Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi és Harcsa Veronika koncertje a moziaulában (márc. 14.)

2009.03.10. - 07:00 | vaskarika.hu

Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi és Harcsa Veronika koncertje a moziaulában (márc. 14.)

Helyszín: AGORA Savaria Filmszínház

Dátum: 2009.03.14.

"Van benne westernhős-trombita, reggae, kis jazz, soul, görög buzuki-zene, francia álsanzon, sok bolond hang és balkáni hangulat. Zenei stílusunk szürreális pop." - Erik Sumo, azaz Tövisházi Ambrus jellemzi így a március 14-én 21 órától fellépő zenekarát. Vendég a Voler Mouche.

Erik Sumo Band

A jazzénekesként szárnyaló Harcsa Veronika, és a saját csodabirodalmat építő Kiss Erzsi nyughatatlan, mégis vonzó kettősén alapul a zenekar, melynek kitalálója az egykori Amorf Ördögök és a Péterfy Bori & Love Band zenei vezetője, Tövisházi Ambrus.

A szürreális elektronikát és akusztikus kísérleti zenét popdalokkal oldó első Erik Sumo-album, a My Rocky Mountain számait a zenészek az elmúlt három évben jócskán átalakították.

A hetvenes évek rockzenéjének határait feszegető új anyaguk pedig sokkal dalszerűbb és energikusabb. A honi új popzenei színtér más zenekarokban is bizonyított, remek zenészeiből (Farkas Zoltán, Drapos Gergely, Pápai István, Mészáros Ádám, Tövisházi Ambrus) és a két elképesztő énekesnőből álló Erik Sumo Band várhatóan kellemes meglepetést fog okozni a hallgatóknak! (zene.hu)

Harcsa Veronika

Az énekesnő quartetjével saját szerzeményeit adja elő. You Don't Know It's You című, 2008. januári albumukon tizenhárom saját dal hallható. A lemez 2008. áprilisában Japánban is megjelent, és listavezető lett. Május elején kinti kiadójuk meghívásának eleget téve a kvartett nagy sikerű turnét adott Japánban. 2008. novemberében az A38-on teltház előtt mutatták be az énekesnő legújabb szerzeményeit tartalmazó Red Baggage című lemezt.

Számos jazz szereplésén kívül Harcsa Veronika kortárs művészeti és elektronikus zenei produkciók aktív résztvevője. Az Erik Sumo Band énekese, énekel az Off Társulat két kortárs táncos koreográfiájában: a Fészek és a Szomjas vagyok című előadásokban. Vendégként olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Nicola Conte Jazz Combo, a Thomas Siffling Trio, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Korai Öröm, Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra és a Colorstar. (harcsaveronika.hu)

Voler Mouche

Finoman, szinte szerényen kúszik a fülekbe a zene, hogy kézen fogjon és elrepítsen. Régen hallottunk ilyet magyar zenészektől, ritkán látni, hogy a színpadon mozgó alakok nemcsak a zenére, hanem egymásra is figyelnek, nemcsak a kitalált strófák és dallamok sorozata ez, hanem igazi örömzene.

A zenei alaphoz a hangszerek hozzáteszik a szólamokat, a többi zenész által alakul az első ötlet. A zenék többsége impressziókról szól. A vájtfülűek felfedezhetik benne a jazz-t, a bossa-novát, a lounge-ot, a vonós szekció által a klasszikus zenei hangzást. Az egyszerű, ám szépen kidolgozott dallam lehetne kávézó teraszára varázsolt, „udvarias elektronikus jazz" vagy inkább dzsesszes hangzással tarkított, külön zenei világ. „Muzsika, amit csak jó zenészekkel lehet előadni."



Új hozzászólás