Jelmezes ponyvaregény a Magházban - Tarantino Farsang 2013

Képgaléria megtekintése2013.02.17. - 15:45 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Déri Norbert

Jelmezes ponyvaregény a Magházban - Tarantino Farsang 2013

A pénteki Tarantino Farsangon a Magház KultúrKocsma ha nem is átértelmezte, de egy jóadag művé(r)szeti tartalommal nyakonöntötte a szimpla jelmezes kihaénnemet. Tarantino filmjeinek nem épp baldachinos gyerekágyi mesékbe illő jelenetei elevenedtek meg a nem kimondottan mainstream kultúrát felvállaló "Almacsutka" falai közt.

HIRDETÉS

S hogy mindennek lehet más jellegű hírértéke is, túl a jópofa és extrém mulatozáson kívül? Naná... Lovasit átértelmezve, a közönség, a zsákmányállat, "akinek lőttünk egyet finom utalásféleképpen" mind megette a médiahack-et, igazolva a média olykor mindenen átgázoló, látásmódot, józan értékítéletet befolyásoló szerepét. Pedig ez csak egy vidám társaság még vidámabb bulija volt - Tarantino-módra. Ettől persze ne érezze magát Kutyaszorítóban a T. Olvasó...

Kill Bill, Jackie Brown, Django, a kutyaszorítós gengszterek, Vincent Vega a Ponyvaregényből, véres menyasszony, avagy Beatrix Kido a Kill Billből - jelmezben sorjáztak a filmvászonról ismert karakterek. A szervezők díjazták is a "legélethűbb átlényegülést", minek eredményeként harmadik helyre Jackie Brown "futott be", aki egy tarantinós pólót és egy Django plakátot nyert. Második helyezett lett Django, aki azt az albumot nyerte, amiben gyönyörű képek vannak a filmek mellett (a filmek: Kutyaszorítóban, Ponyvaregény, Kill Bill 1-2, Django elszabadul - az album Pavelkovits Petra munkája). Az első helyezett Freulein von Hammersmark lett, a Becstelen brigantikból, az ő nyereménye egy egynapos, kétszemélyes buszkirándulás Pozsonyba. 

Zsír ötlet, frenetikus hangulat, csoda, ha mindenki "ovált"? Talán még az alábbi párbeszéd is elhangzott a nagy filmes egymásratalálásban, a Kutyaszorítóban szereplői közt:

Mr. Barna: Mr. Barna? Ez úgy hangzik, mint a Mr. Szar.
Eddy: Te vagy Mr.Pink, te...
Mr. Pink: Mért én vagyok Mr. Pink?
Eddie: Mert én azt mondtam!
Mr. Pink: Miért nem lehetek Mr. Bíbor? Még a szín is hasonlít!
Mr. Fehér: Kuss legyen! Ne legyél gyerek!
Mr. Pink: Fogd be Fehér! Te könnyen beszélsz, neked még a neved is menő!
Eddie: Ne homokozz Pink! Különben egy másik akcióban van már Mr.Bíbor! Folytassuk!
Marvin Nash: Mondtam már, hogy nem tudok semmiféle besúgóról. Ha megkínzol akkor sem tudok róla.
Mr. Blonde: Megkínozni? Jó ötlet. Tetszik. 

További fotók itt!!!

Véres tömegverekedés a Tarantino Farsangon - fotókkal (erős idegzetűeknek)

2013.02.16. - 15:30 | vaskarika.hu - Fotók: Nagy Jácint

Véres tömegverekedés a Tarantino Farsangon - fotókkal (erős idegzetűeknek)

Információink szerint súlyos sérülésekkel járó véres tömegverekedés tört ki tegnap éjszaka a helyi Magház Kultúrkocsmában megrendezett Tarantino Farsangon. Értesüléseink szerint a konfliktus a rendező legújabb filmjében bemutatott rasszizmus és fajgyűlölet témája miatt robbant ki bőrfejűek és békésen szórakozó Tarantino-rajongók között. A verekedés során előkerült 1 boxer, egy baseballütő és egy szamurájkard is. Az egység vezetője hírzárlatot rendelt el, ezért kevés információval rendelkezünk e pillanatban. A sérültek számáról és állapotáról egyenlőre nem tudni semmit. A részletes információkat a későbbiekben hozzuk nyilvánosságra.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás