Lírai fifika és szlengben telitár - Punnany Massif koncert az MSH-ban

Képgaléria megtekintése2013.03.03. - 16:45 | vaskarika.hu - Fotók: Dart, Büki László 'Harlequin'

Lírai fifika és szlengben telitár - Punnany Massif koncert az MSH-ban

A Punnany Massif a hiphop alapokat élő hangszerekkel és meglepő mintákkal ötvöző, sajátos hangzásvilágú, szövegeiben lírai fifikát ontó csapat. Akik már ismerik a Punnany-hangzást, azok szombaton sem csalódtak: a megszokott, társadalmilag érzékeny témák feszegetése éppúgy napirenden volt, mint a legintimebb magánéleti mélységek kutatása. Élőben előzött a helyi Soulution.

Magyarországon és a világon bárhol kevés olyan rap csapatot találni, akik élőzenés kísérettel lépnek fel. A Punnany Massif esetében ez nagymértékben megnövelte a hangzásélményt, hisz hangszerekben nem volt hiány: megtalálható volt szintetizátor, gitár, nagybőgő, dob-szett és hegedű. Akik nem ismerik a csapatot, valószínűleg el sem tudják képzelni, hogyan illik össze ez a hangszerelés a hiphop világával, de ami ugyancsak meglepő, hogy a formáció a dalaiba népies motívumokat is beépít. Ez (is) magyarázza a hangszerek sokszínűségét.

A Shen Kick- ről, a Körkorképről és a Sun Kick albumokról elhangzott dalokból volt, hogy erős társadalomkritika hallatszott ki, de volt, hogy nosztalgiáztunk, buliztunk, voltunk szerelmesek, életvidámak és emellett a szülőföld szeretetére is megtanítottak minket. Sokszínűségben nem volt hiány, a dalszövegek pedig, mint kívülről fújandó hiphop-biblia sorok, sok szájból hallhatóak voltak. 

A Punnany Massif azon kevesek közé tartozik az országban, akiknek szavai és zenei világa telitalálat. Okosan tanít, viccesen büntet, könnyedén ítéletet mond, és mindezeket önmagán keresztül teszi. Ráadnak az emberre egy ruhát, és ez a ruha mindenkire passzol, ráadásul büszkén lehetne viselni. A baj csak az, hogy ahhoz le kéne vetkőzzük a páncélokat, hogy valahogy ki is nézzünk benne...


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás