Az olvasók kérdései - Stojcsics Kata fodrász válaszol

2013.03.25. - 00:30 | Waldo

Az olvasók kérdései - Stojcsics Kata fodrász válaszol

Klóros vízre sör, ritka hajra sűrűbb vágás, hajtörés ellen szilikon hajgumi, zsíros hajra fejbőrtisztító sampon - a múlt héten Stojcsics Kata fodrász várta olvasóink kérdéseit. Szakértő válaszol sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakembertől kérdezhessenek.

HIRDETÉS

Három éve daueroltatom a hajamat, ami vállig érő. Nagyon szeretném befestetni, mert elég fakónak látom a színét. Mennyire szerencsés kombináció a dauer és a festés együtt?

Igazából lehet festetni, bár kicsit gyorsabban kopik a szín a dauer miatt. Ügyelni kell arra, hogy a dauer és a festés, vagy bármilyen kémiai folyamat - például szőkítés - között minimum két hét elteljen. A festést pedig mindig bízzuk fodrászra, a hiszen csak így érhetjük el biztosan a megfelelő színárnyalatot. 

Sokszor hallottam, hogy minél többet vágják kis korban a gyerekek haját, annál erősebb, dúsabb lesz nekik később. Kérdésem, hogy ez tényleg igaz-e? A kislányom 1,5 éves, és nagyon kevés haja van, ráadásul vékony szálú. Ha többször kicsire nyírom neki, javítható a helyzet?

Igen, a gyerekek nagy részénél igaz ez az állítás, de ha genetikailag kevés hajat örökölt, akkor mindegy hányszor vágjuk rövidre, sajnos nem lesz dúsabb.

Van egy újfajta festés, ahol a fejtetőn világosabb a haj, míg alul sötétebb. Ez milyen hosszú hajtól lehetséges? Nagyon tetszik, de azt hiszem, hogy a kb. 20 centis hajam rövid ehhez. Vagy ilyen hajhosszúságnál is megoldható ez?

Ha jól értelmezem az Ombre festésre gondol, de ez épp fordítva alkalmazzuk. A haj töve sötétebb, míg a vége világosabb, mindezt színátmenetesen készítjük el. Befesthető a rövidebb haj is, bár igazán csak hosszú hajban mutat szépen.

Uszodába járok heti három alkalommal, és a klóros víz fakóvá tette a hajamat. Érdemes-e festetni, vagy inkább más megoldást keressek? Használok hajbalzsamot, de úgy érzem, ez kevés, pedig régebben szép volt a hajam.

Természeten kell balzsamot használni a hajvégekre. Esetleg ki lehet próbálni természetes alapanyagokból készült pakolásokat, ilyenek például az almaecet, és a sör. A festést ez esetben nem ajánlom, mert a klórtól nagyon gyorsan ki fog kopni.

Igaz-e, hogy a hajgumi megtöri a hajat? A kislányomnak sajnos csak a hagyományos befőttes gumi marad a hajában, a csatokat, puhább gumikat azonnal kiszedi, és akkor lóg a haja mindenfelé. Oviba jár, kell valami a hajába, de az ismerősök azzal riogatnak, hogy megtöri a haját, és csúnya marad. Igaz ez?

Igen, tényleg megtöri a hajat. Én a szilikon hajgumikat ajánlom. Ugyanolyan erős, mint a befőttes gumi, de a szilikon miatt nem töri a hajat és nem is húzza a kislány haját.

A könnyen zsírosodó haj tényleg örökletes, vagy lehet az ellen tenni valamit, hogy ne kelljen minden napot hajmosással kezdeni?

Nem örökölhető a könnyen zsírosodó haj, viszont a hormonok befolyásolhatják. Minél gyakrabban mossuk, annál előbb fog zsírosodni. Ki kellene próbálni egy patikában kapható fejbőrtisztító sampont és arra törekedni, hogy hetente kétszer, maximum háromszor mossuk a hajat.

A lányom tizenhat éves, és szinte sportot űz a folyamatos hajfestésből. Volt már neki vörös, szőke, fekete és legutóbb csíkos is. Szinte kéthetente más színnel jön haza. Mennyire káros ez a hajnak? Azzal vigasztal, hogy a mostani festékek már természetes alapúak, de én azért aggódom.

Tapasztalatból mondom, hogy nem jó dolog. Én ugyanezt megcsináltam 16-17 éves koromban és nagyon tönkrement a hajam, és kevesebb is lett. Ráadásul a bolti festékekről nem tudok túl sok jót elmondani. A fodrászati festékekre természetesen igaz, hogy törekednek mindenféle káros anyagot kivonni. Én is csökkentett ammónia tartalmú festékkel dolgozom, hisz nem mindegy, hogy az ember mit ken a fejére minden hónapban. Meg kellene próbálni őt lebeszélni a gyakori színváltoztatásról.

Nagyon dús, göndör a hajam, szinte már kezelhetetlen. Az egyik ismerősöm szerint lehet ritkíttatni. Ez egy olyan eljárás, amikor a hajtőnél vágják le a hajat tincsenként. Én is szeretném így levágatni, de félek, hogy amikor nő, akkor az amúgy is göndör hajam hogy fog kinézni 1-2 centisen?

Lehet ritkítani, de azért az drasztikus lenne, ha egész tincseket kivágnánk a hajból, de természetesen ennek is megvan a maga technikája. Gyakran egyenesített hajra szoktam ajánlani a ritkítást, azonban a göndör hajat véleményem szerint nem kellene megritkítani. 

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

hajnalkaaa 2013.06.28. - 21:14
Mit tehetek, ha ledobja a festéket a hajam?

Majdnem két hete festettem be a hajam feketére, az eredeti hajszínem pedig világos barna.Kétszer mostam meg a hajam,és mind a kétszer színes volt a víz,és száradás után megjelentek barna foltok..Lehetséges,hogy pár mosás és újra barna leszek? Ez ellen lehet valamit tenni,vagy ez kezelhetetlen? Ha leszívatom, akkor is ledobja?
Ildi 2013.11.07. - 19:49
Üdvözlöm!
Nagyon sokat olvastam a szilikon káros illetve jótékony hatásáról, de sajnos azt nem tudom eldönteni, hogy mi igaz és mi nem. Sok gondom van a hajammal. Vékony szálú, nagyon kevés, hullott is egy időben, töredezett, száraz. A fejbőrömnek semmi baja sincs, de azt aláírom, hogy eléggé vitaminhiányos vagyok! Az lenne a kérdésem, hogy akkor most tulajdonképpen a szilikon az használ vagy árt?
Legyen szíves nekem ajánlani egy sampont/balzsamot/szérumot, ami extra száraz és töredezett hajra jó. Nem vasalom a hajamat, talán havonta vagy kéthavonta egyszer, de nem jellemző, festve sem volt sosem. Nagyon szeretném helyre hozni.
Esetleg, ha szeretnék hajvégápolót használni, akkor melyiket ajánlaná nekem? Vagy bármi, ami beválik. :/

Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is! :)
Stojcsics Kata 2013.11.09. - 12:30
Kedves Ildikó!

Belsőleg kell kezdeni a kezelést, mivel a vitaminhiány illetve akármilyen gyulladás a szervezetben a hajon jelentkezik először. Nagyon jó szépségvitaminokat lehet kapni, a lényeg, hogy a kezelést végig kell csinálni. Ha három hónapig kell szedni a vitamint, akkor nem szabad abbahagyni egy hónap után, még ha szebb is lett a haj.

A szilikon hosszútávon nem tesz jót a hajnak, mivel ez egy filmréteget képez a hajon amitől látszólag szebbnek tűnik, de a réteg miatt nem jut tápanyaghoz a fejbőr illetve a haj. Én nem ajánlom a szilikonos samponokat.

Sajnos így, hogy nem látom a haját nem merek ajánlani semmit, a legjobb lenne ha bemenne egy fodrászatba és személyesen kérne segítséget.

Üdvözlettel: Stojcsics Kata
Kiss Szabina 2013.11.21. - 00:33
Kedves Kata! Nekem olyan problémám lenne, hogy kb 7 éve van olyan hamvas platinaszőke hajszínem, mint kb neked a képen. A végén már fehér volt a hajam. Miután egy saját próbálkozással(hozzáteszem, hogy nem tartozkodtam ma-on, így nem is tudtam elmenni fodrászhoz) tönkre tettem a hosszú hajamat, amit le kellett vágni, így mst vállig ér. A minap elhatároztam,hogy elegem van a szőkítőporok káros hatásaiból, így befestem egy sötét szőke/világos barna árnyalattal. A fodrászom 8.13-as, Evolution márkájú festékkel festette a hajamat. Viszont ennyi szőkítés után, nyilván nem a várt eredményt kaptuk. Jelenleg a hajam barnás szürke. Fénybe olyan, mint a grafit ceruza. :( Szörnyű színe van. És nem is tetszik ez a barna haj.. :/ Ön mit tanácsol? Ha vennék valami egyszerűbb sötétszőke színt,akkor jobban befogná? Vagy kb hány festés után fogná be kellően? Várom mielőbbi válaszát! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szabina
Melinda 2013.12.04. - 18:34
Kedves Kata!
3 hete festettem a hajam sötétbarnára,előtte szőke volt,vissza is pigmentáltam de igy is ledobta a hajam a szint,5 ös szinmélységre festettem,most 7-es a hajam.azt ajánlották nekem,probáljam ki a wella color touch szinezőt,mert az nem roncsolja tovább a hajam,és nagyon tartós!azt szeretném kérdezni hogy ahoz hány százalékos oxigentát kell használni?és hogy az egész hajra kell felvinni teljes hatóidővel,vagy a végére kevesebb ideig?5 ös szinmélységet szeretnék,az eredeti hajszinem is az,csak előtte világos szőke voltam,és nagyon töredezett a hajam.ezért nem tudom hogy mennyi ideig hagyjam,és hogy tehetem e az egesz hajra?válaszát nagyon köszönöm!
Niki 2013.12.13. - 11:50
Kedves Kata!
16 éves vagyok és egy éve festem a hajam. Eredetileg sötétbarna, most pedig wallette vulkán vörös hajfestékkel festem. Az a kérdésem lenne, hogy a mellékelt képen látható hajat, egy fodrász hogyan és mennyiért tudná elvállalni? A teteje, mint a képen maradna vörös, hogy később a lenövést saját magam is betudjam festeni, de nyilván a pink színekhez ki kell a hajam szívatni. Tehát lényegében arra lennék kíváncsi, körübelül egy ilyen munka mennyibe kerülne nekem és hogy az a afesték amivel ezt megcsinálná a fodrász mennyire tartós?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
http://fabeaulish.files.wordpress.com/2013/02/ombrehair5.png
Stojcsics Kata 2014.01.06. - 14:36
Kedves Hajnalka! Szerintem a probléma ott kezdődik, hogy nem otthon kellene festened a hajad. Nem mindegy milyen festéket veszel, a bolti festékek finoman szolva is rosszabb minőségű mint amit mi fodrászok használunk. Gondolom nem lett tökéletesen befestve, ezért is jelenhetnek meg foltok. A "leszívatásra" nem tudok mit írni, mivel azt akkor használjuk ha világosítani szeretnénk és ha jól értettem akkor te sötétebb hajat szeretnél.
Stojcsics KAta 2014.01.06. - 14:37
Kedves Szabina! Ezzel a problémával gyakran találkozom. Szeretnék őszinte lenni, nem fogja befogni, tapasztalatból mondom. Főleg, ha nem is tetszik szerintem szőküljön vissza! Szeretnék írni pár sort a szőkehajszínről. Ha valaki eléri a kívánt szőke színárnyalatot, natúr hajszínből is egy-két alkalom, festett hajból még több, ezután csak és kizárólag a tövét kell festeni, nem szabad minden alkalommal a végére is rákenni a festéket. Hamvas árnyalatnál az utolsó pár percbe vízzel higítva össze kell mosni és ennyi. És mindjárt elkerüljük, hogy károsítsa a hajvégeket! Szőküljön vissza Szabina, csak ezt bízza fodrászra!Ide írd a véleményed! Az alsó szürke csík segítségével növelheted a mező méretét.
Stojcsics Kata 2014.01.06. - 14:39
Kedves Melinda! Látom, valamennyit ért a szakmához:) 4-5 festés után be fogja fogni, a szinező természetesen nem roncsolja úgy a hajat, de én a Na-yo ammoniamentes hajfestéket tudnám ajánlani, mert amellett hogy tökéletes fedést biztosít táplálja is a hajat. Ha lehet a hajvégekkel kezdje a hajfestést! Pár alkalom és tökéletes lesz a hajszíne.
Bánóczki Enikő 2014.01.21. - 19:46
Szép napot! Egy kis segítségre lenne lenne szükségem. A hajam eredeti szine világos barna, évekkel ezelőtt (4éve) teljesen szőke voltam és dauerolt, utána pedig már csak melíros. 1 éve festem világos barnára a hajam és a gondom az, hogy2 hamosás után teljesen ledobja és vöröses árnyalata lesz!! Miért van ez mit csináljak vele? a fodrászomnak fogalma sincs mit csináljon vele. Az összes fodrászoknak való hajfestéket kipróbáltuk, de hiába. Ötlet, mit tehetnék,hogy benne maradjon a szín a hajamba??? köszönöm Enikő
Toth Agnes 2014.02.06. - 17:14
Kedves Kata,
A hajam festett vilagos barna es rezes szoket szeretnek. Ezt, hogy elerjem kell szivatni a hajat vagy nem szukseges. Melyik festeket tudja ajanlani nekem?

Koszonom valaszat
Stojcsics Kata 2014.02.18. - 22:36
Kedves Ágnes!

Igen, le kell szőkíteni. Ezt bízza szakemberre kérlem, otthon nagyon el lehet rontani. Mikor elérték a megfelelő világosítást, be lehet festeni a kívánt színre.
Stojcsics Kata 2014.02.18. - 22:36
Kedves Enikő!

Teljesen sajnos nem fogja befogni, mert a dauer és a szőke festés miatt teljesen roncsolt a haja. Azt javaslom vágassa le, annyira sok már nem lehet, hisz négy év alatt valószínűleg már jól lenőtt. Keressen egy olyan világosbarna színt, amibe van egy kis hamvas árnyalat, ezzel csökkentheti a vöröses árnyalatot.
dora 2014.03.15. - 16:22
Szia, féloldalasan tűztem fel múltkor a hajam viszont nem sokáig tartja meg a hullámcsatt, mit tudnál tanácsolni mivel fixáljam jobban?

kb ilyenre gondoltam:http://www3.pictures.stylebistro.com/gi/Rosie+Huntington+Whiteley+Long+Hairstyles+HddKd9Ke_sAl.jpg
Mon 2014.03.18. - 15:24
Eredetileg vilagosbarna/sotetszoke hajam rendszeresen melizott volt hosszu evekig. Nemreg ugy dontottem, hogy "csak" festeni fogom az egyenletes szinert. Megvettem a Garnier Olia 8as es 9es hajfesteket eloszorre.A szin arnyalat megfelelt, de enyhe rezes arnyalata let a hajamnak. Kovetkezo alkalmommal megprobaltam a 7.1es szint, megint ott volt a rezes utohatas es eleg sotetre sikeredett. Azt gondoltam, hogy a hamvas szin esetleg eltuntetheti a vorosseget.
Mit javasolsz? Milyen szint vegyek, hogy ne legyen a rezes beutes a hajamon? Bevallom nagyon nem tetszik, viszont a festekkel meg voltam elegedve.
Koszonom, tovabbi jo munkat
Stojcsics Kata 2014.03.24. - 21:10
Kedves Dóra!
Egy kevés waxot használj, mielőtt elkezdenéd csavarni a hajat, majd a csatoláshoz használj erős hullámcsatot -Jó inőségű hullámcsatot a fodrászcikk kereskedésekben találsz- ha végeztél erős tartású lakkal fixáld.
Stojcsics Kata 2014.03.24. - 21:16
Kedves Móni!

Valószínűleg vöröspigmentes hajjal rendelkezel, amit igazából az ember csak hajfestés után vesz észre legtöbb esetben. Megmondom őszintén, továbbra sem vagyok megelégedve egyetlen "boltban" kapható festékkel sem. Én azt mondom ne kísérletezz tovább otthon, hidd el csak rosszabb lesz. Kérj a fodrásztól ammóniamentes kímélő festéket, hidd el százszor szebb lesz a végeredmény és olyan amit szeretnél.
Viktoria 2014.03.31. - 21:48
Kedves Kata!

Több mint 10 éve festett szőke a hajam, amit mára már nagyon meguntam.Megtetszett a világos vörös hajszín , és úgy gondolom, jól is állna.
Kérdésem az, hogy otthoni hajfestéssel megoldható-e, illetve van -e olyan hajfesték amit ajánlani tud. Jelenleg Angliában tartózkodom, ezért is választom az otthoni hajfestést, mivel itt a jelenlegi helyzetemhez képest elég drága a fodrász.

Előre is köszönöm

Viktória
Ivett Szabo 2014.05.21. - 00:23
Kedves szakértő!
Mai nap életem legnagyobb kudarca... jött házhoz egy fodrász, aki elsőként elrontotta a hajam...akkor nagyjából kijavította..de voltak hibák benne. Ma harmadik alkalommal jött. Kérésem tőfestés volt, pink tincsek és fazon vágás.
12%+blanzs nekem esett (nagyon sötét, sárgásodásra nagyon hajlamos a hajam) majd mosás+szárítás és 12% oxi + gyöngyház szőke. Az egész fejbőröm zsibbad....most vettem észre, hogy hátul a tarkomnál bal oldalt lemart egy nagyujjbegynyi bőrt!!!!!!!! a sok kemikália! Mondtam neki hogy sokáig volt rajta a blanzs... nem beszélek arról, hogy a hajam tapintása milyen most :(
Bőrgyógyászt felkeresek...de ezen kívül mit tehetek most? Gondolom teljesen be kell gyógyuljon a sebem. :(
Várom mihamarabbi válaszát! Köszönöm.
Egy pórul járt asszonka
csuhai réka 2014.05.29. - 14:42
Kedves Kata!
Érdeklődni szeretnék hogy,hosszúkás archoz milyen hajat javasolnál,ritka fejforma ezért is lehet hogy nehezen találom a számomra megfelelő frizurát.
Jakab Viki 2014.05.30. - 21:02
Kedves Kata,

Három hete (majus 9) hogy meliroztattam a hajam. Sajnos nem sikerult a szöke melir. Fako szürkés es most mar sargas meg zöld arnyalata is van.
A fodrasznak mutattam hogy milyen maszkot hasznalok. Amit mosas elott kell a hajon hagyni fel-1 ora. Megnezte az osszetevoit es vörös henna van benne. Elképzelheto hogy ez okozta a problemat? Mit tudok tenni? Mit javasol?
Köszönöm Viki
dórina 2014.06.25. - 06:20
szia szeretném meg tudni hogy vékóny tőredezet hajra mijen sampón és mijen balzsamal lehetne hejre hózni mert hószu hajat szeretnék de semit nem nő mert anyira szàraz és tőredezet nem tudnàl valami igazàn jó tipet adni
Stojcsics Kata 2014.07.14. - 19:10
Kedves Viktória!
Szerintem próbáld ki. Az otthoni hajfestést elítélem, de ebben a helyzetben megértem. Mindenképp több doboz festéket vegyél, hogy alaposan be tudd festeni, de ha van rá lehetőséged kérd meg a barátnődet fesse be. Talán a Loreal festékét tudnám ajánlani. A színt pedig a dobozon ugyis látni fogod.
Stojcsics Katalin 2014.07.14. - 19:18
Kedves Ivett!
Sajnálom ami a hajaddal történt, úgy tűnik kifogtál egy szakmájához egyeltalán nem értő "fodrászt". Nem voltam még ilyen helyzetben, de ha rám hallgatsz pihenteted a fejbőröd, hajad. A bőrgyógyász sem tud majd mit mondani, bár lehet ez allergiás reakció is. Egy-két hónap elteltével vágasd le a hajad, utána talán festhetitek is, de a bőrpróbát el ne felejtsétek megcsinálni a festés előtt 24órával. Ha tényleg allergia, hidd el rosszabbul is végződhetett volna.
Stojcsics Kata 2014.07.14. - 19:20
Kedves Réka!
Könnyen adok tanácsot, hisz nekem is ilyen a fejformám. Szerintem mindnen hajhossz jól àll a fejformához, de a frufru a lényeg, kell hogy optikailag csaljon a fejformán.
Stojcsics Kata 2014.07.14. - 19:24
Kedves Viki!
Nem hinném, hogy a pakolás a hibás, talán csak könnyebb arra fogni. Keress új fodrászt, de tényleg. Amit tehettek: festess egy új alapszínt és tegyetek bele új szőke melírokat.
Nita 2014.10.24. - 12:08
Szeretném kérdezni hogy tudnál-e segíteni abban hogyan tudom meg hogy melyik sövid frizula állna jól most kb válig élő hajam van egyenes.
Doroti 2014.11.23. - 12:30
Tegnap voltam fodrásznál dauert tetetni a hajamba..sose volt festve se dauerolva.. ahogy bedauerolta a fodrász a hajamat ami a hátam feléig ér és kibontotta még göndör volt aztán megszáritotta a hajam és hát eléggé kilógta magát.. ma meg már szinte alig látni hogy daueros.. ha megmosom és hagyom hogy megszáradjon akkor összeugrik és göndör lesz? Vagy ugyan ilyen kilogott marad??
marcsi 2014.12.29. - 10:59
Jó napot Kívánok!Nekem az lenne a problémám hogy erősen viszket a fejbőröm és hullik is a hajam már hajmosás után 2 napra rá,nem igazán tudom hogy nem e lehet e az a baj hogy 3 hónapja a fodrászomtól vásároltam sampont amit ő is használ és,lehet hogy otthoni mindennapos használatra nem tesz jót a fejbőrnek?Heti 1 szer mosok hajat,mert zsírosodni nem zsírosodik korpásnak se korpás,csak elviselhetetlenül viszket.Szóval a sampon lehet a baj?A sampon neve By Fama A+sampon vékonyszálú hajra.A válaszát előre is köszönöm.
Judit 2015.01.24. - 14:46
Kedves Kata!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a ritkító ollóval végzett tépéses módszer nem árt-e a hajnak? Az ollóval, aminek csak az egyik fele fogazott, egy egészen jó kis rövid, tépett fazont sikerült kialakítanom. A hajam ehhez elég sűrű is, úgyhogy van mit ritkítanom rajta.
Válaszodat előre is köszönöm!
Judit
Stojcsics Kata 2015.02.16. - 20:58
Kedves Nita! Sajnos, mivel nem ismerlek ezért nem tudok segíteni abban hogy mi állna jól. Esetleg próbálj ki netes frizura programot.
Stojcsics Kata 2015.02.16. - 21:00
Kedves Doroti!
Valószínűleg rosszul sikerült a dauer, nem egyszerű hosszú hajat dauerolni. Menj vissza a fodrászodhoz és csináljátok meg újra.
Stojcsics Kata 2015.02.16. - 21:03
Kedves Marcsi!
Mivel azt írtad heti 1x használod a sampont ezért nem hinnem hogy az a hibás de mindenesetre próbálj ki mást.erdemes lenne ellatogatnod egy fejbőrgyogyaszhoz.
Stojcsics Kata 2015.02.16. - 21:05
Kedves Judit!
Ritkító ollóval nem tudsz ártani a hajánál, de azért a hajvágást bízd fodrászra.
Olui 2015.03.16. - 13:51
Szeretném megkérdezni, hogy vegyi hajfestés után lehetséges-e henna hajfestékkel festeni?
Mettlerné Melinda 2015.04.04. - 14:32
befestettem világos hajam vörösre sajnos nem mindenhol sikreült olyan mintha melír csíkok lennének benne de látszik h véletlen..és itthon már csak barna festékem van mivel ünnep lesz és így nem mehetek dolgozni ilyen hajjal az lenne kérdésem ráfesthetem a barnát most mindjárt??????köszi válaszod
Zsófi 2015.04.28. - 18:41
Szia Kata ! Nekem egy olyan problémám lenne ,hogy nagyon hullik a hajam,de viszont 15 éves koromig nagyon dús volt ! Aztán elkezdtem vasalni és festeni eleinte nem hullott,alig alig néhány szál.Vérvételen is voltam a vérképem teljesen jó lett ! A hajam ápolom mindig használok olajokat és egyéb pakolókat ! Nem tudom ,hogy az ok tényleg a festék és a vasaló lenne,de fekete a hajam szivatni nem szeretném és vasaló nélkül elég csúnyán néz ki a hajam! Mit tegyek ?
Kitti 2015.05.11. - 13:07
Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni,hogy ha valaki életében először 29 évesen most festette be a haját bolti (állítólag ammónia mentes hajfestékkel) hajfestékkel az visszakaphatja eredeti hajszínét,ha a haj kezdi lenőni a festést? Vagy örökre megváltozik a haj színe? Ezt úgy értem,hogy nem pirosan fog nőni a haj sem pedig feketén ezt tudom,de eredeti színben fog újra látszódni a haj ha látni lehet a lenövést? Illetve azt szeretném megkérdezni,hogy egy vállig érő hajnak mennyi idő kell,hogy ugyanakkorát nőjön,mint amekkora most festetten? Válaszát köszönöm! Tisztelettel:Kitti
Ellie 2015.05.12. - 11:29
Jó napot kívánok! Egy olyan problémám lenne,hogy koktélozva lett a hajam majd alfaparf rb és 8.66os festékkel volt kenve.Természetesen ledobta egy idő után és havonta az egész hajam festeni kellett,kipróbáltam az alfaparf színezőt (chilli red) mert az nem rongálja a hajam,de a szőkített részen olyan mint halottnak a csók.Nem szeretném levágni a hajam,és piros hajat szeretnék,úgy hogy ne dobja le,félek havonta festeni az egészet Nehogy eltörjön még ha 6os oxival is csinálom...egyszer csináltam 9-es oxival mert a tövénél nincs szőkítve meg is törte a hajam.. Mit csináljak? Merjem havonta festegetni az egész hajam csak alfaparf rbvel és hatos oxival?szép piros hajat szeretnék kérem segítségem mert így csúnya :\
Gréta 2015.05.17. - 20:02
Üdvözlöm.
Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy oldalt fel lett nyírva a hajam de a tincs még megvan, azt fodrász vissza tudja nekem tenni mint "póthaj" ?
veronika 2015.08.03. - 11:34
vera : Nekem az a gondom a hajam mal hogy rovid és gondor ha egy isdeig nem megyek forászhoz hoszűlesz és kinyulad, van hogy vasalom is de felszeretném dobni.nincsen valami praktika. ami olcsó is. elöre is köszönöm
Karacs Zsanett 2015.08.18. - 11:39
Szia
Sötétbarna hajam van eredetileg és szeretnék ombre hajat csinálni.
úgy hogy kiszőkítem a hajam végéből kb. 10 cm-ert és befestem szőkére...
érdemes kipróbálnom?
Hubertné Berki Edit 2015.08.22. - 19:46
Üdvözlöm!
Ilyen frizurát szeretnék érdekelne ez dauer v más?
Köszönöm
https://www.google.hu/search?q=barbara+mori&espv=2&biw=1366&bih=649&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CIsBEIkeahUKEwi0656yl73HAhXFfhoKHexaAGc#imgrc=wgjWPNpCa3CkBM%3A
cinia 2015.09.04. - 19:03
hello.én 15 éves vagyok 2 havonta festem a hajam nagyon szeretnék színes hajat.mondjuk halvány rozsaszint de nemtudom hogy ezt hol és mennyiért csinálnák meg .nekem jelenleg sötétbarna a hajam mert kikopott a fekete met má elég égen nem festettem,hányszo kellene kiszőkiteni hogy szép világos színe legyen amiko áfestettem a rózsaszínt?és hogy hol csinálnák meg?
linda2883 2015.09.11. - 15:10
Kedves Kata!

6 évig festettem feketére a hajamat ami már derékig ért, aztán 2 éve házilag kiszőkítettem majdnem fehérre. Természetesen teljesen tönkrement a hajam le kellett vágatnom teljesen rövidre ami nagyon nem állt jól nekem. 2 éve szinte alig nőtt a hajam, pedig fodrászkellékesben vásárolt hajfestékkel festem és 9%-os oxyval. Előtte még bolti szőkítőporos hajfestéket használtam egy évig. Az lenne a kérdésem, hogy szerinted ha folyamatosan csak a tövét festem szőke hajfestékkel és 9%-os oxyval fogja e annyira roncsolni mint a bolti szőkítőporos hajfesték, és hogy neked mi a véleményed meg áll egyszer a hajhullás vagy inkább próbáljam meg visszafesteni sötétebb színre pl.: világos barnára?
Segítségét előre is köszönöm!
Réka 2015.09.14. - 20:07
Kedves Kata!
Festem a hajam több éve. Szeretnék kiprobálni egy extrém lila hajszinezőt. Ehhez le kell szőkítenem a hajam. A kérdésem az lenne, hogy ha a hajszínezőhöhöz keverek hasonló színű festeket(természetesen mind ezt fodrásszal csináltatnám, csak terv nélkül nem akarok elmenni megcsináltatni) akkor erősebbb ės tartósabb lenne a szín. Az egyik baratnőm így csináltatja elég rég óta és nagyon szép erős színe van a hajának, mint a színező és tartós mint a festék. Ez minden színezővel és festékkel működhet? A hajszínező amit megrendeltem LA RICHE DIRECTIONS lila színe.

