Vad Fruttik és szexi modellek - a SEK Tavaszi Zsongás első napja

Képgaléria megtekintése2009.03.18. - 19:00 | vaskarika.hu - Fotók: Bonyhádi Zoltán

Vad Fruttik és szexi modellek - a SEK Tavaszi Zsongás első napja

Vad Fruttik koncerttel, divatshow-val valamint break- és hastáncbemutatóval debütált az első alkalommal - és hagyományteremtő szándékkal - megrendezett, kétnapos SEK Tavaszi Zsongás névre keresztelt egyetemi megmozdulás. A csurig megtelt aulabeli buliból szerkesztőségünk is kivette a részét: Vidaotone a lemezeket, Bonyi pedig a fényképezőgépét pörgette üzemi hőmérséklet fölé. Nézegessen bulizó egyetemistákat képgalériánkban!

Helyszíni szemlét tartottunk a Kultúrkapu által rendezett SEK Tavaszi Zsongáson, az egyetem aulájában. A Si&Lu divattervezői csoport ruháit szépséges modellek mutatták be, őrült ötvözetet láthattunk breakből és hastáncból. A régi-új „zsigulis fiúk" püfölték a hangszereket, s zárásként Vidaotone lépett a hangulatfelelős szerepkörébe.

Nem ment minden egyszerűen. A kezdeti beléptetési nehézségeket azonban mind a szervezők, mind a nagyérdemű áthidalták, s kezdetét vette a Kunszt 2009 elnevezésű kultúrcsereprogram előzetese, a Si&Lu divatbemutatója. A nagyszerű ruhaköltemények mellett - melyek a reneszánsz és pop art stílusában készültek -, sokan mégis inkább a gyönyörű modelleket pásztázták tekintetükkel, és egy korsó sör kíséretében előszeretettel hangoztatták véleményüket - ki jót, ki rosszat.


Nem csak a terem hőmérséklete és páratartalma, hanem a hangulat is emelkedett, amikor a színpad előtti placcon stíluskoktélt tálaltak fel számunkra. Ne kérdezzék, nem tudom, hogy találkozott össze Novák Viki és két hastáncosa a break stílussal, de a végeredmény magáért beszélt, hiszen a színpadon a hölgyek mellett megjelent a Rhythm Squad breakcsapat is. Az ötvözet igazán jól sikerült, s a kezdeti meglepettség után - miszerint mi történik a hastánccal és a keleties hangzásvilággal, ha break zenével keveredik, és fordítva - már csak lábdobogást és tapsot lehetett hallani a nézőtérről, jelezve ezzel, a produkció igazán elnyerte a közönség tetszését.

A hőmérsékletet - és most már az adrenalint is - a Vad Fruttik zenekar koncertje emelte maximális fokra. Sokan hosszú és izgatott várakozás után végre megrohamozták a táncparkettet, és ha nem is a megszokott „tömegnyomor" effektus közepette, de lelkesen táncoltak és üvöltötték a zenekarral együtt a szövegeket. A fiúk pedig régi, visszajáró vendégekként húzták a bulizásra született muzsikát az egyetemista forgatagnak, a rádiók által is sokat játszott dalok pedig meghozták a kívánt eredményt. A valamivel több, mint egyórás koncert után sokan tovaszálltak a széllel, az igazán elszánt bulizni vágyó „keménymag" azonban még éjjel egykor is tekerte magát Vidaotone nagyszerű dj-szettjére, mely Bogy0 vj produkciójával vált csak igazán teljessé. A zsongás ezzel azonban nem ért véget, némi alvás és pihenés után remélhetőleg szerdán mindenki újult erővel folytatta a bulizást ott, ahol abbahagyta.


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

lika 2009.03.19. - 12:09
Egy régi vicc jutott eszembe:

- Fúúú de randa vagy, mi a foglalkozásod?
- Modell vagyok.
- Így már minden érthető.
Luka 2009.03.19. - 12:17
Egy új vicc jutott eszmbe:

- Fúúúú de otromba tahó vagy, mit csinálsz egész nap, hogy erre a szintre küzdöztted le magad?
- Netezek.
- Így már minden érthető.
lika-Luka 2009.03.20. - 21:39
Gratulálok Luka! Te vitted el ezzel a pálmát!