Fényeket és hangerőt akarok! – Tankcsapda a körmendi „Nagyszobában”

Képgaléria megtekintése2013.03.23. - 16:00 | Jene Bogi - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Fényeket és hangerőt akarok! – Tankcsapda a körmendi „Nagyszobában”

Március 22-én este a Tankcsapda Rockmafia Tour elérkezett Körmendre, a Színház aulába. Az előadás különlegessége, hogy a szokásos többezres koncertekkel szemben csak 290 jegyet lehetett kapni elővételben.

A Tankcsapdát sokan Magyarország elsőszámú rockzenekaraként emlegetik. Az együttes kezdeti punk rock stílusába fokozatosan vegyült bele a hard rock/heavy metal hangzás, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. „Nem vagyunk már tinibanda. Soha nem is voltunk!" - mondta Lukács Laci az elmúlt majdnem huszonöt évre utalva.


A több mint másfél órás műsor több évtized és számos lemez slágereit tartalmazta, a kilencvenes évektől egészen a legújabb lemezig. Az első számok komolyabb témákat dolgoztak fel. Itt kapott helyet a Bíbor Köd is, amit a Republic nemrégiben elhunyt frontembere, Cipő emlékére játszottak. Talán a koncert legmegindítóbb pillanata volt: „Nem marad más utánam csak néhány emlék, Nem marad más csak a hiányom... Viszlát Cipő!"

A koncert következő részében ismertebb, bulisabb számokat sorjáztak, mint például a Kóla, jég és whisky, a Törölköző teniszütőkkel, vagy az Azt mondom, állj! - egyre több embert headbangelésre, pogózásra, táncra buzdítva. A kis létszámú közönség ellenére a hangulat hamar felizzott, a közönség hangja is egyre inkább megjött, s végül már egyemberként énekelték a dalokat a bandával.

A visszataps után már csak régi számokat játszottak: Nem kell semmi, Élni vagy égni, majd a Johnny a mocsokbannal tették fel az "i"-re a pontot. „A történet vége. Ennyi és kész." Az este remekül sikerült, a dalokat jól válogatták össze, pörgős koncertet kapott az aula közönsége.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Anti lukács 2013.03.23. - 23:03
a tankcsapda ezen a napon megbukott. Lukácsékat kifütyülték majd egy jó adag CSERESZNYELÉT öntöttek közébük. még az a 290jegy is soknak bizonyúlt ez nem zene csak nyekergés a rock szégyene.
Tankcsapda a legjobb 2013.03.24. - 08:26
''anti lukács'' felhasználónaK üzenem hogy a tankcsapda magyarország legjobb rock zenekara. és mi az hogy kifütyülték? ottvoltál bazdmeg??? és miaz hogy a rock szágyene? hát te vagy az bazd meg. és így a csapdát idézve csak annyit tudok mondani.: DUGD FEL A BOTODAT MAGADNAK SEGGFEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Orsó 2013.03.26. - 11:18
Ajjjh... Aki a TCS-t szereti, rossz ember nem lehet!