Egy szombathelyi dizájner ByeAlex cipőszállítója - Lukács Lászlóval beszélgettünk

2013.04.20. - 00:30 | Büki László 'Harlequin'

Egy szombathelyi dizájner ByeAlex cipőszállítója - Lukács Lászlóval beszélgettünk

Hey-Mr! cipőben fog topogni ByeAlex Malmőben, miközben hejrén Kedvesemezik. A formatervezett lábbelit egy szombathelyi dizájner, Lukács László álmodta meg, aki a facebook-on akadt a hipszterre. Szimpátia első látásra! Egyszerű történet, ami cipőben végződött.

HIRDETÉS

ByeAlex egy szombathelyi textiltervező által kreált cipőben fog fellépni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lehet azt mondani, hogy Lukács László még szombathelyi, vagy már többet tartózkodsz külföldön?

Immár 4 éve a bécsi Iparművészeti Egyetem hallgatója vagyok textil és design szakon és inkább a tanulmányaim miatt vagyok többet külföldön, mint otthon. A Hey-Mr márka viszont nagyrészt Magyarországon készülő, helyi kis- és középvállalkozóknak munkát adó termékünk,. 

Hogy találtatok egymásra ByeAlex-szel?

Ez nagyon egyszerű történet: a facebook-on találtunk egymásra és ott meséltem neki arról, hogy mivel is foglalkozunk.

A márka (Hey-Mr!) a Te tulajdonod, vagy csak kreatív ötletgazdája vagy? Bemutatnád?

Hey-Mr! márka kitalálója én vagyok, de mivel ez egy csapat, többen vagyunk benne: Dmytro Lutsak építész-tervező, Linnea Jannen divatfotós, Karl Pluch textilmérnök, Csider Tibor cipészmester, és jómagam, Lukács László textiltervező.

A Hey-Mr! nemcsak egy új divatmárka. A Hey-Mr! egy termék, egy szimbólum, amely egyesíti magában az egyéniséget, az önbizalmat és a művészetet. A Hey-Mr! egyedi jellegét a bőr speciális feldolgozása adja, a varratok megbízható pontosságával, megalkuvást nem ismerő, feltűnő megjelenésével biztosít komfortot. A bőr többször festett és nyomtatott, az ezt követő finomhangolással érjük el az egyedülálló vizuális hatást és egyedi mintát, amelytől mindenegyes darab különlegessé válik. A Hey-Mr! cipők kiváló minőségű bőrből készülnek, kényelmesek,  tökéletesen kombinált, könnyű anyagaikkal megmutatják a játékos és kecses lelket.

Mi az, amit tervezel még? Ruhákat is vagy ráálltál kizárólag a cipőkre?

Az idei tavaszi-nyári kollekcióban szerepeltek már táskák is, amit természetesen a következő kollekciókban is mindenképpen folytatni fogunk, de szeretnénk megmaradni a férfi kiegészítőknél. Fontosnak tarjuk, hogy egy márka, egy arculat erőteljesen koncentráljon egy pontra, ami nálunk a férfi kiegészítők világát takarja.

Mennyire követi a divatot a magyar fiatalság?

Szerintem követi, de néha pont ez a baj, mert nem mindig jó a divat után menni. Jómagan nem vagyok a divat követe, jobban szeretem azt, ha valami különleges van rajtam. Szerintem fontos, hogy eljussunk a saját stílusig, nekem például ilyen a kék-piros-fekete. Ezt a három színt minden nap hordom. Más-más arányban, de mindg rajtam van. Szóval szerintem nem követni kell a divatot, hanem saját stílust teremteni, az sokkal jobb móka.

Mi most a trend? A harsány és merész vagy a pasztell és letisztult?

Most nagyon őszinte leszek: mi nem nagyon követjük azt, ami most aktuális, mivel kollekciónkban fél évre előre kell dolgoznunk, ezert arról tudnék csak beszélni, hogy a Hey-Mr! hogyan készül a 2014 tavasz-nyárra.


Te viseled saját termékeidet?

Igen, viseljük saját termékeinket, bár nem mindig, mivel megadjuk annak módját és helyét, mikor bújunk bele a saját cipőnkbe.

Nagyon szépen köszönjük az interjút az egész csapat nevében.

Foto: Linnéa Jänen
Modell: Michael Van Hühnje
Design: Hey-Mr!


Új hozzászólás