Ferrum, Bödőcs, L'art pour l'art - MMIK programjai áprilisig

2013.02.19. - 00:15 | vaskarika.hu

Ferrum, Bödőcs, L'art pour l'art - MMIK programjai áprilisig

Helyszín: Szombathely, MMIK

Dátum: 2013.02.27 - 04.23.

Mulattató színpadi játékkal, a Némberköztársasággal búcsúzik a februártól az MMIK. A tavaszi programok sorát a Vas megyei népzenei együttesek találkozója nyitja, majd ebben a hónapban nevethetünk a L'art pour l'art Társulat előadásán és Bödőcs Tibor stand up comedy estjén, és elmélkedhetünk Pál Ferenccel a Szorongástól az önbecsülésig című előadásán. Áprilisban többek közt lesz Szökős Gálaműsor, és Operett Est sztárvendégekkel, valamint ismét előad Soma Mamagésa és Müller Péter.

Február 27. 19 óra - MMIK színházterem
a Ferrum Színházi Társulás új bemutatója

Határ Győző: Némberköztársaság
mulattató színpadi játék

Játszó személyek:
Herceg: Sövény László
További szereplők:
Csillag Tímea - Eczet Mariann - Egri Dorottya - Horváth Dániel - Horváth Zoltán - Laki Sarolta - Márczi Renáta - Molnár Petra - Németh Gabriella - Pintér Viktória - Szita Viola - Taródi Dávid

Díszlet: Egri Balázs
Jelmez: Balogh Szabolcs
Smink: Magosi Bea
Technikai munkatárs: Schwott András

Március 1. 19 óra - MMIK színházterem
„Vas megyében születtem..."
Vas megyei népzenei együttesek találkozója.

A találkozó célja, hogy megyénk legkiválóbb (ifjúsági és felnőtt hangszeres és énekes) népzenei együttesei (népdalkörök, citerazenekarok, táncházi zenekarok, stb.) és szólistái bemutathassák a nyilvánosság előtt legfrissebb műsoraikat, eredményeiket, megismertessük népzenei örökségünk értékeit.
A koncerten nemcsak magyar népzenét játszó, hanem nemzetiségi előadók is helyet kapnak. A találkozó közös zenéléssel, az előtérben táncházzal zárul. A koncertet CD lemezre rögzítjük.
A találkozóra az énekesek, zenekarok és szólisták max. 15 perces hagyományhű hangzóanyaggal jelentkezhetnek. A hangzóanyag lehet kazetta, CD, vagy mp3-as formátum. A beérkezett anyagból történik a műsor összeállítása és a CD anyagának kiválasztása. A válogatásért felelős zsűri tagjai: Földesi Jánosné, a Bartók Béla Zeneiskola Népzenei tanszak vezetője, a népművészet ifjú mestere, Sebők Lívia népdalénekes, népzenetanár és Földesi János népzenetanár.
A találkozón résztvevő vidéki csoportoknak (pályázati támogatás függvényében) útiköltség-hozzájárulást adunk.

Fotó: Vas megyei népzenei együttesek találkozója (2012)

Március 12. 19 óra - MMIK színházterem
L'art pour l'art Társulat
Piroska, a farkas

Már a cím is elárulja, hogy nem mindennapi szórakozás várja azokat, akik megtekintik a hazai abszurd tótumfaktumainak 14. színházi estjét. Ez azért is igaz, mert ha valaki tényleg minden nap meg szeretné nézni estünket, valószínűleg csalódna, hiszen nem minden nap mutatjuk be. Lennének napok, amikor a fanatikusabb rajongók hiába keresnék előadásunkat, helyette vagy egy másik műsort találnának, vagy üres színpadot, ha egyáltalán nyitva lenne az intézmény.

Ezért javasoljuk, hogy aki teheti, inkább az előre megadott napokon látogassa estünket. Szuperlatívuszok és egekbe magasztalás helyett (amik persze indokoltak lennének), szerényen megemlítjük, hogy énekel a darabban egy tehén, akit a mezőn felejtettek, előkerülnek a legendás osztályfőnöki óra tanulóinak szülei egy szülői értekezleten, és végre együtt szerepelnek a színpadon a már-már világhírűnek számító Besenyő család tagjai, sok-sok év után először. A társulat jó szokásához híven csak újdonsággal szolgál ezen az estjén is. Új dalok, új vetítések, új jelenetek a rég megszokott, toronymagas színvonalon. Hát, jöjjenek, Kedves Érdeklődők, és kapaszkodjanak fel velünk az izgalmas szellemi csúcsokra, ahol Piroska, a farkas is velünk viháncol örömében, amíg le nem lövik. Ja, és csaléteknek álljon itt egy kifejezés a darabból: „trafik". Ha valakit ez a szó nem annyira vonz, annak eláruljuk, hogy nincs is benne az előadásban. Ha valaki pedig csak emiatt jönne el, annak majd külön elmondjuk, ha nagyon ragaszkodik hozzá.
Mindenkit szeretettel vár Piroska, a farkas és a Társulat tagjai megannyi szerepben, például a bádogember, a gyáva oroszlán, a madárijesztő és Dorothy páncéljába, szőrébe, kabátjába és bőrébe bújva.
Jó szórakozást!

Jegyár: 2900 Ft

Március 13. 20 óra - MMIK színházterem
Nyitott Akadémia ...a lélek dolgai
Előadó: Pál Ferenc (Feri atya)
A szorongástól az önbecsülésig

Újra Szombathelyre látogat Pál Feri atya, hogy egy fantasztikus előadást tartson a MMIK-ban a nagyérdeműnek A szorongástól az önbecsülésig témával.
21.15-től pedig kötetlen beszélgetés kezdődik az atyával, aki pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológiával, mentálhigiénével kapcsolatban.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk erre a rendezvényünkre.
Jegyek elővételben még kaphatók: 2300 Ft

Fotó: Nyitott Akadémia Pál Ferenc Atyával (2012)

Március 22. 19 óra - MMIK színházterem
Stand up comedy est
Bödőcs Tibor új műsora

Bödőcs Tibor az ország egyik legnépszerűbb humoristája, egy Zala megyei kis faluban töltötte ingergazdag gyermekkorát, majd a Dumaszínház és a Showder Klub hozta meg számára az országos elismerést. Szövegeiben a közélet, a történelem, a kultúra és természetesen falujának történéseit mutatja be egyedi stílusában. Az élet különböző pillanatait képes sajátos szemszögből láttatni, ami a színpadon elhangzik, hétköznapjaink sűrített változata. Rajongótábora nem véletlenül mozog széles skálán, humora mindenkihez szól!
Kétszer nyerte el a Magyar Rádió Bonbon-díját, 2010-ben pedig megkapta a hazai humoristák elismerésére alapított legrangosabb díjat, a Karinthy-gyűrűt. Bödőcs Tibor egyike azoknak, akik az utóbbi években megújították a magyar nevettetést. Ahogy maga is vallja, ez a műfaj élőben az igazi!
Szombathely - MMIK (Ady tér 5.) Tel.: 94/ 312 535
Jegyelővétel a helyszínen. 2900 Ft

Április 5. MMIK színházterem
Máltai Szeretetszolgálat
jótékonysági est

Április 6. MMIK színházterem
Szökős Gálaműsor

Április 18. MMIK színházterem
Soma Mamagésa.
Tiszta Sex

Április 19. MMIK színházterem
Operett Est sztárvendégekkel

Április 23. 19 óra MMIK színházterem
Nyitott Akadémia
Előadó: Müller Péter

Új hozzászólás