Köszönöm előre válaszát:
Réka
Bernadett 2015.09.20. - 18:41
Szia. Az volna a kerdesem,hogy hogyan tudnek visszaterni a regi hajszinemhez. Az eredeti hajszinem barna de 14evig festettem sotet vorosre padlizsan szinure aztan kiszokitettem ami teljesen tonkre tette a hajamat... aztan most nagyon sotet barnara festettem a hajam kb 5 alkalommal a szokites utan es most megprobaltam a sotet padlizsant megint de nem fogja be a hajam... mit tudok csinalni? Koszonom Betti
Varga Ágnes 2015.10.01. - 06:54
Kedves Kata! Váll alattig érő a hajam,18 éves koromban raktak először dauert a hajamba,és gyönyörű szinte természetes gyűrűs göndör lett a hajam. Azóta többször növesztettem meg,volt hogy derékig is. Az a fodrász elköltözött,másik van,de voltam máshol is,és soha nem tudtak többet olyan szép göndörséget csinálni a hajamból,csak laza,kinyúlt rackás kócosságot. Mi az oka? Kímélő dauerokat alkalmaznak,a régi fodrász még a régi igazán büdöset,de az gyönyörűre sikerült.Már azon gondolkodtam inkább nekifogok én. Kérem adjon tanácsot ,hogy lehetnék göndör újra dauerral. Köszönöm:Ágnes
Bederna Bernadett 2015.10.10. - 22:32
Kedves Kata!
A mai napon használtam először a Colour B4 nevű terméket, ami jó volt csak sajnos nem a kívánt hajszínt értem le vele. Az volna a kérdésem, hogy mikor használhatnám megint ezt a terméket ? Egy -két nap vagy több? Illetve mikor tehetnék rá tartós hajfestéket! A hajam fekete volt, és most vörös lettem, és világos barna szeretnék lenni! A választ előre is nagyon köszönöm!
Edina 2015.10.21. - 21:43
Amiota megszülettett a kislanyom azota minnden hajfestek fekete lessz a hajam azota eltelt harom ev es mar a legdragabbik festeket veszem es csak a hajam tövenel ,egy centire festi be atöbbi fekete marad de a foraszomnak is ez t a szint kapta . Kerem tanacsat mitt tegyek vagy mi az amitöl van ez . köszönettel .. Edina
Szilvike 2015.11.08. - 07:50
Szia , az iskolában el kaptam a tetves eget es nem megy ki belőlem , ha oxigént teszek ra ki megy? Es lesz valami baja tőle a hajamnak (nagyon vékony a hajam es sok hajam van)
Ivett 2015.11.17. - 12:33
Szia!
Milyen hatása lessz a colour b4 hajszin eltávolítónak,most fekete a hajam,ez elött szőke volt,az eredeti viszont barna.?
Nèmeth Mária 2015.11.17. - 17:22
Üdvözlöm! Az abajom, hogy ledobja a hajam a festéket. Barna vagyok. Mindig vörôs volt a hajam és szépen befogta. De most kétszer megmosom és olyan mintha be sem festettem volna. Azóta van ez mióta szültem. 6 éve. Lehet köze hozzà? Vagy ez hülyeség? Mindig magamnak festettem ès mindig jó volt. Nem is olcsó festéket használok. Nem marad meg a festék a hajamon. Tudna nekem tanácsot adni? Előre is köszönöm.
Kovács Adél 2015.11.20. - 18:05
Sziaa. Azt szeretném kérdezni hogy a fodrász megtudja-e ugy csinálni egy szőke hajat hogy felül a fejtetőnél befesti a hajamat barnára és alul marad a saját hajszínem. És hogy ez jol mutatna?
Mónika 2016.01.12. - 14:07
Szőke hajra rákentem egy kék kimosható hajszinező habot szilveszter alkalmával.A 10.mosásra se jött semmi se ki a hajamból.sőt beleégett a hajamba ahol világosabb tincsek voltak.Palette A10 festettem eddig,de szó szerint ledobta a festéket a hajamról,és még kékebbnek tünt a hajam .kiszáritotta a hajam,végső elkeseredésemben hajradirt használtam,ami valamenyire kiszedte a kéket,de olyan mint a seprű.Újra rákentem a festéket amivel szoktam festeni ,de semmi,nem fogta be,Nem szeretném tüsire vágatni,mit tegyek,szeretnék egy két árnyalattal sötétebb hajat,mivel fessem ne dobja le?
Nikii 2016.02.07. - 08:21
Én most váltottam szőkés barnáról feketére, az első festés nem fogta be, a második nagyon szép fekete lett. De már most úgy veszem észre, hogy kezd néhány helyen barnulni :( mit csináljak hogy fekete maradjon?? :(
Kelemen Anikó 2016.03.06. - 09:36
Jó reggelt (szia)!Azt szeretném kérdezni száraz sampon(isana)után másnap szabad befesteni hajat? köszi! /Anikó/
Szomolay Andrea 2016.03.11. - 15:50
Szia! Póthajat szeretnék venni, milyen színűt vegyek? Interneten rendelném meg.7-es vagy 8-as számút? Olia 7.13-as mézszőkére van festve.válaszodat előre is köszönöm. Andrea
julia 2016.03.19. - 12:54
üdvözlöm.
Ngyon göndör hajam volt a szülesig.oktoberben szultem es azota mintha nem gondorodne tovabb a hajam.egyszoval a fejtetomtol kb 3 cm hosszu sima..a többi gondor.
a hormonoktol van?fog meg ujra gondor lenni?
Kollar tifani 2016.03.21. - 16:33
Szia! A headlines ról szeretnék érdeklődni! Elötte samponnal kell megmosni? Felcsavarom ráteszem a volumennövelő folyadékot , megvárom a hatóidőt a fixálót hogy használom? Vagy ha leírnád az egész folyamatot nagyon örülnék! :) köszönöm!!!
Gyöngyi 2016.04.01. - 08:08
Szia. A multhéten daueroltattam be a vállamnál hoszabb hajamat másodjára. Azt mondta a fodrász csaj, hogy jól bennemarad a dauer, szép is volt nagyon aznap. 4 nap mulva megmostam és megfésültem ritka fogú fésűvel és hagytam magától megszáradni. Másnapra alig maradt benne a hullám. Aztán a következő mosásnál nem fésültem meg, de ugyanugy jártam.
Mit tegyek? Valamit roszul csinálok?
Éva 2016.07.21. - 16:01
Szia.Szeretnék egy frissítő hajvágást és valamilyen új hajszínt.Tudnál ebben tanácsot adni hogy milyen frizura állna jól?Elég sovány vagyok fehér bőrű és kék szemű.Nem nagyon szoktam sminkelni.köszi
Tünde 2016.09.30. - 14:31
Kedves Kata!
Fodrász szerint sötétszőke hajszínem van, szerintem világosbarna. A héten befestettem egy szőkével, ami nemhogy nem világosított, de még egy kicsit sötétített is. Nem akartam platinaszőke lenni, csak egy kicsit világosabb. Most nem tudom, hogy mitévő legyek. Vegyek egy hamvas szőkét és hátha világosít? Leszívatni nem szeretném. Fodrászom sajnos festeni nem tud, de jól vág :) Mit tehetnék, hogy legyen egy szép szőke hajszínem?
Betti 2016.09.30. - 23:39
Szőkésbarna eredetileg a hajam. A hajam nagy részét áprilisban leszívatta a fodrász, 9%-os oxigentállal és egy élénk vörös festék lett utána rákenve. A hajam egy része piros lett. Most az egész hajam szeretném vörösre, és a fodrász a hajtövem leakarja szivatni 9-sel de nem akarom engedni neki mert megint piros lesz a hajam ráadásul a hajtövem...ahol veszem a hajfestéket ott is elmondták hogy ha élénk vörös hajszínt szeretnék akkor elég egy 3%-os oxigentállal a hajleszívás mert így is világos fajtájú hajam van és a festék is élénk. Mit tegyek? Csak 3%-ossal engedjem leszívatni?
Éva 2016.10.13. - 21:09
Helo! Az én hajam sajnos nagyon elvan törve voltam már fodrásznál le is vagta...nagyrésze már szép,de nem tudom mit tehetnék mert egyáltalan nem akar nőni.
Pintér Andi 2016.12.13. - 12:13
Szia! Ombre festésnél előbb a tövet kell be festeni? Mikor kéri a vendég h a töve legyen sötétebb szín a vége meg világos! Akkor előbb be kenjük a tövét és utána a végére kenjük a világosat? Vagy lehet fordítva is? de sztem fordítva nem igazán lenne úgy jó!
Üdv: Andi :)
Zsani 2017.01.13. - 12:48
Kedves Kata!

Befestetem a hajamat barnára, ami kissé sötétre sikerült. Egyszer szeretném befesteni méz szőkére, azt a fodrász tudná megcsinálni?

Köszönöm előre is a válaszát!

Üdv: Zsani
Andrea 2017.02.09. - 16:06
a hajam tövét akarom befesteni fekete festékkel... hogy csináljam meg a hajam, hogy a szőke részt ne fogja be a fekete hajfesték? ombrés hajat készítek, ami fekete lenne a tövétől, utána lent meg szőke..hogy lehetne ezt megoldani?
Melcsi 2017.03.27. - 19:09
Kedves Kata! Nekem olyan pròblèmám lenne hogy semmi tartása nincs a hajamnak. Ezt hajvágással hogy lehetne megoldani de ùgy hogy a hajam hossza megmaradjon?!. Ès mèg olyan problèmám lenne hogy a hajam vègei bekunkorodnak, ès szeretnèm ha egyenes maradna azt hogy lehetne?
Válaszát előre is köszönöm!