Zaccmentesen - Egy Atom tárlat a Cafe Freiben

Képgaléria megtekintése2013.03.26. - 00:10 | Kánya Dóra - Fotók: Büki László 'Harlequin', Dart

Zaccmentesen - Egy Atom tárlat a Cafe Freiben

Kávé naponta többször, alulról, felülről, oldalról, előröl, hátulról, mindenhonnan és mindenhol - Majdnem Instant címmel Garai Antal ’Atom’ kiállítása nyílt meg március 25-én a Café Freiben. A gőzölgő fekete 10 tablón, 320 képi formában köszönti az ízkalandorokat. A fotoriporterként dolgozó, koffeinfüggő Garai Antal ’Atom’ megpörkölte a témát, az összes fotó telefonnal készült. Atomjó mindegyik!

Pincér, akárhol: Kér egy kávét?
Atom, akárhol: Persze!
Az alapkérdésre ez az egyértelmű válasz gyakran hagyja el a különös tárlatot jegyző Atom száját. Ilyenkor nem számít, milyen fajta és hogyan készült, nagyjából kevés tejjel és két cukorral issza. 3-5 is lecsúszik naponta.

Kávé. Még olvasva is összefut az ember szájában a nyál, 320 fotón a feketét nézegetve pedig még inkább csábító. Még jó, hogy a Café Frei pultja csak egy karnyújtásnyira van a képektől!

„Egy éve fotózom a kávékat, de nem készült kiállítási anyagnak. Nagyjából csoportosítva vannak: Café Frei, fesztiválok, Ocho Macho-hoz, barátokhoz, ismerősökhöz, állatokhoz köthető, út közbeni képek, otthoni részletek. Bár a legtöbbje vegyes, nem lehet tematizálni. Nincs kedvenc, nem tudok kiemelni egyet sem, egy tablóról többet is szeretek. A legelső Boriról készült (Zergi Borbála, Atom párja - a Szerk.), a legutolsó a március 15-i forradalmi megemlékezéshez kapcsolódik" - mondja Atom.


Középiskolás évei alatt még csak gépi kávé tartotta életben, az egyetemi tanulmányokkal a kávé mellé a fényképezőgép is be-bekúszott a napjaiba. Ahogy teltek az évek, megjelentek az okostelefonok, majd az Instagram alkalmazás - az első feltöltés után már szabad volt a pálya. Olyan témát keresett, amit tematika szerint tud működtetni, mivel a telefonja mindig nála van, kávét gyakran fogyaszt, fotózni pedig szeret és tud is (a 2013 évi Szombathelyi Sajtófotó Kiállítás egyik különdíjasa - a Szerk.). Összeállt tehát a kombináció. Ettől különleges a most nyílt kiállítás, instagramos fotókból még nem láthattunk Szombathelyen. A Café Frei egyik törzsvendége, Atom első kiállítása ez, most ő szerepel, igaz szerepeltetni jobban szeret. A Nyugat.hu fotoriportere komoly koffeinfüggő, a kávé nagy szenvedélye. Jó példa erre, hogy a Szilvesztert is a Café Freiben töltötte, pezsgő helyett kávéval koccintott éjfélkor.

„Bár elég tág a téma, de egyre több a hasonló, jobban kell törnöm a fejemet. A Balatont, mint hátteret több oldalról is megközelítettem: Tihany, Fonyód, naplemente hajóval, naplemente Badacsonnyal, van egy kontrasztos napkeltés is Borival. Kihívás mindegyik, nem hagyom abba, szerencsére sok minden megihlet." -mondta.

A kiállításmegnyitó után fújt egyet, a pódiumról lelépve csak ennyit fűzött hozzá: No, akkor iszok egy kávét!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás