A szakértő válaszol - bemutatjuk Stojcsics Kata fodrászt

2013.03.19. - 01:00 | Waldo

A szakértő válaszol - bemutatjuk Stojcsics Kata fodrászt

Biztosan mindenkiben vannak kérdések, amikkel talán nem keresnék fel sem orvosukat, sem kozmetikusukat, sőt, életmód tanácsadó telefonszámát sem tárcsáznák. Sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakértőnktől kérdezhessenek, így ne maradjon probléma tanács nélkül. Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a szakerto.vk@gmail.com mailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ szakértőnk. Ezen a héten Stojcsics Kata fodrász várja a kérdéseket.

Emlékszem, hogy kislány koromban - ahogy a legtöbb barátnőm - én is fodrász szerettem volna lenni. Neked is gyerekkori álmod volt, vagy később érezted úgy, hogy ez számodra az a terület ahol dolgozni szeretnél?

Talán tíz éves lehettem mikor eldöntöttem, hogy szeretnék fodrász lenni. Mindenki nagyot nevetett, hisz a gyerekek gyakran változtatják meg álmaikat a jövővel kapcsolatban, én viszont biztosan tudtam, hogy fodrász szeretnék lenni. Az általános iskola elvégzése után a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd a szombathelyi Teleki Blanka Szakközépiskolában megkezdtem fodrász tanulmányaim. A három éves iskola mellett gyakorlatra jártam, végül 21 éves koromra végzett fodrász lettem.

Saját fodrászatod van, és úgy tudom, már a kezdetektől egyedül dolgozol. Nem volt nehéz fiatalon belevágni egy saját üzlet létrehozásába? A fix vendégkörödön kívül felkeresnek olyanok is, akik csak egy-egy alkalommal készíttetnek nálad frizurát?

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mivel a vendégköröm nagy része már tanuló koromban kialakult. Végzős évem utolsó hónapjában kaptam egy hívást, hogy nem vállalnék-e munkát a jelenlegi üzletemben. Természetesen megijedtem, hisz ez nagy felelősséggel jár, de visszagondolva örülök, hogy igent mondtam. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, mert mindenben támogattak és mellettem álltak, egyedül biztos nem ment volna. Mindig vannak új vendégek, mindig vannak akik váltanak, de szerintem ez így van rendjén, hisz az ember nem tud tízből tíz embernek megfelelni.

A kirakatodon nagy betűkkel hirdeted a hajhosszabbítást. Divat ez mostanában? Sokan keresnek fel, hogy aztán pár óra múlva derékig érő hajjal távozzanak?

Nem hinném, hogy a hajhosszabbítást a divat miatt csináltatnák a nők. Kétféle okból készítek póthajat: az egyik ha valakinek nagyon kevés haja van és dúsíttatni szeretné, a másik, ha valaki hosszabbat szeretne. A hajhosszabbításról tudni kell, hogy nem egyszerű vele az élet és sajnos a haj miatt elég drága is, viszont gyönyörűen mutat, ha foglalkozunk vele. Azt vettem észre, hogy némi függőség is kialakul a póthajat viselők körében... Igen, sokan megkeresnek hajhosszabbítás miatt, de nem mindenkinek mondok igent, csak ha tényleg megvan minden adottsága a vendég hajának ahhoz, hogy szép legyen a végeredmény.

Szükségesnek tartod, hogy folyamatosan képezd magad? Jársz tanfolyamokra, továbbképzésekre?

Fontosnak tartom, hogy egy fodrász képezze magát. A fodrászat nem csak egy szakma, hanem egy életstílus. A fodrász képes megváltoztatni egy ember külsejét fél óra alatt, ha nem képezi magát és nem tájékozódik az aktuális divatról, erre nem lenne képes. Minden évben megyek továbbképzésre, szemináriumokra. Fő profilom az alkalmi hajkészítés, a legtöbb képzés amin részt vettem erről szólt.

Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a emailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ Stojcsics Kata.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Oláh Ginet 2020.02.04. - 20:19
Lenne szàmomra egy fontos kérdés ... kb. 1 hete van feltéve pothajam mikro gyürüvel 100 gtm lett feltéve 100 % emberi hajbol de sajnos ugy hullik h. Kab a fele jo ha fent van!!! Ezt momdta a fodrásznak naki csinálta és azt irta h. Nem tud garanciát adni mivel nem.nála vásároltam a hajat !!!! De könyörgöm kérdem én hát ö készitete elö a pothajat ö kreazinozta be. És ö rakta fel ugy hogy hulik...a kérdés az h. Mit tudok teni? Mert a pénzt amit lkifizetem neki azt nem hajlando visza adni!!!
Venczel Kristóf 2021.02.13. - 17:31
Milyen hosszú hajat érdemes göndöríteni ha dauert szeretnék? Már nagyon régóta érdekel, illetve ha már be van göndörítve akkor hogy érdemes vágni?