Borvirágos Bükért - Farsangi felvonulás Bükön

Képgaléria megtekintése2013.02.13. - 12:45 | Büki László 'Harlequin'

Borvirágos Bükért - Farsangi felvonulás Bükön

Húshagyókedden, a farsang utolsó napján a büki szolgáltatóház melletti körforgalomnál gyülekeztek a jelmezbe, maskarába öltözött, álarcot viselő farsangolók, hogy elbúcsúztassák a telet.

Pöttyös Túró Rudi, Szörnyella de Frász, Némó, a horgász és a kukac, tigrisek, kannibálok, angyalok, azaz vidám maskarások gyülekeztek a büki körforgalomnál, hogy színes menetükkel fityiszt mutassanak a télnek. A Büki Művelődési Központ népszokásokat ápoló, s azok mellett konzekvensen kitartó kezdeményezésére többen is aktívan reagáltak, s öltöttek magukra színes maskarát. 

A vidám farsangi menet az angyalok felvezetésével az OTP elől indult és a város főutcáján haladva a művelődési központ és a sportcsarnok közti rendezvénytérre vonult be, ahol a barátságtalan idő ellenére is rengeteg érdeklődő várta a jelmezeseket.

Nika Róbert közvetlen és mosolyfakasztó konferálása során minden maskarás rövid ismertetőt adott jelmezéről, majd bemutatta azt a rendezvényteret körbeálló közönségnek. Elismerő tapsok, bekiabálások kísérték az egyéni és csoportos produkciókat, s még hógolyók is repültek a delikvensre - pusztán baráti biztatásként. A jelmezbemutatón a  maskarához passzoló zene dukált, melyet DJ Szúnyog prezentált a pult mögül.

A jó hangulatú jelmezparádét farsangi fánkkal és forralt borral emelték a szervezők, majd pedig a téltemető tábortűzre szalmabábú repült, és elűzetett az idei tél hivatalosan is.

Szubjektív véleményünk alapján egyéniben Túri Rudi (nutellás-kakaós arcpakolással), csoportos kategóriában pedig a Borvirágos Bükért bontatlan borospalackból szittyózó "jómadarai" vitték el nálunk a pálmát.

A díjazottak:

- felnőtt különdíj: Túró Rudi

- gyermek különdíj: Némo

- felnőtt csoport díj: Angyalok

- gyermek csoport díj: Koktél

- egyéni gyermek díj: Tűzoltó

- egyéni felnőtt díj: Szörnyella de Frász

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás