadon is szembetűnőek voltak a piros karikák, amik ilyen fények voltak. De nekem a hipnózis és transzba esés motívumai, formái. Tehát adott egy klip, ami a szeretet álcája mögé bűjik, de közben csak megtévesztés és tudatmódosítás az egész.
Gáspár Zacsi és a műanyag fej. Plastic head. Már maga a zenekar neve is elárulja, hogy itt valami nem nagy gondolkodók állnak a háttérben. Lehetne empty head is és az már üres fejet jelent.
Pszichosokk 2013.03.11. - 18:55
Olyan embert kellett volna küldeni az Euró Látomásra, aki nem osztja meg a közönséget és sokan szeretik.

http://www.youtube.com/watch?v=hZ6urmaAhg4
3. Döntő _ Szabó Ádám - Vivaldi: A Té

Nos ha átalakították volna a számát már nem lett volna annyira melós és közben beletehettek volna egy kis harmonikázást is.
A zsűri ezzel szemben lepontozta.
Pont a 2 zenésztársa pontozta le legjobban. Magdi és Valkó Csaba.
Ők adtak neki 6 pontot. De maga a számnak is van egy pozitív mondanivalója. Azt szokták csinálni, hogy a rádiókban sok olyan zene van, ami megosztja az embereket. Ezárt választanak olyan előadókat, hogy a nép között ne legyen egyensúly. Ez összeesküvés valóság, nemcsak elmélet. Miért futott annak idején Fluor Tomi? Megnéztem pár videóját , klipjét és nagyjából az igen és nemek aránya megoszlott. Sokan gyűlölik. Arról énekel, hogy eladja magát a médiának, hisz kap egy kis pénzt cserébe. Ugye a mizut nem kell bemutatni senkinek se.
De ugyanilyen a többi is. Gáspár laci is, Rózsa Magdi is, Walkó Csaba is, Vastagék is. Azért kellenek, mert csak áll, megtévesztő művészek és nem igaziak, de a többséget meg lehet vezetni könnyen.
Pszichosokk 2013.03.11. - 19:09
Nekem például Ádám nagyon szimpatikus volt.

http://www.youtube.com/watch?v=wnIoLwg0lwQ
Csillag Születik 3 (2011) - Szabó Ádám Harmónikázása

A Dalban láttam először és már ott is megtetszett, de csak többszöri hallgatás utánra jött be. Rájöttem, hogy amit képvisel az tisztább, mint a mezőny többi tagjáé.
A számot pedig simán ki lehetett volna küldeni kintra egy kis átdolgozás után.

http://www.youtube.com/watch?v=nq4KsGYoofo
Csillag Születik 3. Döntő - Szabó Ádám: Fairytale 2011.06.04.



Pszichosokk 2013.03.11. - 19:21
Kiről beszéljek még?
Kállay Saunders Bandi.


"Kállay Saunders András mindig is érdekes színfolt volt a palettán, úgy külsejét és stílusát, mint énekhangját tekintve. Édes kis éneklés, aranyos, fura dal, de valahogy mégis felfigyel rá az ember. Nem túl sok, nem túl kevés, az az édes kis semmiség, amit szívesen nézegetünk. Jó produkció, picit magyartalan hangsúlyokkal, de nála talán érthető ez a dolog. Itt kéne kezdődnie a verseny színvonalának, és véleményünk szerint ez volt a mai verseny legjobbja. Simán kiengednénk nemzetközi porondra, végre valami, ami nem az eurokonform nagyléptékű, nagyívű őrület. Pár profi hangszeressel és egy kis színnel megbolondítható a világ!"

Nem értek egyet veled.
Számomra túl nyálas volt a szám és nem egy Eurovíziós színpoadra való. Lagymatag, léassú, nyálas, túl csöpögős, mű, gyenge hanggal. Én Kállayt nem tartom jó és erős hangúnak. Alig bír kiénekelni normálisan egy hangot. De mégis a többséget be tudja csapni, hogy neki jó hangja van. Ehelyett a zsűri felpontozza.
Kállayé még rosszabb volt mint Bye Alex produkciója.

BLH 2013.03.11. - 19:40
Szerintem ebben a történetben már nincs több, kiveséztél mindenkit, közben belegyalogoltál kollégánkba is, s most folytatod, mintha semmi nem történt volna. Senkivel és semmivel nem értesz egyet - csak magaddal. Ehhez nem kell közösségi kommentkényszer, bőven elég, ha magaddal elbeszélgetsz. Nyiss egy blogot, dobj fel egy témát, és vitatkozzatok mind.... Ennyi volt a történetben, köszi szépen az eddigieket.
Idézek tőled:

"Én vagyok az, akit szinte mindenhonnan moderálnak.
Nagyon vissza kell magam fogni, hogy ne moderáljanak."

"A moderátorok, cenzúra emberek is a rendszer részei.
A feladatuk az igazság eltüntetése, hogy ne jöhessen létre értelmes, gondolkodni képes közösség."

"Hányingerem volt tőled már a beszélgetés elején mikor a *** déé jeleidet írogattad. Nyomorult féreg vagy. Egy patkány. "

"Az a szomorú, hogy az olyanok mint te életben vannak."

Nem kommentálom, csak kérlek, hogy alkoss értelmes, gondolkodni képes közösséget - magaddal. S akkor nem moderál ki senki, mondjuk az utolsó két bejegyzésed miatt...

Üdv, BLH
Pszichosokk 2013.03.11. - 22:34
"Szerintem ebben a történetben már nincs több, kiveséztél mindenkit, közben belegyalogoltál kollégánkba is, s most folytatod, mintha semmi nem történt volna. Senkivel és semmivel nem értesz egyet - csak magaddal. "

Két ember akkor ért egyet ha egy véleményen vannak.
A véleménykülönbségeket ki kell fejezni. Sajnálatos ha az egyik fél nem mond el valamit, vagy inkább bólogat a másik véleménye előtt, s közben belül nem ért egyet vele. Te ezt másképp gondolod?
Ha én csak magammal értek egyet, akkor ez a többi emberről is elmondható, hogy mindenki csak magával ért egyet. Ha valaki nem érti meg a gondolataimat, akkor csak magával ért egyet ő is.

Az élet ok- okozati összefüggések láncolatából áll.
Azért megyek vécére, mert pisilnem kell.
Azért írja le valaki durván a véleményét, mert nagy az igazságérzete.
Azért lesz valaki ideges, mert a másik viselkedése felidegesíti.

De például azzal azért remélem tisztában vagytok, hogy a cikkeitek nem abszolút igazságok, tehát a tiétek is csak egy vélemény a sok közül.
Tehát mielőtt degradáljuk a másikat és szembeállítjuk azokkal a dolgokkal, amik a mai társadalomban nem elfogadottk és megtette őket, azért gondolkodjunk el rajta mi váltotta ki azt.

Belőled mi váltja ki azt ha felidegesít valaki?
Vajon a másik emberből mi?
Az ember érzéseit meg kéne érteni és akkor megoldádnának a nézeteltérések és nem lenne káromkodás és nem kéne moderálni, nem lenne rá szükség magára a rangra és hatalomra sem.
Ott ahol megértés van, őszinteség, értékek ott nincs szükség gondolatrendőrségre, moderációra, különféle igazság eltitkolására, deviáns viselkedésformák felszámolására létrehozott szervezetekre.

Ha lenne itt valakiben egy jókora érdeklődés a dolgok megértése iránt, annak szívesen elmagyaráznám amire rájöttem. A dühöt az váltja ki bennem, hogy valamit szeretnék elmondani, viszont a másik fél hiányzik, akiben megvan az érdeklődés.

BLH ne legyenek illúzióid!
Azért írtad az előző kommentedet, mert te már meghoztál egy ítéletet, véleményt magadban egy olyan dologgal kapcsolatban, amit valójában nem is értesz. Az emberek nagy része csak felszínesen látja a dolgokat és nem igazán szereti magát beleásni a sűrejébe, mert az nagyobb megértést igényel.
BLH 2013.03.11. - 22:46
Világos, "igazad van". Szerinted az emberek patkányok és patkánytársadalomban élünk. Ezzel van tele minden fórum, ahova fellépsz és ott hagyod a nyomod. Szerinted meg akarom/akarjuk/akarja itt bárki is érteni, amit mondasz? Elmondtad, köszönjük, ennyi. Provokatív vagy, ami önmagában nem baj, viszont kompromisszumképtelen és agresszív. És ebben a történetben tényleg nincsen több... :)) Vitatkozni pedig nem szeretnénk veled - gondoltam megérted, s ezért írtam, hogy nyiss egy "közösségi helyet", ahol mind csak ti vagytok, s beszélgethettek önmagatokkal. Minden további szalmaszál, amibe témaként kapaszkodnál, csak lehúz, nincs "ellentartása" a túloldalon. Nem akarom, hogy elsüllyedj, ezért kérlek: magadtól ússz ki ! :) Köszi szépen! Részemről lezártam.
Pszichosokk 2013.03.12. - 01:09
*** cenzúrázott tartalom ***